AANPASSEN


Als het niet kan zoals het zou moeten, dan moet maar zoals het zou kunnen. In het verleden, toen ik nog werkte, had ik het idee, dat wanneer je eenmaal pensionada was, je altijd kon kiezen wanneer je op vakantie zou kunnen gaan, dus bij slecht weer thuis blijven en met mooi weer van de éne dag op de andere kunnen vertrekken. Er zijn vast mensen die dat voor elkaar krijgen, maar mij lukt het niet.

Misschien neem ik mijn verplichtingen dan ook wel te serieus. Wanneer er een aantal vergaderingen staan gepland van besturen waarvan ik deel uit maak, kan ik niet zo maar zeggen, ik kom niet want ik ga weg. Zeker niet als dan ook nog een voorzittersfunctie bekleed.

En ach als je dan toch al water in de wijn hebt gedaan door je vakantie te onderbreken voor een verplichting, dan is het maar weinig moeite om niet één, maar vier opeenvolgende verplichtingen in drie dagen geperst, na te komen. En zo hebben wij er voor gekozen om niet in het koude weer te vertrekken maar te wachten op het mooie weer en dan de vakantie maar te onderbreken en voor een paar dagen terug te keren naar huis. 

Rest ons na deze onderbreking nog een tweetal mooie dagen en dan, zo is voorspelling, gaat het weer omslaan. Om dan nog veel langer te blijven is voor ons geen optie. We zijn blij dat we met enige creativiteit tot deze (ietwat dure) oplossing gekomen zijn, maar zo hebben we toch binnen de mogelijkheden optimaal van het mooie weer gebruik gemaakt, hebben we de Betuwe in bloei kunnen zien staan en zijn we straks met het minder mooie weer gewoon thuis.

En waar zijn/waren/zijn we dan? In het land van Heusden en Altena. Een prachtige streek bij de Bergsche Maas. Fietsen over de dijken, (ver)dwalen in de Drunense en Loonse Duinen, het kan allemaal. En kik kan er ook nog heel veel meer over vertellen en dat ga ik binnenkort ook zeker doen.  Het is vast niet voor het laatst dat wij in Doeveren zijn neergestreken.

Vanaf midden volgende week zal de regelmaat in mijn blogjes echt terug gaan keren.

  

 hanscke Woensdag 11 Mei 2016 - 4:58 pm | | Standaard

zes reacties

ria

Lekker toch dat het gewoon zo kan, gaan en staan wanneer en waar je wilt, want daar gaat het toch om. Het zijn heerlijke dagen, lekker genieten tussen de bedrijven door :-)

ria, (URL) - 11-05-’16 19:30
Sjoerd

Ach, wij waren gewoon een paar dagen in Leiden, gewoon omdat het kon. Maar dat vertel ik later wel eens…

Sjoerd, (URL) - 11-05-’16 21:39
Renesmurf

Ja, als je niet meer werkt en je gaat je tijd volplannen met andere dingen, dan is dat je werk. En de vakanties daar maar tussen stoppen, lekker ontspannend.

Renesmurf, (URL) - 11-05-’16 23:43
Marjolijn

Beter kan het toch niet zijn.
Genieten van alle leuke krenten in de pap…!

Marjolijn, (URL) - 12-05-’16 05:14
plato

Dat belooft een serie leuke verhalen met foto’s. Leuk.
Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Doeveren gehoord. Dus ik zit er klaar voor.

plato, (URL) - 15-05-’16 01:49
Rietepietz

Verplichtingen hebben niet voor niets deze naam. Maar het is dus toch gelukt om een beetje “de kool en de geit te sparen”.

Rietepietz, (URL) - 15-05-’16 10:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.