BIJZONDERE MUZIEKMOMENTEN


Neem een groot projektkoor, een mooie tenor en een prachtige sopraan, een harp en een saxofoon en een zeer goed spelende brassband en laat deze mensen samen een mooi nieuw geschreven en gecomponeerd muziekstuk in een kille fabrieksloods uitvoeren met voor de bezoekers de mogelijkheid om te picknicken en je hebt een prima avond. 

Omdat een oudcollega/vriendin deel uitmaakt van dat grote projektkoor, kreeg ik via faceboek allemaal enthousiaste verhalen binnen. Dit werkte heel aanstekelijk waardoor ik heel graag twee kaarten bestelde om naar één van de zeven voorstellingen te gaan. Het was ook echt bijzonder, het was een beleefvoorstelling. De voorstelling begon om 18.00 uur en het was de bedoeling dat iedereen zelf een stoel meebracht en etenswaren om in de pauze te kunnen picknicken. 

Het muziekstuk vertelde over het midwinter, van de dagen voor kerst tot het aftellen naar het nieuwe jaar eindigend met een muzikaalvuurwerk. De muziek van dit aloude thema is in een moderne klassieke jas gegoten, wat inhoudt dat er nog al met wat dissonante geluiden wordt gewerkt. Die muziekstijl heeft niet echt mijn voorkeur, maar gelukkig waren er toch ook een paar hele mooie harmonieuze zangstukken in verwerkt.

Het voelde echt als een kerst/eindejaarsconcert en het was werkelijk een feest om er bij te zijn.

Het is zo leuk om vrienden te hebben die weer heel andere dingen doen dan ik zelf. Zo zijn we een paar weken geleden op een zaterdagmiddag naar een winkelcentrum vlak bij ons in de buurt geweest. Daar speelde de man van een andere oudcollega/vriendin met zijn orkest en vriendin was daar de ladyspeaker.

Dit blogje sluit zo mooi aan op het vorige blogje. Ik ga dus met veel gezang in mijn oren dit jaar uit en ik begin het nieuwe jaar ook weer met gezang, want op woensdag 4 januari ga ik naar het concert van Rufus Wainwright in Groningen. En dat is dan weer een geheel ander genre. Ondanks dat ik zelf dus niet zing, ben ik wel van vele markten thuis. 

 

                                                            foto onder het  muziekkorps voor senioren

                                klik

hanscke Woensdag 28 December 2016 - 11:14 pm | | Standaard

vijf reacties

Thérèse

Een heel informeel gebeuren in vergelijking met een wat stijf concert. In de pauze wat eten, even de benen strekken en dan nog een heel gebeuren erbij. Dat lijkt mij fantastisch.
Alvast een mooi nieuw oud en nieuw, Hanscke.

Thérèse, (URL) - 29-12-’16 00:13
Renesmurf

Ja, lekker overrompelend. En een mooi vooruitzicht. Ik mag ook af en toe graag muziek horen. Alles met mate.

Renesmurf, (URL) - 29-12-’16 00:31
Marjolijn

Leuk die muzikale happenings.
Op naar een goede jaarwisseling en een goed 2017,met mooie vooruitzichten.

Marjolijn, (URL) - 29-12-’16 08:07
ria

Zonder muziek zijn we nergens en zo heeft iedereen zijn voorkeur.

ria, (URL) - 29-12-’16 11:21
Rietepietz

Muziek is altijd een bindende factor. Heel bijzonder om het op deze manier te “vieren”!

Rietepietz, (URL) - 29-12-’16 19:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.