SCHIJF TERREUR


Gistermorgen wist ik nog niet wat het onderwerp van mijn blogje zou zijn. Eindelijk is de nieuwe schijf van vijf gepresenteerd. Eind november was al aangekondigd dat deze zou komen. Ik heb daar toen in een blogje al ruimschoots aandacht aan besteed.

Maar ook de langverwachte zeventien miljoenste inwoner is inmiddels een feit geworden en ook dat is wel iets wat mijn aandacht heeft getrokken. Was het in het verleden gewoon mogelijk om aan te wijzen wie de tien miljoenste inwoner was, zo bleek de afgelopen week in een krantenartikel, vandaag de dag blijkt dat heel erg moeilijk te zijn ondanks alle mogelijke computertechniek waar nu over beschikt kan worden. Vooraf zijn we al flink gewaarschuwd, dat er grote kans is dat het dit keer niet een baby zou zijn maar dat het dit keer ook best een immigrant kon zijn. Iemand uit Polen, Syrië of een remigrant. Ik had zo mijn twijfels bij deze benadering. Ik had het idee dat men er naar toe werkte dat het inderdaad een immigrant zou zijn.

Omdat ik 's morgens eerst ging tennissen had ik nog even tijd om te pruttelen. Onderweg naar de tennisbaan hoorde ik het nieuws over die verschrikkelijke terroristische aanslagen in Brussel en dan is alles opeens heel anders. Bij thuiskomst was de zin om een blogje te schrijven helemaal weg. Opnieuw word je gegrepen door het verschrikkelijke nieuws. Opnieuw een terreuraanslag en nog weer dichter bij huis dan Parijs. Zaventem, waar we zelf al een paar maal zijn geweest.  

En nu, een dag later, pak ik, zoals Mark Rutte ook adviseert, de draad weer op. Ik denk dat dit een goed advies is. Verder gaan waar je was gebleven, want passiviteit als gevolg van angst mag nooit de boventoon gaan voeren. 

Over de zeventien miljoenste inwoner zal de komende tijd wel meer bekend gemaakt worden en ach de schijf van vijf brengt niet echt vernieuwende inzichten, behalve dan, dat de tolerantie ten aanzien van de alcohol nu helemaal geschrapt is. Jammer dan, maar mijn glaasje wijn zal ik toch echt niet altijd laten staan. 

                        klik

hanscke Woensdag 23 Maart 2016 - 9:35 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Nou, ik denk dat die zeventienmiljoenste niet zo interessant gevonden wordt, dat is een mededeling en klaar.
Terwijl er ook krimpregio`s zijn. Merkwaardig toch allemaal.
En aardbevingen en gas en zucht.
Was het maar op.

Renesmurf, (URL) - 24-03-’16 00:39
Sjoerd

Ach, wat is nieuws in deze. Ik denk niet dat je een terroristische daad kunt voorkomen zonder al je vrijheden op te geven. Het laatste doen we niet aan, we willen gewoon leven zonder oorlog en geweld. Maar of we het ooit leren is de grote vraag…

Sjoerd, (URL) - 24-03-’16 10:05
Rietepietz

Ik weet vaak een uur voor ik een logje schrijf nog niet waarover ik ga schrijven;-)
De nieuwe schijf leg ik met een gerust hart naast me neer, we eten sowieso vrijwel geen kant en klaar spullen en ik ga e zeker niet “droogzetten” waar het alcohol betreft.

Rietepietz, (URL) - 24-03-’16 20:11
Mrs. T.

Wat is dat nou, wijn van de schijf? Tssss!

Mrs. T., (URL) - 24-03-’16 22:30
Marjolijn

Ach die nieuwe schijf, gewoon het gezonde verstand gebruiken.
Dat is in alle zaken goed.

Marjolijn, (URL) - 25-03-’16 07:54
ria

Tjonge wijn van de schijf, nee dat moeten we niet hebben hoor. En verder gewoon maar doorgaan, we kunnen niet anders.

ria, (URL) - 26-03-’16 09:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.