KLEURIGE IMPULS


Het gebeurt niet zo heel vaak, maar soms geef ik mijzelf een cadeautje, tenminste als ik dan bij de kassa niet te lang hoef te wachten voordat ik kan afrekenen.

Nadat we, P. en ik, onze wekelijkse boodschappen bij de groenteman en de slager gedaan hadden, liepen we nog even door het winkelcentrum, want ik was op zoek naar een shawl. Dat slaagde niet, maar op de terugweg zag ik bij de Marskramer een uitstalling van een aantal enorme kleurdozen. Ik ben gek op kleuren die gerangschikt zijn, dus ik moest even kijken. Het waren Bruynzeelpotloden, volgens mij wel een aardig merk, en dat voor maar tien euro.

"Zal ik die mijzelf maar eens cadeau doen?" vroeg ik P. "Tuurlijk, moet je doen", was zijn antwoord en zo toog ik met het grote blik naar de kassa. Omdat het meisje van de kassa langdurig in gesprek was met een andere medewerkster van de winkel, kreeg ik tijd om mij te bedenken. Ik had immers wel kleurpotloden, wat voegde dit toe? Veel extra nuances in kleuren, dat wel, maar toch.

"Kom maar"", zei ik tegen P., "ik leg ze wel weer terug, ik heb eigenlijk ook wel kleurpotloden genoeg." Maar dat krijg ik dan weer niet voor elkaar. P. blijft er dan bij dat ik dat graag wilde hebben en dat ik dat dus gewoon moet kopen. 

Inmiddels waren de dames ook klaar met hun gesprek en nog net op tijd richtte de caissière zich tot mij met de vraag: "U wilt dat afrekenen?" en daarmee verzoende ik mij met de aankoop omdat het uiteindelijk niet om zo'n grote uitgave ging.

Afgelopen weekend heb ik de tijd gevonden om maar weer eens een mandala in te kleuren. Iets wat ik niet heel regelmatig, maar toch van tijd tot tijd wel eens doe. Het brengt wat rust in mijn hoofd en het werken met al die kleuren geeft wel een lekkere gemoedstoestand. 

Tijdens het kleuren merkte ik wel dat het kiezen van kleuren er niet eenvoudiger op geworden was. En eerlijk is eerlijk, de kwaliteit van de kleurpotloden is niet helemaal wat ik gewend ben, de kwaliteit van de tien kleurpotloden van het merk 'van Gogh' is toch net een klasse beter. 

Dit is niet de mooiste mandala die ik ooit gekleurd heb, maar het zijn wel hele vrolijke kleurtjes die ik gebruikt hebt. Ik ben toch echt wel even lekker bezig geweest met al die kleurtjes. 

                            klik

hanscke Vrijdag 18 November 2016 - 9:00 pm | | Standaard

acht reacties

Mirjam Kakelbont

Het hangt ook van de kwaliteit van het papier af waar je op kleur. Op gewoon kopieerpapier (om maar wat te noemen) kun je niet in laagjes over elkaar kleuren wat bij dikker papier wel leuk. Daardoor heb je meer mogelijkheden. Het voornaamste is dat je plezier beleeft aan het kleuren. Meestal zijn we voor onszelf te streng en willen we resultaat zien (-: Een mooie aanschaf voor deze druilerige dagen!
Lieve groet.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 18-11-’16 22:35
Renesmurf

Ik hou ook wel van kleuren, en tekenen. Zelfverzonnen prutswerkjes, maar ik vermaak me er mee.

Renesmurf, (URL) - 19-11-’16 00:00
Marjolijn

Heerlijke bezigheid…!
Niets mis mee, om jezelf af en toe een cadeautje te geven.

Marjolijn, (URL) - 19-11-’16 08:15
Sjoerd

dat moet ik onthouden, van Gogh, ik kleur ook wel eens wat en mijn bruynzeels zijn ook niet meer compleet en deels versleten.

Sjoerd, (URL) - 19-11-’16 12:12
Rietepietz

En daar gaat het toch om, dat je jezelf even gezellig beziggehouden hebt met iets dat je leuk vindt. Voor mij is het niets dat geknoei met kleurpotloden!

Rietepietz, (URL) - 20-11-’16 19:55
Rob Alberts

Ik wens je nog veel plezier met deze aanwinst.

Kleurrijke groet,

Rob Alberts, (URL) - 20-11-’16 22:41
ria

Het is een mooie mandala geworden en nee, ik had ze ook niet gekocht. Ik spaar nog even door voor zo,n mooie grote dure doos van een beter merk.

ria, (URL) - 21-11-’16 11:47
Wieneke

De allerbeste kleurpotloden vind ik die van Derwent. Allerlei merken wel eens geprobeerd inmiddels, maar Derwent steekt er met kop en schouders boven uit. Ik heb jaren geleden een kist met laden kleurpotloden gekocht en ik ben er nog steeds heel blij mee. Nooit goedkope rotzooi kopen, want het kost dan misschien niet veel, maar je hebt er ook niks aan.

Wieneke, (URL) - 21-11-’16 16:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.