AFVINKEN


Dit weekend werden we verwend met mooi zonnig weer. Al heeft het weekend iets van de glans verloren, nu we pensionado's zijn, we kunnen immers nu ook op een mooie door de weekse dag gaan wandelen, toch proberen we nog iets van het weekendgevoel overeind te houden door bijvoorbeeld de tuinwerkzaamheden op zaterdag te plannen en het uitje op zondag. Dus gisteren was het tuindag, en vandaag wandeldag.

Tijdens het wandelen liep ik te bedenken waar ik het dit keer in mijn blogje eens over zou hebben. Zo om mij heen kijkend bedacht ik dat ik iets van de naderende lente wilde weergeven. De wilgen die geknot zijn, klaar om uit te gaan botten, de eenden, die in deze tijd met zijn tweeën op trekken. Meerdere malen zag ik een eendenpaar samen even opstijgen om een stukje verderop met zijn tweeën weer ergens te landen. Er waren vele vele fietsers, racefietsers, e-bikers, crossfietsers, door de zon naar buiten gelokt om er op uit te trekken en ik voelde door de koude wind heen toch ook de warmte van de zon.

En omdat ik 's morgens bij de koffie in een tijdschrift een "elfje" gelezen had en ik nu wist waar het aan moest voldoen, eerste regel één woord, tweede regel twee woorden, de derde regel heeft drie woorden en moet een kleur bevatten, de vierde regel heeft vier woorden en moet een vraag zijn en de vijfde regel is weer één woord, probeerde ik in mijn hoofd ook zoiets voor elkaar te krijgen. Bij thuiskomst wist ik nog ongeveer wat ik bedacht had. Het ging zo: 

voorjaar
de zon
strakke blauwe lucht
is de warmte voelbaar?
Lente!
 

Ondertussen liepen we met het grootste gemak de ruim 16 kilometer van dit rondje weg. Alweer een rondje wat we kunnen afvinken. Vanuit ons huis kunnen we ongeveer vijf verschillende rondjes van deze lengte doen. Het zijn onze voorjaarsklassiekers en elk voorjaar streven we er naar om ze allemaal een keer te lopen. Dit was numero twee.                

                           Het mooi dorpje Burdaard

                                      klik

                                                                               op weg naar Burdaard

hanscke Zondag 13 Maart 2016 - 8:45 pm | | Standaard

negen reacties

Thérèse

Hoi Hanscke, wat een sportief stel zijn jullie. Ik vind dat veel 16 km. Maar goed, ieder doet weer wat anders, Ik heb één vraag: lopen de honden ook ook met jullie mee op die afstand?
Thérèse: Ja de honden lopen altijd mee. Het is voor hen alleen maar heel goed, veel beweging. Maar naast lange wandelingen spelen we ook met hen, bv bal gooien en prooi zoeken.

Thérèse, (URL) - 14-03-’16 01:01
Renesmurf

Nou, leuk gedichtje er tussen, en zo hobbelen we naar een nieuwe lente.
En dan fijn op naar de zomer.

Renesmurf, (URL) - 14-03-’16 01:20
Marjolijn

Ja heerlijk de lente komt eraan.
Mooi elfje…!

Marjolijn, (URL) - 14-03-’16 08:05
ria

Wij hebben dat eigenlijk niet zo van die vaste bezigheden op vaste dagen, het Gaat zoals het uitkomt. Het weekend houden we er wel in, we doen het dan gewoon wat rustiger aan

ria, (URL) - 14-03-’16 10:00
Jeanne

Herkenbaar verhaal. Gisteren hadden wij een soortgelijke ervaring al wandelend. Ook wij kunnen weer een etappe afvinken. Grappig.

Jeanne, (URL) - 14-03-’16 11:28
Sjoerd

Burdaard? nooit van gehoord. Straks eens even gaan opzoeken…

Sjoerd, (URL) - 14-03-’16 11:34
Mirjam Kakelbont

Wat een leuke voorjaarsklassiekers lopen jullie! En de route heeft je nog geinspireerd ook. Een mooi elfje. Dapper dat je het geprobeerd hebt, dit kun je dus ook weer!
Lieve groet

Mirjam Kakelbont, (URL) - 14-03-’16 14:59
Mrs. T.

Wow, wat een mooi plaatje zeg. Nederland is mooi!
Wij hebben gisteren ook een heerlijk rondje gewandeld.

Mrs. T., (URL) - 14-03-’16 20:43
Rietepietz

Elfje
mij onbekend
een zwarte vlek
tot nu toe dan,
zou ik het ook kunnen?
misschien!

Rietepietz, (URL) - 14-03-’16 22:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.