GEDURFD


Ik ben, vind ik zelf, wat kleding betreft, wel aardig modegevoelig. Niet dat ik heel erg trendy ben, maar ik mag mij graag kleden passend bij het modebeeld van "vandaag", zonder elk modesnufje te zien als een "must". Ik vind het dan ook altijd leuk als leerlingen mij een compliment geven over mijn outfit. Ik mag op mijn beurt ook graag even een opmerking maken over een nieuw modenoviteit als ik dat bij hen waarneem.

Deze week zag ik iets waarbij ik wijselijk besloot mijn mond maar te houden. Het dragen van een witte broek schijnt deze zomer hot te zijn en het lag dan ook steeds nog in mijn voornemen om er één aan te schaffen, maar ik zie er van af. Ik heb deze week geconstateerd dat heel veel van die broeken lichtelijk doorschijnend zijn. Toen ik dit voor de eerste maal constateerde dacht ik nog dat het een onvolkomenheid van een te dunne stof was, maar bij nadere bestudering lijkt het wel opzet te zijn, want toen ik hier op ging letten zag ik dit bij veel meer leerlingen (en andere voorbijgangers).Onder de net niet doorzichtige witte broek kun je bijna de contouren van de afzonderlijke billen onderscheiden en daar waar je de lijnen van een slipje zou vermoeden, is niets te zien. Waarschijnlijk dragen deze dames allen een string. Misschien wel spannend maar ik vind het niet mooi.

Voor mij dit jaar dus geen witte broek. Dan zou ik aan mijzelf voorbij gaan. Vele jaren heb ik mijn best gedaan om bij het dragen van een broek de onderkleding onzichtbaar te laten zijn. Ik laat mij door het modebeeld van nu niet verleiden om te gaan showen welk type ondergoed ik draag. Misschien ben ik daar wel te oud voor, maar ook te conservatief. Ik vind het niet mooi en ik vind het ook niet nodig. Het gaat steeds verder. Eerst die naveltruitjes, nu dit weer. Geef mij dan maar het label preuts, maar ik vind een zekere gêne bij mensen toch wel passend.

hanscke Zaterdag 17 Juni 2006 - 1:05 pm | | Standaard

negen reacties

Penguin

Haha, ik zou je wel eesn willen zien hoor in een strak naveltruitje met een witte broek. En om te voorkomen dat je ondergoed zichtbaar is, kun je dat ook weglaten….ook erg modern. Over gedurfd gesproken. Ik denk dat je leerlingen met je weglopen! Pas op voor stiekeme internetfilmpjes :)

Penguin, (URL) - 17-06-’06 17:24
Marieke

Mij mag je dan ook preuts noemen. Ik vind dat je je goede smaak moet blijven volgen.Daar is niks mis mee. Waarom het zo moeilijk is om bij mij te reageren snap ik ook niet. Het feest was gaaf, de foto’s goed gelukt, ik heb ze al opgestuurd via internet. Als ze klaar zijn stop ik ze in een mapje, nog een extra cadeautje dus. Lekker slapen straks…

Marieke, (E-mail ) (URL) - 17-06-’06 22:54
wies

a joh, je kan er een vleeskleurig broekje onder doen, zo groot of zo klein als je zelf wil. helemaal niets zie je daarvan. het is alleen een eng woord: vleeskleurig. ;)

wies, (URL) - 17-06-’06 23:38
Renesmurf

Ik draag als ik werk altijd een witte overal, en als ik niet werk een spijkerbroek of een korte broek.
Met een trui of t-shirt.

Mode ken ik niet.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 18-06-’06 14:17
Rose

Ik zeg altijd: ik loop niet met de mode mee, maar koop wel gewoon wat in de winkels hangt. Soms dus ‘per ongeluk’ mode ;-)

Rose, (E-mail ) (URL) - 18-06-’06 22:23
Carola

Wat Wies zegt, gewoon een huidkleurtje eronder, dat was eigenlijk met ouderwetse witte broeken ook al nodig meestal toch..Je ziet hier ook wel heel fel gekleurde bloemenonderbroekjes eronder..staat ook wel vrolijk, maar niets voor mij

Carola, (URL) - 19-06-’06 07:34
smek

Of gewoon rood er onder….. ik hoop na nog een paar weken Weight Watchers weer gewoon in mijn witte broek van tig jaar geleden te passen ;-) Nieuwe koop ik dan wel in een andere kleur!

smek, (URL) - 19-06-’06 21:02
Goentah

Ik vind het niet mooi als onderbroeken aftekenen bij broeken. Niet bij witte broeken, maar ook niet bij spijkerbroeken. Ik wil geen randjes of bobbeltjes zien. Ik heb dan ook geen ‘gewone’ onderbroeken meer, alleen boxers en strings… Het zit prima, en ik heb nooit lelijke randjes.
Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeuren!

Goentah, (URL) - 25-06-’06 00:25
Hannah

Ik heb helemaal niets met strings. Er zijn maar weinig vrouwen die ze kunnen dragen. Ik droeg/draag nog wel eens onder een broek waarin je het ondergoed kan zien of waarin de randjes van de slip te veel aftekenen, een slip met pijpjes.

Hannah, (URL) - 29-06-’06 01:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.