KNEUSJE


 Dinsdagavond laat schijnt de folder van de GAMMA bezorgd te zijn waarin melding werd gemaakt van de plantjesdag die op woensdag van start zou gaan. Alle geraniums, de hanggeraniums en de fuchsia's voor maar 0.79 cent per stuk en omdat wij nogal wat van dat spul willen hebben, is het altijd even opletten wanneer de folder binnenkomt. Toen ik op woensdagmorgen de folder onder ogen kreeg, hebben we onze plannen voor die dag wat gewijzigd om 's middags onze slag te slaan. We hebben voor ruim dertig euro aan geraniums gekocht. 

Omdat het die nacht nog zou vriezen, besloten we om ze eerst nog maar een nacht in de garage te laten overnachten. Er was nog genoeg ander werk in de tuin te doen. Na een half uurtje schoffelen merkte ik dat ik toch wel wat pijn kreeg aan de rechter kant bij mijn ribben, maar na een pijnstiller genomen te hebben ging het wel weer. 's Avonds ging het echter steeds minder en 's nachts kon ik niet slapen vanwege de pijn.

De volgende dag, donderdag dus, wist ik niet meer waar ik het zoeken moest, vanwege de pijn. Zelfs ademhalen bleek een probleem te worden om van hoesten en niezen maar te zwijgen. Ik heb die dag besloten om vrijdag maar eens bij de huisarts langs te gaan. Eigenlijk wist ik wel wat er aan de hand was, ik was in het weekend tijdens de eerste wandeltocht gestruikeld en gevallen; met mijn rechterarm had ik de val wat kunnen breken en ik had gedacht dat het allemaal met een sisser was afgelopen. Niet dus. De pijn kwam pas dagen later en de huisarts stelde vast dat dit wel vaker het geval is als het om een paar gekneusde ribben gaat. Pijnstillers zouden het leven wat draaglijker maken en verder wat rustig aan doen was het advies.

Maar wat nu. In de garage stonden wel al die geraniums, klaar om in de bloembakken voor het balkon  gezet te worden en ook voor in de potten op het terras. Eerst was het plan dat ik er bij zou gaan staan om P. van raad te voorzien, maar toen ik aangaf dat ik door de pijnstillers veel minder pijn had en het misschien toch handiger was als ik het zelf deed, heeft  P. een zodanige constructie bedacht, waardoor ik vanmorgen er toch zelf mee aan het werk kon. P. vulde de bakken en potten voor driekwart met aarde en daarna zette hij dit dan op een stellage van planken die hij over de compostbank had gelegd. Vervolgens pootte ik de plantjes in de bloembakken en vulde dit aan met aarde vanuit de kruiwagen, dit alles linkshandig, om zo mijn rechterarm te ontzien.  

Het was wat behelpen, maar na enige tijd was de klus toch geklaard. Wie niet sterk is moet slim zijn en ik moet zeggen dat P. echt al het mogelijke gedaan heeft om mij mijn klus op een verantwoorde wijze te laten doen. Ik hoop dat we over een tijdje  weer volop kunnen genieten van al die fleurige potten op het terras . Hieronder een foto van hoe het in voorgaande jaren was.  

                               klik

hanscke Zaterdag 22 April 2017 - 5:39 pm | | Standaard

zes reacties

Kakel

Een gekneusde rib is zo pijnlijk. Als je er een euro op legt, voel je het al.
Waar een wil is, is een weg. Dankzij de pijnstillers, maar je hebt het toch maar weer gedaan! Veel bloemplezier.
Beterschap!

Kakel, (URL) - 22-04-’17 22:05
Marjolijn

Wie niet sterk is, moet slim zijn…!
Hopelijk ben je weer snel van alle ongemakken verlost.

Marjolijn, (URL) - 23-04-’17 07:45
Sjoerd

Ik weet wat het is, ik ben ooit eens met mijn ribben op een betonnen rand gevallen. Alles was blauw en groen en paars…

Sjoerd, (URL) - 23-04-’17 08:28
ria

Dat wordt vast weer prachtig komende zomer. Ik zag dat de pijn inmiddels een stuk minder is.

ria, (URL) - 23-04-’17 13:09
Rietepietz

Heel pijnlijk gekneusde ribben en inderdaad berucht omdat het eerste paar dagen steeds méér pijn gaat doen. Zeker als je hoest is pijnstilling belangrijk want hoesten inhouden kán een longontsteking veroorzaken. Beterschap.

Rietepietz, (URL) - 23-04-’17 14:02
Renesmurf

ja, dat komt altijd ongelegen. Hopelijk wordt de tuin heel erg mooi en komt er een mooie zomer aan, dan heb je eer aan je werk! Een tuin moet er vooral zijn voor het plezier.

Renesmurf, (URL) - 23-04-’17 22:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.