MASTERCLASS BLOGGEN


Vorige week kwam ik ergens tegen dat er in de bibliotheek van Dokkum een Masterclass Bloggen door blogster levi Nguyen gegeven zou worden. Niet dat ik deze blogster kende, maar het leek me wel leuk om mij eens wat meer in het bloggen te verdiepen. 

Achteraf had ik een beetje spijt dat ik een toegangskaart van had aangeschaft, want toen ik mij iets meer in deze blogster verdiepte door eens aan te klikken op haar website (tlnique.com) klikte, werd het mij duidelijk, dat deze jongedame zich vooral met mode en uiterlijk bezighield. Maar 7 euro 50 uitgeven en dan niet gaan ligt niet zo in mijn aard, je moet in ieder geval wel wat waar voor je geld krijgen, dus ben ik er toch maar naar toe gegaan.

Het aantal belangstellenden viel mij wel mee, we waren met ongeveer vijftien personen. Een heel gemengd gezelschap van een aantal jongere dames, een paar ouderen zoals ik en ook een paar heren. Van de masterclass zelf heb ik wel het één en ander opgestoken, maar ik vond het wel jammer dat ongeveer driekwart van de tijd besteed werd aan het gebruik van Instagram en dat is een medium waarin ik zelf nog niet zo thuis ben en waarvan ik mij afvraag of ik mij daar wel mee bezig wil gaan houden.

Het is mij duidelijk geworden dat er met bloggen geld te verdienen valt en dat, als het handig aangepakt wordt, het voor sommigen zelfs mogelijk is om er van te kunnen leven.

Ik heb dus wel het één en ander bijgeleerd, waaronder ook het bijbehorend vakjargon. Ik weet in ieder geval genoeg om nu zelf op onderzoek uit te gaan. Na enig research ben ik tot de ontdekking gekomen dat hierover veel op het internet te vinden is en dat er in mijn ogen veel betere sites zijn dan de soms wat haperende uitleg van deze dame. Voor wie nieuwsgierig is, er zijn verschillende sites waarin duidelijk uiteengezet wordt welke stappen er genomen moeten worden als je aan zoiets wilt beginnen. 

Of ik het zelf ga doen weet ik niet. Ik ben zeker nieuwsgierig geworden en ga dit dus wel verder onderzoeken, maar of ik er ook echt iets mee ga doen, dat weet ik nog niet. 

Het heeft mij wel op het spoor gezet om mijn site wat te gaan moderniseren en dat zal mij vooreerst moeite genoeg gaan kosten, maar dat geeft niet, het houd je in ieder geval wel bij de tijd en dat vind ik ook wel belangrijk, meegaan in de veranderingen. Dat heeft het volgen van de masterclass mij in ieder geval wel opgeleverd, het heeft mij wel weer wakker geschud om andere wegen te gaan bewandelen. 

hanscke Vrijdag 03 Maart 2017 - 12:05 pm | | Standaard

zeven reacties

ria

Ik vind het prima zoals het nu is bij mij tenminste. Geld eraan verdienen is totaal niet mijn bedoeling het komt er dan wel op neer dat je een hoop reclame op je site krijgt volgens mij. Ik ben benieuwd. Succes!
@ Ria, ik weet nog niet of ik met mijn blog wil gaan verdienen, ik ga het alleen onderzoeken en misschien blijft het daar wel bij.

ria, (URL) - 03-03-’17 16:15
Marjolijn

Ja, sommigen verdienen er een goed betaalde boterham aan, dat wist ik wel.
Zo ook met vloggen.
Succes met jouw onderzoek.

Marjolijn, (URL) - 03-03-’17 18:26
Jeanne

Ik ben benieuwd naar je veranderingen!

Jeanne, (URL) - 03-03-’17 18:36
Ximaar

In de link zit een fout met ti… kom ik uit op een website voor Afrikaanse entertainment. Je bedoelt vast tl.. en dan zie ik de Vietnamese? achternaam die hierboven staat. Voor mode- en smeerseltjesblogs lijkt de markt inmiddels ook verzadigd. Eigenlijk zijn het verkapte reclamemethodes om 15-jarige meiden aan te zetten tot onodige aankopen. Vaak zijn de blogberichten op verzoek van de reclamemaker in ruil voor wat geld of gratis uitprobeerspullen.

Kortom het volgende artikel dat ik hier lees gaat vast over Hessel, die zeer content is over zijn nieuwe hondenbrokken. Een pak dat je gratis mocht uitproberen. ;-)

@Ximaar, Dank voor je reactie en je opmerkzaamheid, ik heb de link aangepast. Het is idd tl. en het is idd een Vietnamese achternaam.

Ximaar, (URL) - 03-03-’17 18:49
Rietepietz

Als je het leuk vindt zeker doen. Niets voor mij, ik blog voor m’n plezier en de énige waardering die ik daarvoor graag ontvang zijn de reacties. Ik hou niet van dat reclame gedoe.

Rietepietz, (URL) - 03-03-’17 18:56
Sjoerd

Ik had al lang geleden een professioneel blogger kunnen zijn. Of ik er van had kunnen leven, wellicht wel. Ik heb aanbiedingen genoeg gehad, zelfs een bod op mijn blog. Maar het moet je liggen. Kijk maar naar de hype van de foodblogs, de stedenblogs en ga zo maar door. Om dit naast een goedbetaalde ICT baan te doen leek me niet verstandig, maar wie weet, over twee jaar zit ik ook thuis, met nog ideeën genoeg om wat anders te gaan doen naast mijn huidige blog.

Sjoerd, (URL) - 03-03-’17 21:55
Renesmurf

ja, dat is wel interessant, maar ik vind dat totaal niet bij mij passen. En dat is het leuke van loggen, de diversiteit.

Renesmurf, (URL) - 04-03-’17 23:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.