STEVIGE STAPPERS


Het is onvermijdelijk, elke dag gaan we verder; richting herfst en winter. En elke avond wanneer we met onze jongens, hond Hessel en hond Iemand ons rondje lopen, reken ik uit hoe vaak we dit nog kunnen doen, voor het te donker wordt. Meestal houdt het zo rond half oktober op. Elk jaar opnieuw probeer ik nog even wat uitstel af te kopen door iets eerder te gaan koken en het afruimen en de afwas (nee, wij hebben geen afwasmachine en die wil ik ook heel beslist niet) pas na onze wandeling te doen, maar eens houdt het toch echt op. 

Net als het hebben van blote voeten en het dragen van de zomerschoenen. Er komt een dag dat er weer van schoeisel gewisseld moet worden en dat is met mijn onwillige en ietwat moeilijke voeten altijd weer een crime. Om de laarsjes waar ik de afgelopen winter prima  op gelopen heb weer aan te trekken is geen optie. Ik slijt mijn hakken heel erg schuin af, dus als ik daar na een half jaar weer instap voelt dat absoluut niet goed. Een nieuwe hak eronder laten zetten? Soms kan dat en vorig jaar heb ik dat ook laten doen. Ik ben toen prima met die laarsjes de winter doorgekomen. En het waren bijna dezelfde laarsje als die ik daarvoor heb gehad, dus ik heb vier winters prima schoeisel gehad. Maar ja, aan alles komt een eind, deze serie is uit de produktie genomen.

"Maar, hoe zit dat dan?" hoor ik u denken, "heb je dan maar één paar schoenen?" 

Daar komt het in feite wel op neer. Per zomer- of winterseizoen heb ik één paar schoenen die als huisjes om mijn voeten moeten zitten. Die trek ik 's morgens aan en doe ik pas weer uit als ik naar bed ga. Ik heb een tijd lang orthopedische inlegzolen gehad, maar momenteel kan ik het doen met schoenen die zelf een heel goed voetbed hebben. En ja dan zit je al heel snel bij de duurdere merken. Vaak moet ik wel twee honderd euro of meer neertellen voor een paar schoenen, dus is het mij niet gegeven om een kast vol schoenen te hebben. Het is voor mij dus een hele klus om een paar goed zittende schoeoen te vinden, die ook nog een beetje mooi ogen.

Afijn, ik ben er dit keer weer in geslaagd. Ik kon zelfs kiezen uit meerdere paren, zoveel aanbod had deze winkel. De één zat goed, de ander liep ook lekker en met een derde paar was ook niets mis, maar welke vond ik nu het mooist? Het was voor mij een hele puzzel om een keuze te maken, want dit had ik in jaren niet meer mee gemaakt, dat ik kon kiezen. 

Ik heb ze vanmorgen vol goede moed aangetrokken, maar ook wel een beetje argwanend, want meestal duurt het even voordat de schoenen en ik echt vriendjes zijn geworden, maar ik heb mijn eerste hondenuitlaatrondje, bijna vier kilometer gelopen en ik kan niet anders zeggen, het voelt goed.

Bij nieuwe schoenen heb ik vaak ongeveer dezelfde gedachten als bij een nieuw jaar, een nieuw schooljaar of een nieuw bloknoot om in te schrijven. Het heeft nog iets maagdelijks, er is nog niets mee gebeurd, maar je weet, dat je met hen aan de voeten weer het nodige gaat meemaken. Leuke, maar ook minder plezierige dingen. 

O ja, voor de lange afstandswandelingen gebruik ik natuurlijk mijn echte wandelschoenen en voor als ik heel mooi en chique wil zijn heb ik ook nog iets anders in de kast staan, maar dat is maar incidenteel wanneer ik die aan draag, ik houd er nu eenmaal niet van om per dag drie of vier maal van schoenen te wisselen, dus dit zijn de stappers waar ik het de komende tijd mee doe. Tot de tijd dat het weer blote voeten weer gaat worden.  

                          klik

hanscke Zondag 02 Oktober 2016 - 12:51 pm | | Standaard

vijf reacties

Rietepietz

Ik herken het probleem, ook lastige voeten en een moeizame zoektocht naar nieuwe schoenen waar ik een tippel op kan maken.
Ook meestal te weinig keuze maar die enkele keer dát ik meerdere paren tegelijk kan vinden neem ik ook minstens 2 paar mee, is beter voor de schoenen om ze af te kunnen wisselen en dan heb je meteen ook de mogelijkheid met een kleur te varieren war ook wel handig is. Uiteindelijk maakt dat in prijs niet uit want je doet gewoon langer met de schoenen als je ze niet dagelijks hoeft te dragen

Rietepietz, (URL) - 02-10-’16 15:21
ria

Ze zijn leuk hoor. Altijd fijn nieuwe schoenen, ik heb er ook pas gekocht en de sandalen weer in de kast gezet. Vanmiddag een rondje op Regen laarzen gedaan, daar heb ik ook een paar goede van.

ria, (URL) - 02-10-’16 15:30
Sjoerd

Lastige voeten heb ik ook, dat is een crime… Daarbij komt dat mijn linkervoet een maat groter is dan mijn rechtervoet.

Sjoerd, (URL) - 02-10-’16 18:52
Mirjam Kakelbont

Ze zien er hartstikke vlot uit, Hanscke!
Ik heb een paar Dubarry laarzen die ik in de herfst/winter draag. Ze kostten een vermogen (800 gulden heb ik ervoor betaald) maar ik heb ze minstens tien jaar en sinds ik ze heb, heb ik nooit meer koude voeten. Elke cent waard.
Afgelopen week baalde ik dat ik weer een jas aan moest. Dan is de zomer echt voorbij, hè?
Lieve groet en veel wandelplezier met je nieuwe laarsjes.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 02-10-’16 21:35
Marjolijn

Altijd een crime nieuwe schoenen, en zeker winterschoenen.
Fijn dat je weer goed geslaagd bent.

Marjolijn, (URL) - 03-10-’16 05:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.