ONVINDBAAR


Gelukkig heeft de politie haar nog niet gevonden, de moeder die haar baby bij de stichting Beschermde Wieg heeft gebracht. Dinsdagmorgen werd dit feit als groot nieuws gebracht. Voor het eerst was er gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een kind te vondeling te leggen! Ik had dat helemaal niet hoeven te weten en ik had al helemaal het verhaal van de "trotse" vrijwilligers in de diverse tvprogramma's niet willen horen.

Wanneer een moeder hiertoe besluit is het naar alle waarschijnlijkheid haar grootste wens om dit anoniem te kunnen doen. Hoe meer publiciteit hieraan gegeven wordt, hoe groter het risico wordt, dat de moeder toch in beeld gaat komen. Je zult maar net bevallen zijn, je kind weggebracht hebben en heel Nederland heeft het er over. Hoe goed kan de moeder in kwestie het spel spelen van niets te weten?  Hoe groot is de kans dat haar directe omgeving toch iets aan haar gedrag gaat merken? Is dat wat de dames van de Beschermde Wieg hebben willen bereiken met dit naar buiten te brengen? 

Ik denk niet, dat al deze publiciteit en de daar uit voortvloeiende opstelling van de politie die aangegeven heeft een klopjacht te willen starten naar de moeder, vertrouwen wekt bij een eventuele andere toekomstige moeder die dit als enige oplossing zou zien. Het gevaar is groot dat zij dan het kind wel in blinde paniek in het park achtergelaat. 

Dus dames van de Beschermde Wieg, wanneer u uw beschermende werk goed wilt doen is het toch echt beter wanneer dit in stilte gedaan wordt. Natuurlijk is het fijn dat de baby goed opgevangen wordt, maar mijn oprechte medeleven gaat uit naar de moeder. Het moet echt iemand in grote nood zijn geweest en ik hoop met hart en ziel dat zij vrede heeft met de beslissing die zij genomen heeft. Soms zijn zulke beslissingen voor een buitenstaander bijna niet te bevatten, maar lijkt het wel een logische stap voor de persoon zelf, alleen is het vast haar bedoeling niet geweest, dit alles aan de grote klok te hangen.  

                            klik

hanscke Donderdag 19 Mei 2016 - 10:26 pm | | Standaard

negen reacties

Renesmurf

Ik heb geen enkele vrijwilliger gezien, want dat soort meuk kijk ik niet.
Maar ik snap wel dat ze er een tv programma over maken, het is interessant.

Renesmurf, (URL) - 19-05-’16 23:22
Marjolijn

Ik ben het helemaal met je eens…!

Marjolijn, (URL) - 20-05-’16 07:07
Wieneke

Helemaal mee eens. Al die aandacht kan ervoor zorgen, dat wanhopige mensen het toch niet aandurven om de baby daar te brengen. Dit soort dieptrieste zaken moeten zonder hijgerige media geschieden.

Wieneke, (URL) - 20-05-’16 10:14
ria

Ik sluit me ook bij Wieneke aan. En misschien is het zelfs beter dat ze leuke adoptie ouders zoeken, zonder klopjacht op de moeder.

ria, (URL) - 20-05-’16 12:57
Rietepietz

Ik heb er vrijwel niets over gezien maar ben het helemaal eens met je, een moeder doet dit soort dingen vrijwel altijd uit heel bijzondere moederliefde in de hoop dat het kind alsnog een mooi leven zal krijgen dat zij haar zelf blijkbaar niet kan bieden.

Rietepietz, (URL) - 20-05-’16 16:55
Sjoerd

Nieuws wat eigenlijk geen nieuws zou moeten zijn.

Sjoerd, (URL) - 20-05-’16 20:26
Mrs. T.

Ik geloof dat het hier inderdaad helemaal verkeerd mee kan gaan zo.

Mrs. T., (URL) - 20-05-’16 21:37
Mirjam Kakelbont

Het is de schuld van Balkende. Hij heeft het “vondelingenluik” verboden. Dat was voorheen in zo’n beetje elk ziekenhuis aanwezig en dat moest gesloten worden ivm de “normen en waarden.” Een heel onchristelijke gedachte vond ik dat.
Moeders kiezen alleen voor zo’n oplossing als ze radeloos en wanhopig zijn. Ze verdienen onze steun!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 23-05-’16 12:45
plato

Zwaar onderwerp. Tja, publiciteit of niet…. ik had hier eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht. Het is goed dat mensen er van weten. Maar moeders moeten er niet schuw van worden. Ze moeten weten dat dit een veilige plek is.

plato, (URL) - 24-05-’16 18:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.