PAKVERKERSTJAAR


Vandaag is DE dag. We hebben er al weken plezier om. Vandaag vieren we pakjesavond, mijn verjaardag, kerst en oud en nieuw. Dochterlief en Rixte gaan dit jaar met kerst op vakantie naar Balie, mijn verjaardag valt dit jaar ook niet zo gunstig voor een verjaardagsvisite, zodat pakjesavond overblijft. Dan vieren we alles wel tegelijk zo grapten we tegen elkaar, toen we dit een tijdje geleden tijdens mijn bezoek aan hen, bespraken.

Thuisgekomen vertelde ik het aan P. en vanaf die tijd hebben we er steeds pret om. De éne dag wordt het verhaal nog mooier dan de andere dag. We zouden ze bij het hek met pepernoten onthalen, dan direct koffie met banketstaaf om daarna direct maar door te gaan met de bisschopswijn. Met dit apératiefje zou er getoast kunnen worden op mijn verjaardag  en het gourmetten zouden we kunnen combineren met het uitpakken van de pakjes, zodat sint en kerst een als het ware zouden samensmelten. Tot slot zouden we nog aan wat vuurwerk moeten zien te komen en voila, alle tradities zouden in één avond eer aangedaan zijn. 

Natuurlijk doen we het niet zo, maar een paar elementen hebben we wel behouden. In plaats van een gewone maaltijd te nuttigen gaan we inderdaad gourmetten en dit kan prima gecombineerd worden met het pakjesfeest. We hebben er voor gekozen om er niet een al te uitgebreide Sint van te maken, dit was erg leuk toen Rixte nog in de goedheiligman geloofde, maar nu de jonge dame al weer elf jaar is, is het tijd voor een andere aanpak.  

Een paar weken geleden, toen de dames hier waren hebben we lootjes getrokken. Vervolgens hebben we een appje aangemaakt waar een ieder zijn of haar wensenlijstje op kon zetten. Niets wijst er op, maar ik heb zo'n sterk vermoeden dat de Haagse dames elkaar getrokken hebben en dat P. en ik elkaar hebben, maar helemaal zeker ben ik er niet van, want wij, P. en ik  hebben stijf onze kaken op elkaar gehouden. Ik verheug me er nu sowieso al op om dit mysterie opgelost te zien worden. 

Om ons idee van alle feesten in één keer te vieren niet helemaal los te laten, heb ik vanmorgen wel een zak oliebollen gekocht voor morgen bij de koffie, zodat oud en nieuw toch nog even aan bod komt.

P. en ik zullen het met de feestdagen waarschijnlijk met elkaar moeten doen, maar daar weten we samen ook wel weer iets van te maken. We kijken graag naar een mooie film en middels Netflix is er veel mogelijk. En ik zou ook graag wel weer eens een spel willen doen. Risk staat hoog op mijn verlanglijstje en naar ik begrepen heb wil P. dat tijdens de kerstdagen wel een keertje met mij spelen. En wie weet, komt zoonlief ook nog wel een keertje langs fladderen, hoewel hij het momenteel erg druk heeft met zijn werk in het buitenland en hij daarnaast ook wel graag zijn dochter Nina in Roemenië tijdens deze feestdagen wil bezoeken. 

Maar vandaag ga ik hoop ik genieten van  ONS feest van het jaar: het PAKjesavondVERjaardagKERSTdagennieuwJAARsfeest.

                               klik

hanscke Zaterdag 03 December 2016 - 4:55 pm | | Standaard

acht reacties

Rietepietz

Dat is nog eens economisch bezig zijn! Veel plezier en doe voorzichtig met vuurwerk;-)

Rietepietz, (URL) - 03-12-’16 17:37
Renesmurf

Maak van de nood een deugd! Bij ons wordt het altijd supergeheim gehouden wie wie getrokken heeft.

Renesmurf, (URL) - 03-12-’16 18:06
Mrs. T.

Gezellig. Veel plezier!!!

Mrs. T., (URL) - 03-12-’16 19:54
Mirjam Kakelbont

Vind ik een heel slimme vondst!
Mijn dochter zit nu in Lapland dus zijn Lief en ik samen. Wij doen niet echt aan cadeautjes maar proberen de dagen wel gezellig met elkaar door te brengen.
Kerst vieren we altijd één dag bij mijn zwager en schoonzus. Dat willen we nooit missen!
Fijne dagen met veel gezelligheid.
Lieve groet.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 03-12-’16 21:37
Jeanne

Leuk idee. Wij moeten ook steeds puzzelen om iedereen bij elkaar te krijgen. Veel plezier!!

Jeanne, (URL) - 03-12-’16 22:29
Marjolijn

Ik hoop dat je een fijn feest gevierd hebt.
Geniet nog maar lekker even na…!!

Marjolijn, (URL) - 05-12-’16 08:46
ria

Kijk dat vind ik nu nog eens een prima oplossing. Ik ben voor!

ria, (URL) - 05-12-’16 12:06
Thérèse

Goh, dat is heel veel, maar ja, waarom ook niet. Ik ben heel benieuwd hoe je het gehad hebt. Nog of zlvast gefeliciteerd met je verjaardag.

Thérèse, (URL) - 10-12-’16 02:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.