LOIRZIEN TROIS


Le vélo ne peut pas être réparé. Giant n'a pas donné une response. Fietsen kan dus niet meer helaas. Maar gelukkig is het niet meer zo warm en kunnen we weer uit de voeten met het maken van wandeltochten. Bij de Toerist Informatie heb ik een mapje gekocht met tien wandeltochten in de omgeving. De employé verontschuldigde zich dat ik moest betalen, want voor de fiets zijn alle tochten gratis. Al lopend begin ik iets van het dal van de Loir zonder e te begrijpen.

Natuurlijk heb ik de afgelopen dagen ook wel het één en ander van de omgeving gezien. We zijn tijdens de extreem warme dagen naar Sablé-sur-Sarthe gereden. Daar liep ik zo maar tegen het winkeltje van de zandkoekjes aan, La Sablésienne, genoemd in Capitool Reisgidsen Loire.

Ook het kasteel van Le Lude was heel aardig om te zien. Mooi, maar niet zo mooi als het kasteel van Chambord. Dat geldt ook voor de tuin. leuk, maar niet zo indrukwekkend als de tuin van VIllandrey.

Maar goed, het hele warme weer is voorbij en we kunnen dus weer wandelen. De laatste twee dagen hebben we een mooie tocht van 20 km per keer gemaakt. Pas dan ga ik ervaren wat het dal van de Loir zonder e te bieden heeft. Het is niet imposant, maar lieflijk en zeer afwisselend. het éne moment loopje langs de korenvelden, even later kom je door een stuk bos om daarna op een weggetje uit te komen tussen de boomgaarden met appel- en perenbomen,

Echt een mooi stukje Frankrijk om dit te ontdekken.

 

nog een foto

hanscke Zaterdag 24 Juni 2017 - 10:01 pm | | Standaard

vier reacties

Marjolijn

Gelukkig de hittegolf voorbij…!
Tijd om lekker te genieten.

Marjolijn, (URL) - 25-06-’17 07:40
Sjoerd

Hier zijn de temperaturen ook tot een voor mij aanvaardbaar nivo gedaald. Dat maakt het leven toch iets aangenamer. Frankrijk kan te voet ook heel mooi zijn hebben we al een paar keer mogen ervaren.

Sjoerd, (URL) - 25-06-’17 08:18
Rietepietz

Om te wandelen is wat minder warm inderdaad véél prettiger.Dat kasteeltje lijkt me wel wat als zomerverblijf, heeft ongetwijfeld heel dikke muren dus lekker koel.

Rietepietz, (URL) - 25-06-’17 15:46
ria

Beter wandelweer gelukkig voor de jongens ook een stuk aangenamer denk ik.

ria, (URL) - 26-06-’17 19:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.