NEPPERD


Hoogst irritant. Ik dacht toch zeker te weten dat ik ooit een blogje geschreven had over mijn eerste aankoop via marktplaats, maar ik kan het nergens vinden. Geen enkel trefwoord brengt mij het beoogde blogje. Ik moet dan maar akkoord gaan met het idee, dat ik vast van plan ben geweest, maar dat er toen vanwege drukte niet van gekomen is. Hoe herkenbaar.

Het is al weer vijf jaar geleden dat ik mijzelf een pandora armband met twee charmes cadeau heb gedaan en wat was ik trots toen ik hem na verloop van tijd vol had. Totdat er opeens een stoppertje was verdwenen. En ja voor een pietje precies als ik ben is zo'n open plek aan de armband natuurlijk een ergernis. Maar omdat die bedeltjes nogal prijzig zijn verzon ik een list. Misschien kon ik er wel één op marktplaats vinden.

En jawel, hoor en ook nog precies zo één als ik kwijt was geraakt. Vijftien euro werd er voor gevraagd en zo ging ik voor het eerst in mijn leven zaken doen op marktplaats. Een paar dagen nadat ik het geld overgemaakt had ontving ik keurig een enveloppe met de charme. Toch wel enigszins trots op mijzelf dat ik over al mijn bedenkingen heen gestapt was heb ik de bedel op de lege plek geplaatst.

Maar nu, een paar jaar later voel ik mij toch bedrogen. Alle bedeltjes blijven mooi, behalve die éne die ik dus via marktplaats gekocht heb. Ik heb nu toch een ernstig vermoeden, dat het niet een echt exemplaar is. Ik kan ook nergens een merkje van pandora vinden. Ik heb daar toen niet om gezocht, hij leek immers exact op het exemplaar wat ik verloren was en naïef als ik ben ging ik er gewoon vanuit dat een goed exemplaar was. 

Dus achteraf toch, excusez le mot, besodemieterd. Daarom werd mij het aanbod gedaan dat ze wel een keer langs wilde komen want ze had nog veel meer bedels die ik wel voor een zacht prijsje mocht overnemen, maar ik had daar geen belang bij, want mijn armband was immers vol. 

En zo wordt mijn aversie en wantrouwen tegen tweede hands goederen toch weer aangewakkerd. Ik heb er niets mee, ik had er niets mee en ik zal er dus waarschijnlijk ook niets mee krijgen. In mijn vorige blogje kwam het ook al aan de orde, rommelmarkten, kringloopwinkels, aankopen doen op marktplaats en meer van dit soort aktiviteiten, het past niet bij mij en zo blijkt maar weer eens, het werkt ook niet echt bij mij.  

Ik loop al een paar dagen rond met het idee om dit blogje te schrijven, maar door allerlei drukte kwam het er weer bijna niet van, want als ik te lang wacht is er vaak al weer iets anders waarover ik het zou willen hebben, Misschien, heel misschien krijg ik door het schrappen van het één en ander, na volgende week toch weer iets meer tijd om inhoud te geven aan mijn blogbestaan. De herfst moet namelijk ook nodig als onderwerp nog aan bod komen voordat het echt winter wordt. 

                 klik

hanscke Donderdag 20 Oktober 2016 - 4:47 pm | | Standaard

acht reacties

ria

heel af en toe de kringloopwinkel, of een andere tweedehands zaak, voor een tafeltje of bloempotten vind ik er ook weleens, maar het blijft oppassen geblazen zeker met sieraden denk ik.

ria, (URL) - 20-10-’16 18:54
Jeanne

Jammer dat de markt verpest lijkt te worden, want het kan zo leuk zijn.

Jeanne, (URL) - 20-10-’16 20:36
Renesmurf

Ik heb dan weer niks met sierraden, en ook niet zo met tweedehands spul. Ik heb het liefst alles nieuw, maar als het smurfig is maakt dat niet uit.

Renesmurf, (URL) - 20-10-’16 22:39
Margo

Ik heb ook zo’n armband. Ik draag ‘m niet vaak want hij is nogal zwaar. Ik koop eigenlijk nooit tweedehands, ik heb wel bedels via internet gekocht, maar dan via een webshop. Ik koop trouwens bijna alles (zo veel is ‘alles’ niet hoor) in webshops. Ik zoek net zo lang tot ik de goedkoopste heb.

Margo, (URL) - 20-10-’16 22:45
Thérèse

Wat een pech, Hanscke. Ja, op allerlei gebied zijn er mensen die je bedriegen, ook met nieuwe dingen. Maar als je denkt dat het niks voor jou is, gewoon niet meer doen, lijkt mij.

Thérèse, (URL) - 20-10-’16 23:04
Sjoerd

Ik kan me er wat bij voortellen, ik heb datzelfde gevoel. Dan koop ik het nog liever nieuw…

Sjoerd, (URL) - 20-10-’16 23:27
Marjolijn

Dat gevoel ken ik ook, liever nieuw dan tweedehands.
Jammer dat mensen zo de markt moeten verpesten, voor anderen die wel goede bedoelingen hebben..

Marjolijn, (URL) - 21-10-’16 05:13
Rietepietz

Als iets te mooi lijkt waar te zijn is het meestal te mooi om waar te zijn!
Ook voor mij geen tweedehands zooi via het internet. Er zullen bést mensen te goeder trouw zijn maar een flink deel is dat zeker niet.

Rietepietz, (URL) - 21-10-’16 16:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.