TEGENWIND


Het is ieder jaar maar weer afwachten hoe het gaat met de bladeren van het geboomte achter ons huis. Is het een noord-noord westelijke wind, dan hebben we weinig overlast, maar wanneer het zoals gisteren een stormpje is vanuit de zuidwestenhoek dan krijgen wij de volle laag.

Vandaag wist ik dus wel wat ik doen moest. Maar we zijn eerst maar begonnen met het opruimen van alle kuipplanten. De eenjarige bloeiers naar de composthoop en de overwinteraars naar de garage.

Meestal word ik een beetje treurig van deze opruimwerkzaaheden, maar dit jaar had ik er totaal geen last van. Ik heb een mooie zomer gehad, waarin we veel gedaan hebben en ik vind het nu ook wel even lekker dat het buitenleven voor een poosje voorbij is en dat het de komende tijd meer een kwestie is van toch elke dag verplicht een klein uurtje naar buiten. Dat is vroeger ooit één van de redenen geweest waarom ik zo graag een hond wilde. Je moet dan gewoon naar buiten, weer of geen weer.

Na het opruimen van de kuipplanten stond dus het blad harken op het programma. Naast ons waren de buren bezig met bladblazen. Wij hebben ooit ook wel eens zo'n apparaat gehad, maar het beviel ons van geen kant.

Tijdens het bladharken gingen mijn gedachten nog even terug naar afgelopen zaterdag. Wij hadden voor het eerst een familiedag, met wij bedoel ik ons, broer en zus en alle aanhang. We waren met ons negenen en drie honden en we hebben ons prima vermaakt bij kasteel Groeneveld in Baarn. Mijn grote angst was steeds, dat de storm van gisteren een paar dagen eerder zou plaats vinden, waardoor alle bomen in het park al kaal zouden zijn.

Maar gelukkig, we hadden wind mee, de storm stak op, precies één dag na onze meeting. Ik kan niet anders zeggen dan dat wij mede door het mooie weer, een prima dag gehad hebben waar ik met heel veel plezier op terugkijk. De wandeling door het mooie park van het landgoed, waar het ook nog eens toegestaan was dat de honden los mochten, de bezichtiging van het kasteel en daarna het gezellig met elkaar eten, het was een waar feestje. 

Tegenwind in mijn leven is op dit moment totaal niet aan de orde. Alles gaat lekker naar wens en wat dat betreft hoop ik dat het mij nog lekker een tijdje voor de wind blijft gaan. 

         Het park in Baarn. Gelukkig hoef ik hier geen blad te ruimen...

hanscke Maandag 21 November 2016 - 8:47 pm | | Standaard

vijf reacties

Jeanne

Ik hoop het met je mee.

Jeanne, (URL) - 22-11-’16 00:20
Marjolijn

De wind mee hebben is ook fijn.
geniet er van …!

Marjolijn, (URL) - 22-11-’16 05:53
Sjoerd

Dat is letterlijk en figuurlijk de wind mee hebben. Mag ook wel eens…

Sjoerd, (URL) - 22-11-’16 13:40
Rietepietz

Prachtige herfstfoto, maar inderdaad, de storm heeft flink huisgehouden met het blad dat nog aan de bomen zal.

Rietepietz, (URL) - 22-11-’16 19:54
Renesmurf

Leuk om te lezen hoor, dat zeker, maar wat ben ik toch blij met mijn balkon. En familie zie ik dagelijks, of wekelijks, of maandelijks ook goed.

Renesmurf, (URL) - 22-11-’16 23:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.