SPORTEMOTIES


 Vreemd eigenlijk, ik heb geen enkel blogje geschreven over de Olympische Spelen. Het kwam er gewoon niet van. Zo vluchtig is het dus. Het éne moment heeft de evenwichtsbalk van Sanne half Nederland aan de buis gekluisterd, een volgende dag treurt of juicht Nederland om de gewonnen of verloren wedstrijd van hockey, volley- of handbal. En over de bijgebeurtenissen zoals een Youri wilde ik niet schrijven. Daar zijn al veel te veel woorden aan vuil gemaakt.

Dit keer was ik veel minder betrokken dan dat normaliter het geval is; ik heb deze sporttijd wat aan mij voorbij laten kabbelen. Oorzaak onbekend. Vooraf had ik al voorspeld dat zowel Daphne als Epke de hooggespannen verwachtingen niet zouden waarmaken. Ik had eigenlijk niet zo veel trek in het meeleven en het meegaan in allerlei emoties die winnen of verliezen nu eenmaal met zich meebrengen. 

Zelf heb ik weinig ervaring met iets winnen op het sportieve vlak. Behalve bij bridge heb ik nog nooit iets gewonnen, of het moeten al de medailles zijn die ik bij wandelevenementen krijg uitgereikt. Natuurlijk ben ik trots op mijn Nijmeegse Vierdaagse medailles. Alle mensen die een Vierdaagse uitlopen zijn dan winnaars. Dat vind ik ook het mooie aan de wandelsport. 

Binnenkort zullen de clubkampioenschappen van de tennisclub weer plaats vinden. Omdat ik nu eenmaal niet zo'n tenniswonder ben, is het soms best wel moeilijk om iemand te vinden die met mij wil spelen. Vorig jaar werd mij verzekerd, dat het dit jaar anders aangepakt zou worden, niet alleen de goeien met elkaar, maar veel meer een mix van goede tennissers met minder goede. Vooral bij de zestig plus zou het immers gaan om de gezelligheid.

Maar het blijft moeilijk om afspraken na te komen, want ten slotte wil iedereen toch wel graag voor de winst gaan en zo vond men elkaar als vanouds ook dit jaar weer. Totdat het volgende gebeurde.

Opeens komt een winnares van het damesdubbel van vorig jaar naar mij toe en zegt dat ze haar maatje net heeft afgezegd en dit jaar met mij wil spelen. Dat had ze vorig jaar beloofd en ze wil haar belofte aan mij nakomen.  Ik ben de  rest van de dag dat dit gebeurde er eigenlijk een beetje stil van geweest. Weg was alle stoerheid. Het ontroerde mij op een manier die ik niet van mijzelf verwacht had.

We gaan echt niet hoog eindigen, maar ik vind het wel heel erg leuk om nu ook weer eens mee te kunnen doen en ik ga er voor strijden om dit keer niet als laatste te eindigen. Wanneer we dat voor elkaar krijgen zal ik mij denk ik als een winnaar voelen. Ik ben heel benieuwd.  

                               klik

hanscke Zondag 21 Augustus 2016 - 3:23 pm | | Standaard

zeven reacties

Marjolijn

Ik heb erg genoten, van de hele sportzomer.
Maar zeker nu van de OS in Rio, vooral omdat de jonkies en onbekenden hun kansen grepen.
Succes met de clubkampioenschappen van de tennisclub…!!

Marjolijn, (URL) - 21-08-’16 17:38
Sjoerd

Ik heb er ook geen woord aan vuilgemaakt, en heb er ook niet naar gekeken. Wonderlijk, want normaal zie ik toch wel het nodige…

Sjoerd, (URL) - 21-08-’16 21:13
Mirjam Kakelbont

Meestal blog ik niet over onderwerpen uit het nieuws.
Ik ergerde me dat er van tevoren werd geteld hoeveel medailles NL wel niet zou winnen. Wacht gewoon af wat sporters presteren. Maar eerlijk gezegd heb ik me ook niet zo bezig gehouden met de OS. ‘s Avonds op journaal vond ik wel genoeg.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 21-08-’16 21:47
Rietepietz

Wereldkampioenschappen of Olympische spelen boeien me niet dus kijk ik er nooit naar. Ik vind het genoeg wat ik in de journaal meekrijg.. En hou al helemaal niet van “de buit verdelen vóór die geschoten is zeker niet als ik daar zelf geen invloed op heb omdat ik nou eenmaal niet meespeel;-)
Je zou bijna vergeten dat het éigenlijk gaat om plezier en voldoening in je sport hebben, ik wens je een sportief tennis tournooi, het begin is in ieder geval goed!.

Rietepietz, (URL) - 22-08-’16 18:15
Renesmurf

Ik hou dus helemaal niet van competitie. Waarom moet er altijd een beter zijn dan de ander, maar ja. Strijd zit in de mensheid.

Renesmurf, (URL) - 22-08-’16 22:29
ria

Wat leuk dat ze je vroeg en nu maar je beste armpje of beentje voor zetten, komt vast goed!

ria, (URL) - 23-08-’16 11:22
Thérèse

IK heb de Olympische Spelen bijna niet gevolgd. Om de een of andere reden geef ik er niks om.
Sympathiek van die goede speelster om toch jou te vragen, hoewel… als ze het al beloofd had, moet ze het ook doen, vind ik.
Succes gewenst Hanscke.

Thérèse, (URL) - 25-08-’16 19:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.