ZOMERTIJD


Lange tijd heb ik mij afgevraagd waar het woord sneakers vandaan kwam. Opeens was het er. Ik weet nog goed dat zoonlief het opeens over sneakers had en dat mijn gedachten toen waren: O.K., nieuw woord, hoort bij de nieuwe generatie, ik zal er wel aan wennen. Ik weet ook nog dat ik, toen ik de sneakers zag, dacht: oh, ze lijken verdacht veel op gympen, wat is er opeens mis met dat woord?

Deze week hoorde ik op tv opeens de uitleg over het woord sneakers en die bleek verdacht veel op mijn eigen gedachtengoed. Helaas, ik heb geen idee meer in welk programma dit aan de orde kwam. Ongeveer dertig jaar geleden is het woord sneakers in onze taal binnen komen wandelen toen in het dagelijkse leven het dragen van allerlei gympen onder heel verschillende outfits normaal ging worden.

Zelf heb ik geen sneakers, ik vind ze, behalve onder een spijkerbroek, meestentijds niet zo flatteus staan. Nee, ik heb deze week weer een paar wandelschoenen gekocht, half hoge Meindls, ook niet flatteus, maar wel zeer comfortabel om op te wandelen.

Morgen ga ik ze inwijden, dan wandelen we met een hopelijk een mooie wandeltocht de zomertijd in. Ik heb er lang naar uitgekeken en al wordt het een kort nachtje, èn we hebben een uur minder èn we moeten ook nog eens heel vroeg opstaan om op tijd te kunnen starten, ik heb het er voor over. Ik ben een echte liefhebber van de zomertijd omdat het 's avonds dan weer lekker lang licht is.  

Ik ben benieuwd naar de mening van de lezer, wel of geen liefhebbber van de zomertijd? 

                       klik

hanscke Zaterdag 25 Maart 2017 - 12:28 pm | | Standaard

elf reacties

hanneke

Zomertijd?
Jaaaa!

hanneke, - 25-03-’17 14:12
ria

Nee voor mij hoeft het niet.

ria, (URL) - 25-03-’17 16:35
Sjoerd

Zomertijd mogen ze meteen afschaffen… Sneakers vind ik ook geen schoenen maar gympen.

Sjoerd, (URL) - 25-03-’17 17:47
Rietepietz

Ik wil wel graag van dat gedoe met zomer en wintertijd af, Het heeft geen enkel voordeel. Of ze het vast zomer- óf wintertijd maken kan me niet niet schelen als dat gedoe maar ophoudt.

Rietepietz, (URL) - 25-03-’17 18:12
Marjolijn

Van mij mogen ze ook dat hele gedoe afschaffen en dan de zomertijd laten zoals het is.
Sneakers dragen ook lekker, en je hebt ze tegenwoordig in leuke kleurtjes….!
Mooie wandeltocht morgen…!

Marjolijn, (URL) - 25-03-’17 18:54
Jeanne

Hoewel ik er altijd last van had, ben ik toch voorstander van de zomertijd, lekkere lange avonden in het licht. Maar nu ik niet meer werk en niet meer zo vroeg op hoef denk ik er geen last meer van te hebben.

Jeanne, (URL) - 25-03-’17 19:30
Michiel

Je wilt weten wat ik van de zomertijd vind?

Van mij mag het vandaag nog afgeschaft worden. Toen ik nog werkte was ik altijd een weke van slag voordat mijn biologische klok weer synchroon liep met mijn horloge. Vooral in de lente, als ik een uur slaap te kort kwam. Het oorspronkelijke argument was energiebesparing, maar het is nooit gebleken dat het iets heeft opgeleverd. En als wetenschapper is een niet monotome tijd mij een gruwel. Vooral als de klok een uur terug gaat, want dan heb je in dat uur twee keer dezelfde tijd.

Als je vind dat je in de zomer beter van acht tot vier kunt werken in plaats van van negen tot vijf, doe dat dan gewoon, maar ga niet lopen kloten met de klok.

Afschaffen die zomertijd..

Michiel, (URL) - 26-03-’17 02:22
Wieneke

Och, het uurtje langer licht vooral zo in het voorjaar vind ik erg fijn, maar als ze de zomertijd afschaffen vind ik het ook goed, hoor. Ik heb vanmorgen een rondje door het huis gemaakt om alle klokjes vooruit te zetten. Mooie gelegenheid om ze meteen eens goed gelijk te laten lopen :-)

Wieneke, (URL) - 26-03-’17 10:17
Renesmurf

Ik ben zeer zeker een liefhebber van de zomertijd, lekker lang licht!
En ik gebruik het woord sneakers niet, ik noem schoenen gewoon schoenen, of ze moeten van hout zijn, dan zijn het klompen.

Renesmurf, (URL) - 27-03-’17 22:35
Ximaar

Sneaky is een erg negatief woord en sneakers zijn natuurlijk sneaky. Zelf loop ik sinds mijn 13de niet meer op gympen maar op molières met een dikke kunstrubberen zool.

Zomertijd vind ik onzin. Gewoon 1 tijd gebruiken voor de hele wereld en die niet meer halverwege het jaar verzetten. En ook meteen maar stoppen met die 2× 12 uur onzin.:

https://ximaar.blogspot.nl/2013/04/kdecimale-klok.html

Ximaar, (URL) - 28-03-’17 16:01
therese

IK vind het heerlijk, die zomertijd. Echt geweldig.
Had je een fijne wandeltocht?

therese, (URL) - 29-03-’17 16:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.