BUCKET LIST


Buikdansen stond beslist niet op mijn bucket list. Hoewel, ik heb helemaal geen bucket list, al schijnt het wel mode te zijn om zo'n list te hebben. De afgelopen weken heb ik een aantal malen het advies gehad om iets op mijn bucket list te zetten. Tijd om eens op onderzoek uit te gaan om te achterhalen waar dit modewoord opeens vandaan komt. En ik ben er achter. 

The Bucket List is een Amerikaanse drama-komediefilm uit 2007met onder andere Jack Nicholson in de hoofdrol. Helemaal gemist! Ik was in die tijd vast druk met andere dingen, maar snelle leerling als ik ben, ik heb het alsnog gaan zien van deze film op mijn bucket list geplaatst.

Terug naar het buikdansen. Voor deze maand stond bij de Red Hat ladies een buikdansavond gepland. Hoewel ik van te voren dacht, in te kunnen schatten dat dit waarschijnlijk niet mijn ding is, ik ben werkelijk een houten plank als het op dansen aankomt, ik kan mij dan absoluut niet soepel bewegen, besloot ik toch hier wel aan mee te doen en daarmee even uit mijn comfort zone (ook al zo'n veelgebruikt nieuw modische term) te stappen.

Na een avondje les, of zo u wilt, na op een avond een workshop gevolgd te hebben, weet ik nu een beetje wat het inhoudt. Het is in mijn beleving een soort ritmische gymnastiek, vooral gericht op de spieren en spiertjes van het lichaam, de buik, het bekken en de rug. Met het aanspannen van bepaalde spiertjes en spieren kan men met lichaam byzondere bewegingen maken en sommigen zijn dan vervolgens in staat om dat heel sierlijk te doen. Ik niet dus. Wanneer een beweging uitgelegd is en de opdracht gegeven is om welke spieren of spiertjes het gaat, begint bij mij de ellende. Ik heb werkelijk geen idee om welke spieren het gaat en hoe ik ze moet zoeken. Bekken aanspannen of kantelen, het zal wel, maar ik heb geen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen.

Afijn, ik heb die avond ook wat met mijn heupen geschud en ik weet nu dat er vele vormen binnen de buikdans bestaan en dat iedere streek of land zijn eigen stijl heeft ontwikkeld en dat het één van de oudste dansen is van wel minstens 5000 jaar oud en dat buikdansen beslist niet uitsluitend in verband gebracht dient te worden met erotische dansen. Dat is het verkeerde en vaak negatieve beeld dat mensen van buikdansen hebben. Dat is zoals de danseressen geportretteerd worden op de tv, in films en in videoclips. Nog een ander misverstand is dat deze dans uitsluitend door vrouwen gedanst zou worden. Hoewel er niet veel mannelijke buikdansers zijn, zijn er toch echt wel een paar te vinden.

Afijn, het was een hele aardigheid om van dit fenomeem kennis te nemen en ondanks dat ik er niet voor in de wieg ben gelegd, was het wel een amusante avond.    

                          klik

hanscke Zondag 20 Maart 2016 - 2:42 pm | | Standaard

acht reacties

Hanneke

Dus die paarse dames-op-leeftijdclub ging buikdansen? Wie verzint zoiets? Kwamen ze allemaal?

Hanneke, - 20-03-’16 15:53
Rietepietz

Ach als clubje onderling is er niets mis mee denk ik, sportief dat je meedeed dat wel! Maar een buikdans ziet er toch het best uit als hij gedanst wordt door wat slankere figuurtjes want uitéindelijk is het wel de bedoeling dat de buik boven de rok uitsteekt en daar zou ik me in ieder geval niet aan wagen;-)

Rietepietz, (URL) - 20-03-’16 19:02
Mrs. T.

Lijkt me best een bijzondere ervaring.

Mrs. T., (URL) - 20-03-’16 21:59
Sjoerd

Haha, ik had dat wel eens willen zien…

Sjoerd, (URL) - 20-03-’16 22:31
Renesmurf

Ja, het is goed om na te denken wat men allemaal wil. En het leukste is natuurlijk om te lezen wat er allemaal gebeurd is.

Renesmurf, (URL) - 21-03-’16 01:07
Marjolijn

Dat zal een leuke avond zijn geweest zo onder elkaar.
Zonder toeschouwers kan ik me indenken… :-)

Marjolijn, (URL) - 21-03-’16 06:29
ria

Als je maar plezier hebt gehad, daar gaat het tenslotte om.

ria, (URL) - 23-03-’16 09:38
Wieneke

Ik vind het altijd mooi als ik ergens hoor of lees, dat mensen zich niks aantrekken van ‘wat andere mensen er e-ven-tu-eel van zouden kunnen vinden’. Nu ook weer. Gewoon iets uitproberen (zolang het binnen de wet blijft dan, he?) en ook al blijkt het niks voor jou, dan heb je het toch maar eens ervaren.

Wieneke, (URL) - 23-03-’16 12:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.