SONGFESTIVAL


Als oprecht songfestivalliefhebber voel ik mij verplicht om toch een paar woorden aan dit hele gebeuren te wijden, want natuurlijk kijk ik wel en heb ik ook wel met enig plezier naar de eerste halve finale gekeken. 

Ik merk dat ik het steeds moeilijker ga vinden om een hele dag de radio aan te hebben staan, omdat ik mij niet meer zo kan vinden in de muziek van deze tijd. En dat is dan voor de tweede maal in mijn leven. De eerste keer dat mij dit gebeurde zal ik zo midden veertig zijn geweest. De muziek van radio drie sprak mij niet meer aan en ik ben toen geswitcht naar radio twee, maar het genre wat nu door radio twee gedraaid wordt ligt niet meer in mijn smaakgebied. Ik schakel dus tussen radio 538, radio 5, radio Friesland, Sky Radio of  Classic FM, en dan komt er steeds een moment dat ik het zat ben en de radio uit doe. 

Wanneer ik rustig met iets bezig ben wil ik tegenwoordig nog wel eens gebruik maken van Spotify, maar dat heeft dan weer het nadeel dat er geen nieuws tussendoor is.

Ik had dus heel weinig fiducie in hetgeen ik dinsdagavond zou horen, maar echt het viel mij mee en ik kijk dan ook wel met plezier uit naar de tweede halve finale. Alleen, ik deel het optimisme niet met de vele meningen die ik de afgelopen dagen gehoord heb, ik zie Og3ene niet doorgaan. De meiden zingen wel mooi, maar het nummer is niet pakkend. 

We zullen zien, maar ik vind het wel leuk dat het songfestival zich weer in een behoorlijke belangstelling mag verheugen.

hanscke Donderdag 11 Mei 2017 - 5:34 pm | | Standaard

acht reacties

ria

Vroeger was het leuk, met Corry Brokken en Rudie Carell. Toen zaten we er allemaal klaar voor. In de loop der jaren is er niets van over gebleven vind ik. Misschien kijk ik zo nog even al kijk ik weinig tv, het nieuws en een enkel favoriet programma. Overdag heb ik/hebben wij gewoon liever rust in huis zonder al die herrie. De enige plek waar ik radio nog wel leuk vind is de auto.

ria, (URL) - 11-05-’17 20:04
Ximaar

Bij de eerste halve finale vond ik het liedje van Azerbeidzjan wel aardig. Ik heb overigens alleen een beetje achteraf gekeken. Of beter geluisterd omdat ik misselijk werd van de steeds inzoomende camera. Voordeel is dat ik op m’n laptop TV kijk en dan ook makkelijk het window kleiner zet en bijvoorbeeld tegelijkertijd nieuws lees.

Met dit Nederlandse liedje heb ik niet veel. Dat zegt totaal niets over of ze een kans maken.

Muziek op de radio ben ik al een flinke tijd zat. Alles wat ik mooi vond is grijs gedraaid en je moet het ding hele tijden uitzetten vanwege de irritante reclames. Net heb ik een paar leuke uitzendingen van Ferry de Groot op RTVRijnmond of Youtube bekeken. Dat gaat bij mij compleet reclamevrij en doe ik dus liever.

Ximaar, (URL) - 11-05-’17 20:13
hanneke

Wij hebben er al tientallen jaren niets meer van gezien. Dat laten we zo.

hanneke, - 11-05-’17 23:45
Marjolijn

Naar de radio luister ik eigenlijk alleen in de auto en onder de douche, en dan nog naar de nieuwszender.
Ik vind het wel leuk dat Og3ene doorgaat en hoop dat ze zaterdag hoge ogen scoren.

Marjolijn, (URL) - 12-05-’17 06:54
Sjoerd

Naar de radio luister ik alleen nog maar in de auto. Het songfestival gaat echt aan mij voorbij.

Sjoerd, (URL) - 12-05-’17 09:39
Wieneke

Het songfestival op zich interesseert me al vele jaren niet meer, want ik vind het erg over the top. Maar ik vind het wel weer heel goed dat er door mensen uit allerlei landen wordt gezongen en dat is altijd beter dan dat ze elkaar de hersens inslaan. Ik heb de Nederlandse dames in een ander programma horen zingen en dat doen ze niet slecht.

Wieneke, (URL) - 12-05-’17 09:59
Renesmurf

Ik vind radio 5 ook erg aangenaam, maar op den duur is het weer welletjes.
Ik vind het songfestivalnummer niet fraai, jammer. Ik ga wel kijken vanavond.

Renesmurf, (URL) - 13-05-’17 15:59
Rietepietz

Nou niet bij mij hoor, ik kijk het al minstens 20 jaar niet meer. Wat ik er van mee krijg in de media is méér dan me lief is. .

Rietepietz, (URL) - 14-05-’17 16:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.