ZEVENWOUDENPAD


De eerste pinksterdag werd voor een groot deel in beslag genomen door het bezoek van

zoonlief, schone dochter en het kleine kleinkindje. Het is prachtig om te zien hoe je eigen kinderen helemaal opgaan in hun kind. Je ziet dat de liefde van jezelf voor je eigen kinderen, doorgegeven wordt aan hun eigen kinderen. En ook al zou je het zelf tien keer anders doen, de liefdevolle verzorging van de kersverse ouders behoeft echt geen wijze raadgevingen. Het is samen genieten als Nina gul haar lachjes aan iedereen toont.
Toen de familie gisteravond vertrokken was, was het tijd om plannen voor de tweede pinksterdag te maken, dit om de melancholische bui verder geen kans meer te geven. Het is wandelen geworden. Een stuk van het Zevenwoudenpad. Dit pad loopt van Steenwijk naar Lauwersoog. Een vorige keer zijn we tot aan Nijeberkoop gekomen. Daar lag dus nu de start en het eindpunt moest Donkerbroek worden. Een afstand van een kleine twintig kilometer. Goed te doen, maar dan wel met twee auto's. We vertrekken in twee auto's en in Donkerbroek het eindpunt, laten we één auto staan. Samen rijden we naar het beginpunt. We lopen dan naar het eindpunt en vervolgens halen we met de auto de auto die bij het beginpunt is achtergebleven, weer op. In optocht rijden we dan terug naar huis. Een beetje decadent, ik geef het toe, en geloof me, als er iets met het openbaar vervoer geregeld kan worden doen we dat, alleen in deze negorij is dat niet te doen. Maar het is er wel mooi
Na een half uurtje kwamen we langs dit moerasgebied met de vreemde naam Diaconieveen. Verder voerde de tocht langs de Tjonger. Er staan dit jaar opvallend veel lissen.
Misschien is het wel zo dat dit jaar mijn oog er erg veel opvalt. Zo maak ik mij jaar na jaar de natuur een stukje eigen. Je kunt nu eenmaal niet alles in één keer tot je nemen, er is onderweg zoveel te zien.

hanscke Maandag 05 Juni 2006 - 9:03 pm | | Standaard

negen reacties

Renesmurf

Ik zou die melancholische bui flink uitbuiten, en dat zal met zo`n wandeling zeker lukken.
Baby`s zijn altijd leuk!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 05-06-’06 21:42
Marieke

Mooie foto’s…Mooi kindje …

Marieke, (E-mail ) (URL) - 05-06-’06 21:47
noordmiep

wel ding uit de margriet? tuttig? pimpen dan maar.

noordmiep, (URL) - 05-06-’06 22:45
Michiel

Mooie plaatjes…

Tja, wij hebben maar één auto. Voor ons is er de Pieterpad methode. Je hebt fietsen en ook nog een fietsendrager of een aanhangertje nodig.

Je rijdt met de auto en de fietsen naar B. Je laat de auto daar achter en stapt op de fiets. Je fietst van B naar A. Daar laat je de fietsen achter en loopt van A naar B. Bij B stap je in de auto, rijdt naar A, laadt de fietsen in en rijdt naar huis.

Michiel, (URL) - 05-06-’06 23:06
hanscke

@Michielens: Dat systeem kennen we.dat deden we toen we nog maar 1 auto hadden. Maar met een hond is er moeilijkheidsfactor 27. Dan moet dat dier na 20 km nog weer eens naast de fiets… Toen kregen we de 2e auto en toen kon ik echt decadent zijn en als je me zou kennen:) dan weet je dat ik niets liever doe dan dat!!!!

hanscke, - 05-06-’06 23:45
Goentah

Wat een poppetje!
Donkerbroek ken ik! Maar wij rijden er meestal met de auto doorheen :) Mijn oudste dochter vond Donkerbroek altijd maar een rare naam, ze was altijd wat gegeneerd over die naam. Zij associeerde het met een vieze onderbroek :)

Goentah, (URL) - 06-06-’06 00:06
pascha

alles in één keer in je opnemen is inderdaad onbegonnen werk ;)

pascha, (E-mail ) (URL) - 06-06-’06 17:36
Ster

Decadent? Ik vind het reuze slim! ;-)

Wat een heerlijke foto’s. Volgens mij heb je een topweekend gehad.

Ster, (URL) - 06-06-’06 19:07
Rose

Fijne foto’s, en een wolk van een kindje…

Rose, (E-mail ) (URL) - 07-06-’06 22:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.