RUFUS


Het was een avond met een sterretje. Wat heb ik genoten. We zijn ruim van te voren weggegaan, zodat er geen kink in de kabel komen, maar we waren zeker niet de eersten. Sterker nog, de parkeergarage behorend bij De Oosterpoort was al goed gevuld. 

Ik houd er wel van om er wat eerder te zijn, zodat ik eerst bezig kan gaan met om mij heen te kijken. Ooit waren we naar een concert van Neil Diamond in Rotterdam en daar kwamen we toen, na een tussenstop in Den Haag   zo kantjeboord aan, waardoor de helft van het programma voor de pauze helaas aan mij voorbij is gegaan. Ik vind dat nog steeds heel jammer.

Maar goed, dat was dit keer dus niet het geval, ik kon de grote zaal van De Oosterpoort eens goed in mij opnemen. Het is een prachtige concertzaal waar ik nog nooit was geweest. Heel lang heb ik de Oosterpoort met popconcerten geassocieerd, maar er is dus ook een echte heuse concertzaal en ik weet nu al dat ik daar zeker nog wel eens naar toe wil om van een ander mooi concert te gaan genieten. 

We waren niet alleen. De zaal was tot de laatste plaats toe bezet. Wij zaten vrij vooraan met een goed zicht op het podium. 

Om kwart over acht begon het concert. Ik wist niet helemaal wat ik verwachten kon. Zou hij alleen maar klassieke werken uit de operawereld vertolken? 

Het concert begon met een instrumentaal nummer van het orkest Simfonetta. Het geluid van de violen, het klonk zo mooi. En toen begon het optreden van Rufus. Het was een mengeling van jazz, pop, folk en opera. De muziek van het uit ruim 20 personen bestaande orkest sloot zo prachtig aan op de klankleur van de zanger. 

Anderhalf uur, zonder pauze, is eigenlijk nog te kort, vond ik, maar gelukkig heeft hij ons nog wel verwend met een flink aantal toegiften, waaronder Hallelujah van Leonard Cohen. 

En dat allemaal omdat ik tijdens de afwas, in een flits van de vooraankondiging van DWDD hoorde, ik kijk eigenlijk nooit naar dit programma, dat Rufus Wainwright daar zou optreden. Ik heb genoten.


hanscke Vrijdag 06 Januari 2017 - 4:01 pm | | Standaard

zeven reacties

Rietepietz

Een naam om in de gaten te houden dus. Klinkt geweldig in dat eerste filmpje!

Rietepietz, (URL) - 06-01-’17 17:18
Sjoerd

Dat klinkt helemaal niet verkeerd…

Sjoerd, (URL) - 06-01-’17 23:03
Marjolijn

Fijn dat je genoten hebt.
Fijn weekend.

Marjolijn, (URL) - 07-01-’17 08:30
Renesmurf

Heel mooi dat lekker zo genoten hebt! Zo probeer ik ook te genieten elke keer als ik in het theater ben!

Renesmurf, (URL) - 07-01-’17 22:33
Thérèse

Wat fijn dat het zo’n belevenis was. Want dat moet je ook maar min of meer afwachten. Dat kan zo verschillen van persoon tot persoon.

Thérèse, (URL) - 08-01-’17 02:03
ria

Lekker genieten, daar gaat het toch maar om en grappig hoe je er terecht kwam.

ria, (URL) - 08-01-’17 11:42
Kakel

Jullie zijn op stap geweest en hebben een geweldige avond gehad. Wie weet was het toeval maar misschien ook niet…Iets kan je maar toe vallen (-:
Dit uitstapje smaakt vast naar meer!

Kakel, (URL) - 14-01-’17 21:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.