NIJMEGEN


Dat is in ieder geval gelukt, we hebben startbewijzen toegewezen gekregen, zodat we dit jaar weer mee kunnen doen met de Nijmeegse Vierdaagse. Bij het Nationaal Inschrijvingsbureau staat alles keurig geregistreerd, ook al was men, toen wij de laatste keer gelopen hebben, nog niet zo ingesteld op het gebruik van computers. Tijdens een telefonisch contact werd gevraagd naar onze namen en het adres van toen en daarna kon men keurig nagaan dat wij in 1999 voor de laatste keer gelopen hebben en beloning 7 ontvangen hebben. Deze eerdere deelname zorgt er ook voor dat wij niet aan een eventuele inlotingsprocedure hoeven mee te doen. 

Wie had dat kunnen denken, dat ik na zoveel problemen met de voeten, ooit weer zover zou komen dat ik hier aan mee kan doen. Hond Iemand heeft voor DE oplossing gezorgd. Hij heeft mij omver gelopen waardoor ik een scheur in een middenvoetsbeentje heb opgelopen. Dit was de aanleiding om bij mij een CTscan te laten doen waar uit bleek dat ik aan osteoporose lijdt. Nu ik hiervoor ruim drie jaar medicijnen gebruik, lijkt alles weer in de ruste gekomen te zijn en kan ik weer lopen!

Deze keer ga ik zeker niet meer de afstand van 50 km lopen en ook niet de 40, maar we doen het op een "koopje", we lopen de afstand die bij onze leeftijd hoort, 30 km per dag. Dat betekent, dat we 's morgens niet meer om vier uur of om zes uur hoeven te vetrekken, maar rond zeven uur van start kunnen gaan en dat we 's middags dan ook al weer op een redelijke tijd kunnen finishen. Dat heeft mij doen besluiten om niet meer, zoals we in het verleden wel deden, een kamer in Hotel het Wapen van Elst te boeken, maar een slaapplaats in Nijmegen te gaan zoeken. Mogelijk kunnen we dan 's avonds nog gezellig even een uurtje de stad in.

Mijn vraag aan de lezer is dan ook, is er ook iemand die ons zelf, of via via, en natuurlijk tegen het gebruikelijke tarief een slaapplaats voor ons weet. Ik houd mij van harte aanbevolen. Naast deze oproep weet ik dat ik ook via een bemiddelingsbureau aan een slaapplaats kan komen, waarchijnlijk gaat dat dus ook wel lukken. 

Nu het lopen nog. Daar zal ik echt nog wel wat voor moeten trainen, maar dat doe ik (doen we) in de komende tijd met veel plezier. Samen met de honden natuurlijk, alleen Hond Hessel en Hond Iemand trainen voor nop, want zij mogen niet mee. Voor hen moeten we dus ook nog opvang regelen, maar ook dat gaat wel lukken. Nu het volbrengen van de tocht nog...... 

                                   klik

Dit is een foto van de Slachtetocht in 2008, ruim 42 km, maar weliswaar één dag. 

hanscke Dinsdag 28 Februari 2017 - 10:13 am | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Hoe dan ook ik wens jullie alvast veel succes, Ik woon heel ver weg… Dus aan een slaapplaats kan ik je niet helpen.

Sjoerd, (URL) - 28-02-’17 13:33
Jeanne

Wat fijn voor je, zeker na al die ellende met je voeten!

Jeanne, (URL) - 28-02-’17 14:22
Mrs. T.

Wat goed zeg. Veel plezier met het trainen en natuurlijk in juli.

Mrs. T., (URL) - 28-02-’17 15:19
Rietepietz

Volgens mij kopen jullie sowieso altijd al ruim voldoende afstanden om niet ál te veel training meer te hoeven lopen. Leuk, zo’n slaapplaats zal niet makkelijk worden. iedereen heeft meestal zo z’n vaste gasten in Nijmegen. Ik had destijds( 2008) een kamer in het van der vlak hotel in Molenbeek (?) maar ja, dat is ook nog een flinke tippel naar Nijmegen. Het is ook juist dat onderdak p[robleem waarom ik het bij die éne keer meedoen gelaten heb. voor de aan en afvoer naar Nijmegen is niets geregeld ( de blarenbus rijdt alleen voor de héél vroege starters) en omdat ik ook geen beste voeten heb brak terugreizen in de middag me behoorlijk op.
En om nou bij “iemand op de bank te slapen is ook weer wat hé, ik heb toch altijd el graag sanitair dat ik niet hoef te delen.

Rietepietz, (URL) - 28-02-’17 17:04
ria

Fijn dat je meteen ingeloot bent en geen problemen met de voeten meer hebt. Ik wens jullie alvast veel succes!

ria, (URL) - 28-02-’17 17:20
Marjolijn

Dat is leuk…!
Succes met zoeken naar een slaapplaats, dat zal niet eenvoudig zijn.

Marjolijn, (URL) - 28-02-’17 18:25
therese

Wat fijn voor jullie dat jullie mee mogen doen. En je man vindt het ook niet erg om ‘maar’ 30 kilometer te lopen?

Dat er zoveel mensen ieder jaar weer mee willen doen… ik had het er eens met mijn man over en wij snappen daar niets van. Maar jullie zijn niet de enige dus. Al vast veel plezier gewenst bij de training.

therese, (URL) - 01-03-’17 22:25
Renesmurf

Ik wens je alvast veel voorpret toe! je weet wat het is in elk geval!

Renesmurf, (URL) - 02-03-’17 00:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.