LOIRZIEN QUATRE


In onze vakantie willen we ook altijd een grote stad bezoeken en dit jaar stond onder andere de stad Le Mans op het programma. Het oude gedeelte van de stad is echt heel pittoreske en kan alleen per voet verkend worden. Wat heb ik genoten. We waren er ruim voor het middaguur, het was niet te warm en we we zijn op ons gemak alle nauwe straatjes doorgelopen zonder eerst van te voren bij een Toerist Informatie aan te gaan. Achteraf gezien was dat ook helemaal niet nodig, alles wees zich vanzelf en gelukkig maar dat ik niet eerst op zoek gegaan ben, want dat lag nog een aardig eindje uit de richting, terwijl we vanuit de parkeergarage bijna direct het oude gedeelte inwandelden.

Hoewel het een behoorlijke grote stad is, was het beslist niet moeilijk om naar het centrum te rijden zo vertelden we 's avonds aan de buren. Dit keer hadden we op de camping nog al wat contact met de buren. Dat kwam mede door de opstelling. We stonden in een groepje van vier en het klikte nog al tussen iedereen. We hebben zelfs een keer met elkaar gegeten en toch respecteerden we elkaars privacy.Gewoon heel plezierig. 

Mede hierdoor vond ik het dit keer wat moeilijk om het besluit te nemen om verder te gaan, maar P. en ik waren het er samen over eens dat het tijd was om te vertrekken.

In Montjean-sur-Loire aangekomen, nu dus wel de e erachter, heb ik totaal geen spijt. Het is hier echt heel wonderschoon, een lust voor het oog. En hoewel ook deze streek nogal gericht is op het fietsen langs de Loire zijn hier ook voldoende mogelijkheden om wandeltochten te maken. Ik heb zomaar en voorraadje van zes rondwandelingen in de buurt meegekregen van de Toerist Informatie. Deze keer zijn ze gratis. Dus we kunnen vooruit. Prachtige vergezichten over de Loire, wat inhoudt, dat wij wel wat meer moeten klimmen. Alleen moet het weer nu wat opknappen, want momenteel hebben we nogal last van onweersbuien. Dat is even leuk, maar het verveelt gauw

De brug over de Loire

                                                klik


hanscke Woensdag 28 Juni 2017 - 10:31 pm | | Standaard

vijf reacties

Marjolijn

Na regen komt zonneschijn is het gezegde, zo zal het nu ook vast wel zijn…!
Fijn vervolg van de vakantie.

Marjolijn, (URL) - 29-06-’17 06:41
Sjoerd

Hier valt op sommige plaatsen het water ook met bakken uit de lucht. Komt allemaal wel weer op z’n pootjes terecht. Mooie beelden, het kan me wel bevallen daar.

Sjoerd, (URL) - 29-06-’17 08:12
ria

Gezellig. Leuke buren zijn altijd fijn op een camping, voor een praatje of een borreltje en jullie zelfs samen eten, dat is vakantie.

ria, (URL) - 29-06-’17 19:33
Rietepietz

Dat is jammer, maar ook hier is het weer van slag dus je mist niets.

Rietepietz, (URL) - 30-06-’17 18:12
Renesmurf

Het weer is altijd erg belangrijk. Ik mag ook altijd graag ergens kijken waar ik nog nooit eerder geweest ben.

Renesmurf, (URL) - 30-06-’17 23:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.