TRAINING 2

Dwingeloo


Dwingeloo was onze tweede serieuze training ter voorbereiding op Nijmegen. De wandeltocht was uitgezet door Taribush. Een ietwat vreemde ideologische organisatie: (https://taribush.nl)  die commercieel werkzaam is op het terrein van het organiseren van personeelsuitjes, familie-uitjes maar ook van dit wandelfestival zoals zij dit noemen. Twee jaar geleden hadden we deze wandeltocht ook gelopen en het had mij toen wel aangesproken. Bij de start en de finish heerste er gewoon een gezellige sfeer waar heel wat mensen zijn, want ook voor gezinnen met kleine kinderen zijn er leuke wandelingetjes met onderweg allerlei spelletjes.

Het was de bedoeling dat we dit jaar de afstand van 30 km. zouden lopen, maar al heel snel heb ik voorgesteld om dit plan te laten varen en de extra lus van 10 km. te laten voor wat het is en gewoon voor de 20 km te gaan. Het parcours is namelijk heel erg zwaar. Van de twintig km. hebben we maar een paar km. over paden zoals hiernaast staat afgebeeld gelopen.Voor de rest waren het alleen maar hele smalle slingerende bospaadjes, met veel bladeren en boomwortels en op verschillende plaatsen ook nog behoorlijk modderig. Deze ondergrond bemoeilijkt het lopen en kost veel energie, omdat je bij iedere stap goed moet kijken hoe je de voet moet neerzetten. 

Het fietspad op de tweede foto loopt langs het  Dwingelderveld; aan de rechterkant passeer je dan de radiotelescoop die in 1956 in gebruik is genomen en korte tijd de grootste radiotelescoop ter wereld is geweest. Sinds 1998 wordt deze radiotelescoop niet meer wetenschappelijk gebruikt. Er werd geen onderhoud meer aan gepleegd. In 2007 werd de stichting CAMRAS opgericht, die met behulp van vrijwilligers de restauratie op zich heeft genomen en sinds 2009 is het een rijksmonument.   

Het weer viel die dag wat tegen, in ieder geval op die plek. We reden weg met een wat waterig zonnetje, maar tien km. voor Dwingeloo verdween de zon en op de terugweg naar huis kwam de zon na een half uurtje rijden weer tevoorschijn. Dat was wel een beetje jammer. Het Dwingelderveld zou er, door zonovergoten en onder een mooie strakblauwe hemel nog net iets sprankelender uitgezien hebben. Maar dat was dan ook de enige smet, want verder hebben we heel fijn gelopen en het prima naar de zin gehad. Ook leverden mijn net nieuw aangeschafte Meindl wandelschoenen geen enkel probleem op en dat terwijl ik er nog maar een paar kilometer opgelopen had. 

En de jongens? Hond Hessel en hond Iemand waren na afloop behoorlijk moe. Maar dat doen ze zichzelf aan. Ze hoeven geen dertig kilometer te lopen, maar ja, als ze steeds vooruit lopen en dan weer naar ons terug lopen, als ze los kunnen lopen en ze konden veel los, dan maken ze de wandeling voor zich zelf wel erg lang.

                     klik

hanscke Woensdag 29 Maart 2017 - 9:50 pm | | Standaard

vijf reacties

ria

Het klinkt als een fijne wandeling en het is verstandig dat je de boel aanpast als dat beter blijkt.

ria, (URL) - 29-03-’17 23:15
Marjolijn

Toch alweer een mooie training…!
Voor de 4 daagse zijn de wegen goed begaanbaar, dat is wel prettig.

Marjolijn, (URL) - 30-03-’17 06:36
Sjoerd

Toch een aardige training zou ik zo zeggen. Je kunt beter vaker en wat minder lopen dan teveel…

Sjoerd, (URL) - 30-03-’17 12:10
Rietepietz

Een erg mooie omgeving om te wandelen, zelfs als het wat minder mooi weer is. Met de zon kan het al heel gauw té warm zijn voor een lange wandeling.

Rietepietz, (URL) - 30-03-’17 14:55
Renesmurf

ha, dat klinkt een beetje als eigen schuld, wat de honden betreft, ik hoop wel dat je van te voren goed voorgelicht hebt natuurlijk. Het is wel een fikse wandeling, en dan zie je ook lekker veel,

Renesmurf, (URL) - 31-03-’17 22:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.