LOIRZIEN DEUX


Vanmorgen de start gemaakt van de derde dag op rij met temperaturen boven de 35 graden. We staan dan vroeg op om het in ieder geval 's morgens nog even wat comfortabel te hebben. Ik geniet dan van de rust die er nog heerst en zie vanuit mijn ooghoeken hoe heel langzaam de camping weer tot leven komt.

's Avonds zijn wij meestal ook weer de laatsten die de lichten doven en het deurtje sluiten. Vooralals het zo warm geweest is, zit het nog zo lekker in het donker op een stilgeworden camping. 

Vandaag is P.voor de tweede maal op pad om te zien of de fiets gerepareerd kan worden en hij belde zojuist, we krijgen vandaag per e-mail bericht of de giantfabriek  op tijd nieuwe onderdelen kan sturen.

Met die bezoeken aan de e-bikedealer of zo u wilt, de fietsenmaker, wordt het te laat op de dag om nog met een wandeltocht te starten. Er blijft dan niet veel anders over dan verkoeling te zoeken in het meer op 2km afstand. En o wonder, de jongens mogen daar mee het water in. Er staat tenminste nergens een bordje dat het verboden is.  En zo vermaken we ons toch ondanks het hele warme weer.

Ik hoop wel dat in de loop van de week het weer gaat veranderen, zodat we ook andere dingen kunnen gaan doen, want één dag zwemmen is aardig, een tweede dag wil ook nog wel, maar dan heb ik het wel gezien. Hoe kan een mens veranderen, want in de eerste jaren dat we naar Frankrijk gingen, toen de kinderen nog klein waren, was ik helemaal gelukkig als het mooi weer was en we naar een meertje konden om daar te zwemmen. Hele dagen konden we daar mee vullen.

Om niet te blijven hangen in de nostalgie van vroeger geef ik mijn gedachten de ruimte. Heel vaag begint er zich een onderwerp af te tekenen wat ik kan gebruiken bij het schrijven van een kort (of langer) verhaal. Inspiratie heet dat geloof ik.  

                          klik

hanscke Dinsdag 20 Juni 2017 - 10:11 am | | Standaard

zes reacties

Marjolijn

Een beetje afkoeling op zijn tijd is wel lekker.
Hopelijk kunnen jullie snel een mooie fietstocht gaan maken.

Marjolijn, (URL) - 20-06-’17 17:37
Rietepietz

Nou met dat soort temperaturen ben je natuurlijk nergens prettiger dan in het water.
Maar als volwassene heb je zónder kinderen toch minder vertier, dat klopt. Maar dit ziet er toch heerlijk uit hoor.

Rietepietz, (URL) - 20-06-’17 18:58
Sjoerd

Ik zou me dood vervelen zo’n hele dag aan het water, ik ben liever wat actiever. Voor hoeft een zon vakantie dan ook niet. Vervelend dat de fiets nog niet gerepareerd is.

Sjoerd, (URL) - 20-06-’17 19:33
Renesmurf

Het fijne van gedachten is dat je ze soms toch wel wat kan sturen, zo kan je veel of juist minder met het verleden bezig zijn. Rustig aan doen, verkoeling zoeken en zo komen deze fraaie dagen ook wel weer om.

Renesmurf, (URL) - 20-06-’17 23:59
therese

Leuk Hanscke, zwemmen met ‘de jongens’.

therese, (URL) - 21-06-’17 15:20
ria

Vervelend van diet fiets maar misschien is het ook veel te warm om te fietsen. Zeker in de zon. Fijne vakantie verder!

ria, (URL) - 21-06-’17 23:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.