TRAINING één

Het was even zoeken, Giethoorn is niet zo heel erg toegankelijk voor auto's, maar met een paar aanwijzingen van een inwoner was de startplaats van onze wandeltocht toch nog redelijk snel gevonden.

Het was behoorlijk druk en bij de start liep alles en iedereen liep wat chaotisch door elkaar. Na een paar honderd meter werd het aantal deelnemers verdeeld; de verschillende afstanden deed de wegen van de deelnemers scheiden. De deelnemers van de 40 km waren al lang en breed vertrokken en het merendeel van de mensen die met ons vertrokken hadden voor de 15 km gekozen, waardoor het op ons parcours van 25km. behoorlijk rustig werd.

Ik had mij voorgenomen om dit keer eens wat foto's te maken.

Terwijl ik deze foto maakt, nam P. mij met zijn cameraatje.

De eerste drie km. voerde ons langs de grote weg, langs vele geknotte wilgen. Daarna gingen we een fietspad op en daar konden onze jongens los en heerlijk hun eigen gang gaan zonder dat ze anderen tot last waren. Dat zij dan het dubbele aantal kilomters lopen hebben ze aan het begin niet door. Aan het eind van een wandeltocht wel, want dan lopen ze niet meer zo hard heen en weer.  

Helaas, na ruim 8 km was er de samenvoeging met de andere afstanden en dit maakte dat het erg druk was op de voetpaden van Giethoorn. Gelukkig waren er behalve een paar Japanners nog weinig toeristen te vinden in dit mooie plaatsje. 

Na Giethoorn van alle kanten bekeken te hebben staken we met ons allen de weg over om aan de overkant van de verkeersweg de wandeltocht te vervolgen. We kwamen langs grote waterplaatsen, wat de Beulakkerwiede of iets dergelijks geweest moet zijn. 

Pas tegen het eind van de wandeltocht kwamen wij als deelnemers van de 25km. tocht weer in wat rustiger vaarwater, omdat wij nog een extra lus moesten lopen om aan onze kilometers te komen. Toen pas konden de jongens ook weer los, maar het vuur was er bij hen na zo'n 19 km wel een beetje uit. 

En opeens zagen we de parkeerplaats waar de auto stond al weer opdoemen, alleen lag er nog een kanaal tussen die wij eerst moesten oversteken. En tja, daarvoor moesten wij eerst wel ruim twee km naar links om bij een brug te komen om vervolgens diezelfde twee kilometer aan de andere kant van het water weer te moeten lopen. Goed voor het moreel zal ik maar zeggen, want ook de eerste en de tweede dag in Nijmegen heeft het parcours zo'n onhebbelijkheid. Dan denk je dat je er bijna bent, maar dan komt er nog een lusje....

Afijn, het was een mooie tocht en mede door het prachtige voorjaarsweer heb ik volop genoten. En de tijd? We zijn om 9.45 uur vertrokken en we waren rond twee uur binnen. Voor de volledigheid: We hebben twee keer een kleine rustpauze van een klein kwartiertje genomen.   

                                 klik

Een extra doorkijkje, dit is het punt waar de boten het wijdse water opgaan.


hanscke Maandag 13 Maart 2017 - 8:43 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Een mooie tocht zo te horen. Iedere keer hetzelfde gaat ook vervelen. Hier in Limburg zijn heel veel tochten die je kunt volgen. Van Valkenburg richtig Wittem is schitterend binnendoor.

Sjoerd, (URL) - 13-03-’17 23:25
Marjolijn

Een mooie tocht en goede oefening…!
Dat er nog veel mogen volgen.
Succes morgen bij het tellen…!

Marjolijn, (URL) - 14-03-’17 07:44
ria

Een fijne wandeling zodoende met lekker weer.

ria, (URL) - 14-03-’17 16:39
Rietepietz

Ik bewaar goede herinneringen aan de trainingswandelingen die ik in m’n uppie liep, bijv. door de duinen. Eén van de redenen dat het vierdaagse virus mij niet te pakken kreeg na 1x is dat zo’n georganiseerde wandeltocht zoveel mensen op de been brengt. Voor de sfeer moet je de vierdaagse echt een keer gelopen hebben maar voor wandelplezier is het geen pretje met zoveel mensen.

Rietepietz, (URL) - 14-03-’17 17:16
Kakel

Mooi hè, Giethoorn? Mijn man en ik hebben er een paar keer gefietst. Maar door te wandelen ben je nog meer onderdeel van het landschap. En wat een treffer met het mooie weer! Knap gelopen, hoor,
Warme groet.

Kakel, (URL) - 18-03-’17 22:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.