BOEUF BOURGUIGNON


 We zijn in Bourgondië aangeland en het is hier goed toeven. Het plan was om eerst in Autun neer te strijken, maar als door een wonder kwam ik op één van de laatste dagen op de website van deze camping terecht. De kritieken waren lovend en daarom hebben we besloten om hier, in Etang-sur-Arroux, eerst maar eens een kijkje te gaan nemen en dit beviel, cq bevalt, ons uitstekend. Ik heb zo'n stil vermoeden, dat we hier tot het einde blijven...

De camping is leuk, vriendelijke beheerders, en we kunen hier zo af en toe ook weer aanschuiven voor een repas en dat vind ik altijd erg gezellig. Dat hoeft niet elke dag, dat zou ik dan ook weer niet willen, maar zo af en toe met meerdere campinggasten eten verhoogt de gezelligheid. Zondagavond stond er Boeuf Bouguignon op het menu en het was heerlijk, zeker na onze ontdekkingswandeltocht in de omgeving. 

Bourgondië kenmerkt zich als een lieflijk landschap waar de omgeving gedomineerd wordt door de vele heuvels en niet door kerktorens. Met een beetje goede wil en wat trapondersteuning valt er ook nog wel te fietsen. Autun ligt op 17 km. afstand en dat kunnen we halen, alhoewel we gisteren 4 km trapondersteuning tekort kwamen, maar dat was niet erg. We zaten in een flinke afdaling die tot in het dorp leidde.

Autun is een aardig stadje waar wel het één en ander te zien is. Het is teveel om in één middag te bezien, dus we zullen deze tocht nog wel eens ondernemen, alhoewel we vrijdag de auto nemen om op tijd de markt te kunnen bezoeken. Daar moet je ruim voor 12 uur zijn, omdat ze anders de boel al weer aan het afbreken zijn. Ik heb in Autun een boekje met wandelingen kunnen kopen, dus het ziet er naar uit dat we dit jaar meer wandelen dan fietsen. De jongens blij, want lopen geniet natuurlijk hun voorkeur, hoewel Hessel wel gestopt is met ons tijdens de fietstocht te begeleiden met zijn gezang.

Verder heb ik veel zin  in het een beetje rustig aan te doen,ik ben best wel moe van al mijn bezigheden.  Ikwil mijn tijd ook wat vullen met lekker rustig buiten zitten te lezen of wat te haken of breien. Het weer is hier heerlijk, rond de 24 graden, mooier kan bijna niet en warmer hoeft ook niet. Zo is het precies goed.

hanscke Dinsdag 05 Juli 2016 - 11:28 am | | Standaard

acht reacties

Ria

Fijn! Lekker genieten allemaal en de zon schijnt ook zie ik! Veel plezier!

Ria , (URL) - 05-07-’16 15:04
Marjolijn

Lekker genieten, meer hoeft niet…!!

Marjolijn, (URL) - 05-07-’16 18:20
Sjoerd

Boeuf Boerenjongens met een goed glas Bourgonje. wat wil een mens nog meer…

Sjoerd, (URL) - 05-07-’16 21:06
Mrs. T.

Heerlijk op vakantie dus. Geniet ervan.

Mrs. T., (URL) - 05-07-’16 21:26
Renesmurf

Lekker rustig en lekker genieten, dat is fijn! Hopelijk gaat mijn vakantie ook zo zijn.

Renesmurf, (URL) - 05-07-’16 23:59
Rietepietz

Een echte vakantie dus met ook veel rust, heerlijk!

Rietepietz, (URL) - 06-07-’16 17:05
Mirjam Kakelbont

Vaak “moet” je teveel van jezelf in je vakantie. Van een ander zou het het niet pikken (-: Ik ben nog nooit in Bourgondië geweest maar het lijkt me een prachtige streek. Fijne vakantie en “pak” je rust.
Lieve groet

Mirjam Kakelbont, (URL) - 06-07-’16 22:26
Ximaar

Ik ben niet zo’n vleeseter en ken BB alleen uit de Iglopakken. Begrijp dat het rundvlees is met doppers, worteltjes, ui, champignons en aardappels. Die dozen zijn er overigens al een paar jaar niet meer.

Verder begrrijp ik dat julie eigenlijk in de Morvan zitten, vroeger het meest arme deel van Frankrijk. Ze hadden simpelweg geen geld om kerkjes te bouwen. ;-) In de Belgische TV-serie Bourgandisch complot was daar een mooie aflevering over.

Zelf ben in wel in Chagny en Decize en Vezelay geweest, maar precies daartussen in niet. In Vezelay (helemaal aan de noordkant van de Morvan) staat de oudste grote kerk van Frankrijk. Verder is Beaune ook ineteressant met het oudste ziekenhuis. Maar dat is met 70km fietsen ook nog een flink stuk uit de buurt.

Verder ben ik zelf een voorstander om er met een vakantie helemaal uit te zijn en dat houdt ook in dat ik hooguit een papieren locale krant lees en alle elekronica waar mee te communiceren is thuis laat. Een TV in een hotelkamer boeit me dan ook niet zo, ik geniet dan liever van de omgeving.

Ximaar, (URL) - 07-07-’16 10:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.