HET HONDENVAKANTIEVERHAAL


 't Is wat krapjes, zo met ons tweeën onder de tafel, maar met een beetje passen en meten kan het net. Daar is het bekende riedeltje, het sein om op de poten te komen. Nadat we gisteren al weer heel lang gewandeld hebben, begint de vermoeidheid wat toe te slaan. Maar goed, wat moet dat moet.

Na een beetje rekken en strekken gaan we de baas, wie van hun tweeën dat dan ook moge zijn, vertellen dat het tijd is om op te staan. Dat is de enige keer van de dag, dat we met de voorpoten op het bed mogen komen. We krijgen dan allebei een paar aaien over onze kop en dan begint die dag voor de eerste keer het grote wachten. Wachten tot hij klaar is om met ons uit te gaan.

Als we terugkomen krijgen wij eten en drinken en dan worden we buiten aan een lang touw vastgezet. Wanneer vreemden aan ons voorbij trekken mogen we niet blaffen, want dan komt zij naar buiten en roept onze namen en zegt dan dat we stil moeten zijn. We doden onze tijd met het kijken in de richting waar hij verdwenen is. Eens moet hij toch terugkeren.

Als hij terug komt gaan ze aan een tafeltje zitten, maar wij mogen niet al te dicht in de buurt komen terwijl we zo heerlijk de kruimels die zij laten vallen zouden kunnen opsmikkelen. Ach en een stukje kaas zou toch ook heerliijk zijn.

Hij pakt de fietskar en natuurlijk weten wij dan al lang wat er gebeuren gaat. Wij worden vriendelijk doch zeer dringend gevraagd in de kar plaats te nemen en dan worden wij rondgereden. Omdat mijn broer de voorkeur geeft aan staan in de kar, zit er voor mij ook niets anders op dan te staan. Ik vind het heerlijk om rondgereden te worden maar mijn broer vindt er niets aan. Soms mogen we een eind naast de kar mee hollen. Ook heel vermoeiend, maar vlak het staan in de kar ook niet uit, dat valt ook nog niet mee en zeker niet als de zon schijnt!

Dit jaar zijn de avonden het allerleukst, want dan mogen wij zwemmen. Heel verfrissend, maar ook dat begin je na een paar dagen wel te voelen. We worden elke dag een beetje meer moe en na een aantal dagen hoeven we ook niet meer te blaffen. Dan zijn we blij als we lekker kunnen slapen, maar dan wel in de schaduw, want oh die zon, die kan zo heet zijn! En 's avonds willen we wel heel erg graag naar binnen, onder de tafel, maar dat mag dan weer niet.

Het laatste wat we in deze vakantie gedaan hebben is in de felle zon door een stad lopen. Niet te doen. En het doet ook nog zeer aan je zooltjes. Gelukkg hadden ze het in de gaten dat wij het echt niet meer leuk vonden en na een paar dagen heel lang in de auto zitten waren we opeens weer thuis.

Ik was zo blij dat ik mijn groene bot weer zag en mijn broer pakte gelijk dat grote rode ding, de kong noemen ze dat. Na even wat rondgescharreld te hebben, ben ik lekker in een mand gaan liggen. Mijn broer deed hetzelfde, die ging in de andere mand liggen. Het maakt ons eigenlijk niet uit welke het is.

Voorlopig weer even rust, maar als we over een paar weken zien dat ze weer van alles naar dat ding op wielen gaan brengen, dan worden wij toch wel weer heel erg enthousiast en beginnen wij te springen en te dansen, want eerlijk is eerlijk, wij vinden het toch wel heel erg leuk om een poosje met dat ding op wielen weg te zijn, want we beleven samen altijd wel hele leuke avonturen.

                                                                        klik
hanscke Maandag 25 Juli 2016 - 10:16 pm | | Standaard

acht reacties

Renesmurf

Ja, je zou het bijna denken, zo is het! Wat denken ze wel allemaal he…

Renesmurf, (URL) - 25-07-’16 23:51
Sjoerd

Mooi geschreven, het is dat ze zo enthousiast zijn…

Sjoerd, (URL) - 26-07-’16 07:42
Wieneke

Ja, maar wie van de twee heeft dit nu verteld? Ik vind het in ieder geval twee dappere lieve honden, die zich keurig netjes hebben gedragen.

Wieneke, (URL) - 26-07-’16 10:35
Rietepietz

Ja maakt wat mee als hond, nou ja, zolang er maar lekker gezwommen kan worden lijkt het me wel uit te houden al is het wél ff kinderachtig dat onder de tafel liggen “not done“is! Ik zou het niet pikken hoor.

Rietepietz, (URL) - 26-07-’16 16:52
Marjolijn

Alles bij elkaar een leuke vakantie geweest, lees ik zo…!

Marjolijn, (URL) - 26-07-’16 17:48
ria

Er is niets leukers dan thuiskomen, dat blijkt maar weer

ria, (URL) - 26-07-’16 21:45
Thérèse

Leuk Hanscke, is weer eens iets anders de vakantie te bekijken vanuit hondenogen. Ik heb er erg van genoten. Dat de hondenpootjes warm worden door de hitte, daar stond ik bijvoorbeeld helemaal niet bij stil.
groetjes

Thérèse, (URL) - 28-07-’16 16:42
Mirjam Kakelbont

Jullie honden hebben het goed getroffen met jullie! Zeker als er gezwommen kan worden zijn honden al snel tevreden. Leuk om het van deze kant te lezen.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 30-07-’16 21:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.