UITGEZONGEN


De tijd dat wij gepland hadden om nog in Doeveren te zijn hebben wij niet helemaal uitgezongen. Toen het voorspelde koude weer dus echt werkelijkheid werd, hebben we onze plannen bijgesteld en er voor gekozen om huiswaarts te keren. Toch hebben we eerst de draad wel weer goed weten op te pakken en hebben we nog even volop genoten van de omgeving en van het mooie weer.

De laatse dag, het was toen al koud, hebben we gewandeld. Met de pont over de Bergsche Maas naar Drongelen en van daaruit een rondje Dussen, een wandeling van bijna 18 km. . En opeens geheel onverwacht zag ik dat we langs een kasteel kwamen. "Wat dacht je waarom ik precies dit rondje wilde lopen", snoefde ik tegen P. "je weet toch dat ik het niet kan laten om ons langs kastelen te voeren?" We hadden echt nog wel plezier in deze wandeling, maar om nu nog dagen in deze kou te blijven rondhangen lokte ons toch niet zo.

Waar we ons wel op verheugden was het zien van het songfestival en nadat we de nodige voorbereidngen hadden getroffen om de volgende dag te kunnen vertrekken, zaten we er, kacheltje aan, helemaal klaar voor.

Na afloop was ik er ook helemaal klaar mee, ik was echt flauw van die vele lichteffekten. Al die bombastische lichtshows, volgens mij leek het allemaal op elkaar. In die zin had Douwe Bob wel gekozen voor een afwijkend optreden, alleeen, ik vond zijn liedje niet zo bi. Ik heb het steeds een beetje een zeurliedje gevonden. Dat hij elfde is geworden verbaasde mij niets, maar het is desalniettemin toch nog een aardig resultaat, dacht ik. Onderweg naar huis rijdend, hoorde ik dat hij zwaar teleurgesteld was en voorlopig niet met de pers wilde spreken. Ik kan dat niet waarderen, ik vind dat een beetje veel hinderlijk en kinderlijk gedrag. 

Echt een winnaarsliedje vond ik er dit jaar niet bij zitten. Rusland kwam daar nog het meest voor in aanmerking wat mijn muzikale voorkeur betreft. Het is Oekraïne geworden en dat geeft dan weer voldoende aanleiding tot gespreksstof voor nu en in de verre toekomst, zoals het lijkt. 

Maar wat mij betreft is het nu klaar en na nog een koude tweede Pinksterdag kunnen we weer overgaan tot de orde van de dag. 

                                  klik

hanscke Zondag 15 Mei 2016 - 8:02 pm | | Standaard

acht reacties

ria

Gelukkig hebben we Max ook nog ;-)

ria, (URL) - 15-05-’16 20:51
Renesmurf

Ik kan het wel waarderen dat hij de pers niet wil spreken, dat is beter dan gaan zeiken en gaan zemelen, want de kiezer heeft gelijk.
Wel lekker he, er even uit.

Renesmurf, (URL) - 15-05-’16 23:44
Hanneke

Het songgedoe hebben we al tientallen jaren (dertig, veertig?) niet meer gezien.
Dat willen we graag zo houden.

Hanneke, - 16-05-’16 00:05
Marjolijn

Welkom thuis, daar is het toch weer het best, zeker als het koud is.

Marjolijn, (URL) - 16-05-’16 05:28
Sjoerd

Ik heb het niet gezien en kan er ook geen oordeel over vellen. Wat mij betreft mogen ze het songfestival wel opdoeken.

Sjoerd, (URL) - 16-05-’16 09:15
Wieneke

Ik heb een kwartiertje naar dat geschreeuw met flitsen gekeken. Langer hield ik het gewoon niet vol. We krijgen nu natuurlijk wel snel de derde wereldoorlog, want Rusland had moeten winnen en niet Oekraìne. Geld en politiek nemen een liedjesfestival over. Treuriger kan het niet.

Wieneke, (URL) - 16-05-’16 10:42
Rietepietz

Ik kijk al héél lang niet naar het songfestival, al sinds ik doorhad dat het niet om het beste liedje gaat. Ik begrijp ook eigenlijk niet dat er nog mensen interesse in hebben. Voor onervaren artiesten is het evengoed nog altijd een prima springplank naar méér dan landelijke bekendheid, professionaliteit kun je van zo’n beginner dus eigenlijk nog niet verwachten.

Rietepietz, (URL) - 16-05-’16 18:14
plato

Is het songfestival tegengevallen, heb je in elk geval een leuke vakantie gehad.
Tja, ik heb alleen maar stukjes van het songfestival gezien. En wat ik zag was niet best. Elke jaar lijkt het wel erger te worden. Wat mij betreft mogen ze het afschaffen of zodanig reglementeren dat het alleen nog om het liedje en de zange(res) gaat. En wat mij betreft mag het ook alleen voor West-Europa. Maar ‘t mag ook helemaal weg.
En Douwe Bob, tja, dat is, gezien zijn leeftijd, toch ook nog een beetje een kind?
Ach, hoe belangrijk is het?

plato, (URL) - 18-05-’16 18:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.