AFGRIJZEN


Met lede ogen zie ik de dag naderbij komen dat wij, de wereld, afscheid moeten nemen van president Obama. Wat was ik enthousiast toen hij, als eerste gekleurde man, in Amerika, de touwtjes in handen kreeg. Ik vond het hoopvol. Ruimte voor de mens om te kunnen zijn wij hij is, ongeacht kleur of afkomst

Na vier jaar waren er geen echt zichtbare veranderingen, althans voor mij niet, want ik heb mij er niet echt in verdiept, behalve dat ik weet dat het zorgstelsel veranderd is, een verbetering voor de mensen met een smalle beurs, Obama bleef voor mij de juiste man op de juiste plek en ik was toen blij met overwinning bij de herverkiezing.

Over een paar dagen zal ik helemaal niet blij zijn, wie er ook wint. Het is voor mij een kwestie van hopen dat de minst slechte het stokje zal gaan overnemen. En dat is dan Hillary; op grond van het feit dat zij iets meer politieke ervaring heeft.

Was zij een andere vrouw geweest, hoogstaander en minder brallerig en niet mee gegaan was in die afgrijselijke vertoning met die afschuwelijke Trump, zich staande had weten te houden door afstand te nemen van dat met modder gooien naar elkaar, ja dan was ik misschien wel enthousiast geweest. Net zo enthousiast als destijds bij Obama. Maar ik kan er nu niet warm voor lopen dat Amerika mogelijk straks een eerste vrouwelijk president zal hebben. Inderdaad wel een mijlpaal, omdat vrouwen pas honderd jaar wat stemmen betreft dezelfde rechten hebben dan mannen.

Ik kan dan ook wel begrijpen dat een Beyoncé het bij een overwinning van Hillary met heel veel vrouwen wil gaan vieren dat  een vrouw er in geslaagd is om president van Amerika te worden; dat feit vind ik ook wel belangrijk, alleen jammer dat het HIllary moet zijn, want ik zou haar niet graag als rolmodel voor de jonge vrouw van nu willen zien, want zo hoeft het wat mij betreft niet.    

                          klik

hanscke Zaterdag 05 November 2016 - 1:00 pm | | Standaard

tien reacties

Rietepietz

Het ergert me altijd een beetje dat ook in dit soort gevallen mensen op uiterlijkheden worden beoordeeld, De eerste “gekleurde“president, de “eerste vrouwelijke” president, allemaal van ondergeschikt belang, de beste mens op die plaats is wat de doorslag zou moeten geven.
Gelukkig hoef ik niet te stemmen in dit geval want het is een beschamende vertoning, óók van deze “vrouw” !

Rietepietz, (URL) - 05-11-’16 16:37
Sjoerd

318900000 Amerikanen en dan zit er geen fatsoenlijke man of vrouw bij die president wil worden… Dat geeft te denken.

Sjoerd, (URL) - 05-11-’16 16:44
Thérèse

Een vreselijk gênante vertoning is dit, aan beide kanten. Van Hilary had ik zo iets niet verwacht en van Trump had ik niet gedacht dat hij het zo ver zou brengen. Ik ben ze nu al een hele tijd spuugzat, wat moet dat worden?

Thérèse, (URL) - 05-11-’16 17:16
Marjolijn

Zoveel Amerikanen en dan komen deze twee eruit om te strijden voor het presidentschap, je houdt het niet voor mogelijk…..

Marjolijn, (URL) - 05-11-’16 18:36
Ximaar

Beide zijn karikaturen geworden van zichzelf. Ze denken daarmee de kiezer te paaien en deels lukt dat helaas ook nog. Aan de andere kant zullen daardoor beide best meevallen, je moet niet overal intuinen wat de media voorschoteld.

Er zit aan dit overdreven gedoe helaas nog een andere keerzijde. Sommige US-burgers zijn zo gekgemaakt, dat een de gekozen president voor zijn of haar leven mag vrezen.

Ik begin overigens wel veel meer voor loting te voelen. Al was het maar dat dan de media buitenspel staat.

Ximaar, (URL) - 06-11-’16 01:00
Mirjam Kakelbont

Het blijft de beste keuze van twee kwaden. Ik begrijp werkelijk niet waardoor het grote Amerika zo ver is afgezakt. Zo’n man als Trump had nooit zo ver mogen komen. Een schade en schande voor de mensheid. Er staat ons heel wat ellende te wachten als hij president wordt…
Michelle Obama leek me een veel betere partij. Heb je haar speeches gezien?

Mirjam Kakelbont, (URL) - 06-11-’16 17:50
Renesmurf

ja, na de eerste donkere de eerste vrouw, ze zijn daarin verder als wij hier.
En we merken er hier uiteindelijk toch niks van hoe het daar toegaat.

Renesmurf, (URL) - 07-11-’16 00:21
ria

Ik denk dat niemand er blij mee is, behalve de overwinnaar zelf…

ria, (URL) - 07-11-’16 21:37
Ximaar

@Renesmurf: Hoezo? We hebben tussen 1890 en 2013 maarliefst 123 jaar een vrouw als staatshoofd gehad.

Ximaar, (URL) - 08-11-’16 02:55
SUSKE

Deze verkiezing is een ramp. Niet meer niet minder. Ik vrees voor de toekomst.

SUSKE, (URL) - 08-11-’16 23:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.