LOIRZIEN


Na thuis heel druk geweest te zijn met van alles en nog wat, is de tijd nu aangebroken, dat ik even helemaal niets meer hoef. Ik ben namelijk met vakantie. We zijn in La Flèche aan de Loir zonder e neergestreken. Ik heb deze vakantie niet echt grondig voorbereid, maar wel goed genoeg om er mee uit de voeten te kunnen.

Deze winter stond er in een bijlage van de krant een artikel over de Loir. Het zou een mooi en lieflijk gebied zijn, zeker de moeite waard om te bezoeken, zodoende....

Gisteren zijn we na een voorspoedige reis goed aangekomen en hebben we ons hier gesetteld. Het is de bedoeling dat we hier een week blijven, om daarna onze tocht langsde echte Loire te vervolgen om aan het eind van de vakantie daar waar de Loire in de Atlantische Oceaan uitmondt, uit te komen.

Of we hier echt een week blijven hangt af van vele factoren. Hier zou heel goed gefietst kunnen worden, maar tot nog toe heb ik nog maar twee fietstochten kunnen ontdekken. Morgen is de Tourist Informaite open, misschien hebben ze daar meer informatie voor ons. Maar dan nog, we hebben  vandaag al één fietstocht van 30 km gedaan. Het was een prachtige tocht, net niet te heet, maar....

terug bij het startpunt, op weg naar de camping begon de fiets van P. wel een heel apart indringend geluid te geven. Wij vrezen dat de motor van deze e-bike het heeft begeven. Morgen is het maandag en dan gaan we op zoek naar een reperateur.

Maar als de fiets gemaakt kan worden is het nog maar de vraag of er gefietst kan worden. Er wordt namelijk gewaarschuwd voor extreme hitte; 35 graden plus. Van wandelen komt er dan ook niets terecht.

Eén gelukje, we hebben wel een schaduwrijk plekje op de camping. We zien dus wel hoe de vakantie gaat verlopen. Een beetje lui zijn vind ik dit jaar denk ik helemaal niet zo erg.

hanscke Zondag 18 Juni 2017 - 9:47 pm | | Standaard

zes reacties

Marjolijn

Ja, warm is het hier ook…!
Fijn dat je een mooi schaduwrijk plekje gevonden hebt.
Lekker lui zijn mag ook, geniet ervan…!

Marjolijn, (URL) - 19-06-’17 07:11
Sjoerd

Niets moet en alles kan dus… Ik wens jullie veel plezier en een fijne vakantie toe. Ik hoop dat de fiets snel gerepareerd kan worden.

Sjoerd, (URL) - 19-06-’17 07:59
Rietepietz

Dan toch een heel fijne vakantie gewenst!

Rietepietz, (URL) - 19-06-’17 18:02
Mrs. T.

Geniet ervan. En lekker luieren is ook wel ‘ns lekker!

Mrs. T., (URL) - 19-06-’17 19:25
Kakel

Dat is zo fijn van een vakantie: je móet niets. Mensen stellen vaak toch zware eisen van zichzelf. Fietsen, wandelen, enig cultuur snuiven… Ik hoop dat je een mooi boek bij je hebt.
Fijne vakantie!

Kakel, (URL) - 19-06-’17 21:11
ria

Fijne vakantie en ik zou maar lekker in de schaduw blijven.

ria, (URL) - 19-06-’17 21:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.