KOUDE LENTE


Natuurlijk was ik veel liever buiten in het mooie weer geweest, maar dit jaar laat de lente het afweten. Jammer, want ik vind het voorjaar de mooiste tijd van het jaar en ik geniet dan ook altijd met volle teugen van de verschillende bloesems en de vele tinten groen. 

Iedere keer loop ik te bibberen als de jongens worden uitgelaten en ik eigenwijs ben en toch mijn voorjaarsjas aantrek en zuchtend zoek ik dan toch maar weer mijn toevlucht in de winterjas, die ik eigenlijk al lang opgeruimd had willen hebben.  

Voorjaar, koningsdag, vier en vijf mei, het hoort zo bij elkaar maar dan wel onder een lekker schijnend zonnetje. Helaas, het heeft dit jaar niet zo mogen zijn. Gelukkig hebben alle festiviteiten en plechtigheden hoegenaamd geen last gehad van nare orderverstoringen of andersoortige aanslagen. Diep in mijn hart was ik daar erg bang voor, maar met een opgeruimd gemoed kan ik nu zeggen: we kunnen onze dierbare tradities gewoon in ere houden. Het is gelukkig nog mogelijk om op één plek met velen bij elkaar te zijn om feest te vieren of te herdenken. Dat geeft mij dan toch wel weer een warm gevoel.  

De echte kou heeft ons er wel van weerhouden om er met de caravan op uit te trekken en om mijzelf wat op te vrolijken ben ik maar gezellig aan het kleuren gegaan. Ik had mijzelf de opdracht gegeven om dit keer alleen maar groene en gele kleuren te gebruiken, gebaseerd op de wens dat ik dit zo graag buiten had willen zien.

Gelukkig liggen er nog vele dagen in het verschiet en eens zal het weer toch wel beter worden.  Dan ga ik weer heel erg genieten van al het moois wat er buiten te zien is. Ik moet het nu nog maar even doen met een foto uit een eerder jaar. Het is niet anders. 

                     klik

hanscke Vrijdag 05 Mei 2017 - 7:55 pm | | Standaard

vijf reacties

ria

Het is nog vroeg maar we willen dan zo graag dat het lekker voorjaarswarm is. Ik heb mijn winterjas al opgeborgen en draag een warme fleece met een trui eronder, ook lekker en toch net geen jas. Ik kan me zoveel bibberende Koninginnedagen herinneren, dat ik denk dat het eerder uitzondering is als het dan warm is hoor. We wachten geduldig af en ondertussen is het prachtig buiten!

ria, (URL) - 05-05-’17 21:43
Sjoerd

Jammer, maar het weer kunnen we gelukkig niets aan doen en hebben we maar te accepteren. Het is nooit goed…

Sjoerd, (URL) - 05-05-’17 23:47
Marjolijn

Moeder Natuur laat wel zien dat het lente is, maar fris blijft het.
We moeten het er mee doen en wachten op beter.
Fijn weekend.

Marjolijn, (URL) - 06-05-’17 07:51
Mrs. T.

Vandaag was het in ieder geval wel weer lekker. Ik heb heerlijk in de tuin gewerkt.

Mrs. T., (URL) - 06-05-’17 21:51
Renesmurf

ja, het is jammer dat het steeds zo koud is, er komt niet echt schot in zo.

Renesmurf, (URL) - 06-05-’17 23:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.