GOODBYE


Het zat er eigenlijk al een tijdje aan te komen, maar omdat ik niet zo goed in het afscheid nemen ben, had ik het telkenmale nog maar een tijdje voor mij uitgeschoven. Zaterdag aanstaande zal het laatste uitje met de Red Hats voor mij zijn en zo wil ik het ook beleven. 

Omdat ik niet zo goed ben in het afscheid nemen, ik heb de verschillende blogjes die hierover gaan nog eens nagelezen en in al die jaren heb ik blijkbaar  niet veel bijgeleerd, want ik vind het nog steeds heel moeilijk, wil ik het op deze manier doen. Mij bewust zijn van het feit, dat aanstaande zaterdag echt de laatste activiteit met deze dames zal zijn. 

Het voelt een beetje alsof je van baan gaat veranderen en daarom afscheid gaat nemen van de mensen met wie je aantal jaren hebt opgetrokken; met wie je een tijd lang voor een deel lief en leed gedeeld hebt. Met sommigen was er een hechte band en met anderen was er soms de klik net niet helemaal. 

Het telkens weer creatief moeten zijn en op zoek moeten gaan naar nieuwe paars-rode kleding lag niet zo in de sferen van mijn interesse. Ik vond het al gauw goed. Oh, ik heb heus wel eens een sjaal of een paar polswarmers gebreid, maar het op zoek gaan naar passende sieraden of andere accessoires lag niet zo in mijn smaakgebied. Ik beleef ook absoluut geen plezier aan het sneupen op marktplaats of het bezoeken van kringloopwinkels en dat is iets wat heel veel Red Hat dames wel erg graag doen. Ook het bezoeken van fairs en marktjes mag zich verheugen in de warme belangstelling van de Red Hatters. De meesten kunnen zich daar uren vermaken, terwijl ik het vaak na een korte tijd wel gezien heb. 

Toch was het samen op stap gaan vaak wel leuk en ik heb dan ook verscheidene goede herinneringen aan de verschillende uitjes die er gemaakt zijn en daar zal ik dan ook met plezier aan terugdenken. Maar zo de balans opmakend heb ik de keuze gemaakt om af te haken, mijn vele andere drukke bezigheden daarin meegenomen. 

En zo komt er dus een einde aan het lid zijn van de Red Hat. Nog één maal zal ik mijn rode hoed opzetten om samen met de andere ladies naar het Grootkoorconcert met Karin Bloemen als soliste te gaan en dat zal dan de afsluiting zijn van mijn rode hoeden tijdperk. Goodbye en zwaai zwaai. 

                       klik

hanscke Zondag 16 Oktober 2016 - 11:45 am | | Standaard

acht reacties

Marjolijn

Met sommige dingen is het ineens klaar en goed.
En dan kun je beter met een goed gevoel afscheid nemen, als dat het helemaal niet meer gaat.
Nog een mooie laatste uitje…!

Marjolijn, (URL) - 16-10-’16 17:33
Rietepietz

Je hebt een weloverwogen beslissing genomen en dat kan dus niet verkeerd zijn.
Hoewel ik gek ben op verkleedpartijtjes heb ik nooit zo begrepen waarom waarom deze specifieke kleding nodig is om samen leuke dingen te doen. Maar wie het leuk vindt moet het natuurlijk vooral niet laten.

Rietepietz, (URL) - 16-10-’16 17:34
Mrs. T.

Wij waren laatst in Maastricht en daar was ook een groep Red Hats. Ik was de enige die wist wat het betekende.

Een weloverwogen beslissing is altijd goed.

Mrs. T., (URL) - 16-10-’16 19:51
Mirjam Kakelbont

Het was leuk zolang het duurde. Nu is het weer tijd voor iets anders. Zo is het hele leven: het staat bol van veranderingen, en dat is goed.
Lieve groet

Mirjam Kakelbont, (URL) - 16-10-’16 19:54
Sjoerd

Ieder mens moet keuzes maken in zijn leven… Toch had ik het idee dat het je wel beviel daar.

Sjoerd, (URL) - 16-10-’16 22:44
Wieneke

Heel goed om ergens mee te stoppen vóórdat je je eraan gaat ergeren. Je moet gewoon zuinig met je tijd en energie omspringen en niet verspillen aan dingen waar je eigenlijk geen aardigheid meer aan beleeft. Je bent niet zo heel lang lid geweest van de Red Hat Society, dacht ik, maar zo lang het duurde was het toch erg leuk.

Wieneke, (URL) - 17-10-’16 10:00
ria

Wel ja zo lang je er lol aan beleefde was het goed en voordat je tegen je zin die paarse hoed op gaat zetten is het beter om afscheid te nemen. Druk zat.

ria, (URL) - 18-10-’16 10:10
Renesmurf

Ik zag ze hier ook een keer lopen, een leuk gezelschap. Ik hou zelf niet zo van afscheid, dus ik zou gewoon maar helemaal niet meer gaan.

Renesmurf, (URL) - 19-10-’16 20:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.