JONG SPUL


Bloeiende fruitbomen zijn er niet meer, die tijd is, ondanks het koude voorjaar al voorbij, maar lopend op de dijk langs De Linge, tussen Leerdam en Gorinchem, valt er in deze tijd ook heel wat te beleven. Zo prachtig om te zien, al die verschilende watervogels met het jonge grut tussen zich in, drijvend op de Linge, de Lek, de Merwede en de kleinere kanalen en trekvaarten. Zo beleef ik dit jaar het voorjaar weer op een geheel andere wijze.

Een week in Nieuwland in de Alblasserwaard vliegt voorbij. Na eerst een paar dagen gewandeld te hebben, hebben we daarna, toen het wat warmer werd gefietst. De ene dag hebben we fietsend Gorinchem aangedaan en een dag  later zijn we bij Ameide met de pont overgestoken naar Schoonhoven. Het is toch heel bijzonder om iedere keer weer een heel ander stukje van Nederland te zien en te beleven. En wat een leuke stadjes zijn dat om even door heen te wandelen, want ook als we op de fiets zijn, we lopen door de oude stadskernen. Lopend zie je namelijk veel meer. 

Het glasmuseum in Leerdam stond ook op mijn verlanglijstje en daar zijn we heen gegaan toen het mooie weer al weer voorbij was, op zich prima getimed, want binnen bij de glasblazerij is het warm, erg warm, en daar moet je dus absoluut niet zijn als het buiten ook erg warm is.

En ja, soms moet je dan wel eens een klein ritje met de auto maken om ergens te komen waar je ook graag wilt wandelen. Kinderdijk lag net iets te ver weg om daar met de fiets heen te gaan. We hebben zelf een wandelroute van 15 km. samengesteld, omdat de bestaande route niet overal toegankelijk is voor honden. Toevallig hebben we het helemaal goed gedaan.Wij kwamen al lopend uit de richting van Oude Alblas en ja dan word je toch wel op een mooie manier verrast door al die molens.  

Ook al had ik er iets andere verwachtingen van, waarom weet ik niet, maar in eerste instantie viel het mij iets tegen, ik heb wel genoten en achteraf blijven die beelden van al die molens  op een rij wel hangen.

Kortom, het is weer een heerlijke week vakantie in eigen land, waar nogveel meer overte vertelen valt, maar dat doe ik wel weer eens als ik thuis ben. Het is nu met de hele oude laptop toch wel een beetje behelpen, maar behelpen hoort ook wel een beetje bij het campingleven, hoewel dat met een caravan wel meevalt. 

Zo liepen wij niets vermoedend naar de molens in Kinderdijk

                           klik

hanscke Vrijdag 19 Mei 2017 - 9:15 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Heerlijk toch, er valt nog zoveel te ontdekken in eigen land, zelfs in eigen omgeving…

Sjoerd, (URL) - 20-05-’17 07:01
Marjolijn

Genieten…. eigen land heeft veel mooie plekjes….!!

Marjolijn, (URL) - 20-05-’17 17:34
Rietepietz

Er is inderdaad genoeg moois te zien in Nederland, dit gebied staat nog op mijn verlanglijstje.

Rietepietz, (URL) - 21-05-’17 15:29
therese

Een leuke week hebben jullie gehad, Hanscke. Ik vind het ook leuk om zo af en toe eens een bepaalde omgeving in Nederland te bekijken. Maar soms verlang ik wel naar een land waar het (bijna) altijd mooi weer is, zoals Griekenland bijvoorbeeld en landen aan de Middellandse zee. Groetjes.

therese, (URL) - 21-05-’17 22:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.