DE BARBIEWERELD VAN TRUMP


Op het moment dat ik haar zag, kon ik tijdens de hele plechtigheid van de inauguratie van D. Trump de associatie van de toekomstige first Lady met een barbiepop niet meer kwijtraken. Ze leek wel van plastic, ze vertoonde weinig emoties en ze leek bijna wel een onderdanige rol in te nemen toen zij op een goed moment naar de zijde van haar man werd gebracht. Wat bezielt zo'n vrouw om op een dergelijke manier mee te gaan in het kielzog van haar man, zo vroeg ik mij af. Kil koel en afstandelijk, dat is wat ik in de communicatie tussen die twee zag. Maar goed, ook veel moslimvrouwen zeggen in de volle overtuiging heel gelukkig te zijn met hun, in mijn ogen, tweede rangspositie omdat ze van alles niets van de man mogen. Zelfs niet met wapperende haren in de wind mogen lopen.   

Omdat ik bij dit blog een foto van een representatieve barbie wilde hebben ben ik daan naar op zoek gegaan. Helaas, de foto's van de alleersteeerste Barbies kan ik niet uploaden, dus heb ik maar een iets latere versie genomen. Ik volsta met het gezicht, maar een foto van de hele barbiepop zou zeker gecorrespondeerd hebben met de afmetingen van het lichaam van de betreffende dame. 

Dit alles prikkelde mijn nieuwsgierigheid zodanig, dat ik op zoek ben gegaan naar de eerdere dames Trump, de moeders van de andere kinderen. Het is echt verbazingwekkend dat deze man keer op keer op hetzelfde type vrouw valt. Met haar twee voorgangers met wie hij getrouwd is geweest kan met groot gemak dezelfde associatie met een barbiepop gemaakt worden.

Dat Trump een geheel eigen kijk op vrouwen heeft is dus geen geheim. Waarschijnlijk ziet hij de vrouw meer als speelgoed dan als een levensgezel. De vele buitenechtelijke relaties met onder ander andere Carla Bruni, nu getrouwd met Sarkozy, geeft wel aan dat het najagen van zijn lusten wel heel erg op de voorgrond staan. Dat juist daarom vele vrouwen zich tegen hem keren is dan ook niet zo verwonderlijk.

Dit zou voor mij niet een reden zijn om mee te doen in een demonstratie tegen hem, Ik zou veel liever een demonstratie willen hebbben waarin duidelijk gemaakt wordt dat hij niet capabel geacht wordt voor het uitoefenen van zijn taak, want ik blijf het een heel moeilijk verhaal vinden dat hij president van Amerika is geworden.

Voor mij geldt, laat hem als Ken lekker verder spelen in Barbieland, maar laat het regeren alsjeblieft aan anderen over. Ik hoop toch echt dat hij binnenkort tot dit inzicht mag komen. 

                        KLIK

Donald Trump en Melania onschuldig? spelend in Barbieland

hanscke Zondag 22 Januari 2017 - 6:07 pm | | Standaard

acht reacties

Jeanne

Het Amerikaanse volk heeft helaas gekozen. De meerderheid wil zo’n Ken. ik hoop dat de vier jaren snel omvliegen en men hun vergissing inziet.

Jeanne, (URL) - 22-01-’17 21:58
Sjoerd

Helaas laat ook dit beeld zien dat ook vrouwen te koop zijn… Als je maar genoeg geld hebt koop je gewoon liefde… Hij zal er wel gelukkig mee zijn. Ook op deze wijze heeft hij zijn presidentschap gekocht…

Sjoerd, (URL) - 22-01-’17 22:43
Renesmurf

Zo zie je maar weer, het bewijs is geleverd, alles is te koop, zelfs het presidentschap.

Renesmurf, (URL) - 23-01-’17 00:19
Marjolijn

Hopelijk zien de Amerikanen snel hun vergissing in.
Tot die tijd moeten we het er mee doen.

Marjolijn, (URL) - 23-01-’17 08:11
Kakel

Ik had een heel andere gedachte bij de foto: dat ze daar licht voldaan staat te glimlachen. Trots omdat ze het “zover geschopt heeft.” Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet naar de inauguratie heb gekeken. Daar bedankte ik voor, dus ik ken alleen de foto uit de krant.
Zijn vrouw zal een heel volgzaam type zijn. Uiteraard. Want hij wil niet worden tegengesproken!

Kakel, (URL) - 23-01-’17 16:48
Rietepietz

Ik heb het niet gezien geen belangstelling voor! Ik kan me er niet over opwinden.

Rietepietz, (URL) - 23-01-’17 19:41
Mrs. T.

Ik vind het vrij bizar allemaal. Geloof trouwens dat die Melania nog niet eens zo dom is. Ik benijd haar niets in ieder geval.

Mrs. T., (URL) - 23-01-’17 20:55
ria

Je snapt niet dat er vrouwen zijn die die man willen, je moet er toch niet aan denken.

ria, (URL) - 24-01-’17 10:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.