BUTLERCASE


En weer stopte de bestelbus niet voor onze deur. Elke dag komen er wel twee of drie van die grote, meestal witte, bestelbussen door onze straat om her en der pakketten af te leveren.

Omdat ik begin januari een soort jurk had besteld, die uit Engeland moest komen, verwachtte ik eigenlijk al vanaf veertien dagen geleden, dat er een bus voor ons huis zou stoppen en dat er dan een zeer gehaast jongmens door ons hekje zou komen, aan zou bellen, mij wel of niet zou laten tekenen om vervolgens met grote passen terug te keren naar de auto, geen tijd meer hebbend om het hekje weer te sluiten en met een flinke dot gas gevend op weg zou gaan naar het volgende adres. Maar dit alles gebeurde maar niet. 

Na onze dagelijkse wandeling met hond Hessel en hond Iemand, bleek bij thuiskomst ons hekje steeds weer dicht te zitten. En zo kwam het dat ik tijdens zo'n rondwandeling begon te fantaseren over hoe het in de toekomst wel eens zou kunnen gaan met het bezorgen van al die spullen die on line besteld waren. Volgens mij zat er vast wel brood in voor één of twee plaatselijke inwoners. Misschien zou het eerst vanuit een huis of een garage kunnen gebeuren. Alle pakjes die niet in ontvangst genomen konden worden omdat men niet thuis was zouden dan naar dat éne adres in het dorp gebracht kunnen worden. Met een beetje een leuke aankleding van een garage bijvoorbeeld zou er sprake kunen zijn van een nieuw soort "winkel" maar dan van deze tijd. 

De inwoners van het dorp zouden daar dan tegen een vergoeding van een euro hun pakket kunnen ophalen. Geen gedoe meer met de buren die er flauw van worden om steeds maar weer pakketten aan te moeten nemen en ook het ritje naar het naburige dorp met een postagentschap blijft hun dan bespaard.

Het leek me een mooi plan, totdat ik gisteren in een artikel las dat er butlercases zijn ontwikkeld. Dat is een wat grotere opvouwbare box die aan de muur geplaatst is, waar het pakket dan in gestopt kan worden en met een simpele klik kan de box op slot gedaan worden, want ja we moeten natuurlijk wel rekening houden met de mensen aangesloten bij het inbrekersgilde, want die kunnen letterlijk alles gebruiken. 

En weg is mijn mooie masterplan. die hoef ik dus niet meer uit te werken. 

Inmiddels is de jurk uit Engeland bij mij aangekomen, maar dit keer niet door toedoen van zo'n jongmens in zo'n witte bus. Misschien is hij wel langs geweest, maar aan het hekje te zien zou je het dus niet zeggen, want dit heb ik bij thuiskomst altijd dicht aangetroffen. Vandaag vonden we een kaartje bij de post dat het bij het postagentschap opgehaald kon worden. 

Rest mij nog te vermelden dat ik de "jurk", te dragen op bijvoorbeeld een spijkerbroek, erg mooi vind. Ik verwacht er dan ook veel plezier van te hebben. Het was iets wat als banner zomaar op de computer voorbij kwam en omdat het wel bijzonder was, maar niet duur, heb ik de gok gewaagd dit maar te bestellen. 

En zo doen we zaken in heel Europa, jurken uit Engeland, schoenen uit Duitsland, een kalender uit Duitsland en de nodige spullen die gewoon uit Nederland komen. En die witte busjes maar rijden. Misschien heeft zo'n butlercase inderdaad wel toekomst. 

Of mijn pakketje ook echt met de boot is gekomen weet ik niet, het is wel lang onderweg geweest, bijna drie weken.

                                 klik

hanscke Vrijdag 03 Februari 2017 - 8:38 pm | | Standaard

zes reacties

Kakel

Ik heb nog nooit iets uit het buitenland besteld, maar mijn dochter wel. Kleden en make-up uit China Ongelofelijk wat een mens digitaal kan bestellen.
Bij niet-thuis worden pakjes afgegeven bij de buren en anders bij de Primera in het dorp. Fijn dat je jurkje naar wens is!

Kakel, (URL) - 03-02-’17 22:08
Marjolijn

Ja soms is het lang wachten voor de bestelde spullen aankomen.
Fijn dat het allemaal goed is gegaan.

Marjolijn, (URL) - 04-02-’17 08:01
ria

Zit je altijd met zo’n case aan de muur, of zou hij gewoon inklapbaar zijn. Ik heb een vriendelijke buurvrouw gelukkig en voor haar neem ik ook vaak een pakketje aan. Kleine moeite toch…

ria, (URL) - 04-02-’17 11:42
Rietepietz

Voor mij allemaal niet nodig want ik bestel nooit spullen via het internet.
De buren om me heen doen dat wél regelmatig en omdat wij in de namiddag vrijwel altijd thuis zijn liggen hier soms wel drie pakjes voor verschillende adressen. Ik heb er niet zo’n probleem mee.

Rietepietz, (URL) - 04-02-’17 19:42
Mrs. T.

Ik zeg foto!!!

Mrs. T., (URL) - 04-02-’17 22:06
Sjoerd

Haha, hier stopt ook regelmatig zo’n busje…

Sjoerd, (URL) - 05-02-’17 09:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.