LOIRZIEN CINQUE


De laatste dag, daarna de thuisreis en dan behoort deze vakantie ook alweer tot het verleden. Natuurlijk is niet alles zo verlopen zoals ik het vooraf in mijn fantasie voor mij zag. Soms is mijn fantasie iets te groot.

Neem de wandeltocht van gisteren. Op het kaartje zou de helft van de tocht langs de Loire gaan. In mijn gedachten zouden we kilometers over het zand langs het water lopen vergelijkbaar met het lopen langs zee, met een lekker fris windje en het het uitzicht op, net als bij Montjean,  de ook hooggelegen kerk van  St. Florent le Vieil. 

Het zou weer warm worden, dus waren we vroeg opgestaan. Tot een uur of één is het nog niet zo warm en is het wandelen nog goed te doen. Ik had de tocht zo gepland,dat het gedeelte, langs de Loire, in het tweede gedeelte van wandeltocht zou vallen, dus na énen. Lekker koel met een windje, zo was mijn gedachte. Groot was mijn teleurstelling, toen bleek dat het paadje wel langs de Loire liep, maar afgeschermd was door struikgewas en geboomte. Helemaal geen lekker fris windje. Een bloedheet smal pad, (niet het pad van de foto) met links struiken die het zicht op de rivier ontnamen en de verfrissende wind en rechts korenvelden een paar weilanden en maisvelden. Afijn, we zijn het  7 km lange pad in de hitte wel doorgekomen, maar leuk was anders. Ondertussen moest ik wel lachen om mijn eigen fantasieën die ik had toen ik deze tocht op het kaartje zag.

En zo zijn er natuurlijk wel meer dingen anders gegaan dan ik gedacht had, maar over het algemeen heb ik het prima naar de zin gehad. Veel moois gezien.Het oude gedeelte van Le Mans  was erg mooi, maar ook Angers was mooi om te zien.  De Loire heb ik weer erg mooi gevonden, maar ook van de lieflijke omgeving van de Loir zonder e en de Sarthe heb ik erg genoten.

Wat dan ook weer heel anders gegaan is dan ik gedacht had, is, dat ik veel meer zou lezen, breien, haken en webloggen. Daar is niet zo veel van terecht gekomen, daarvoor zijn de dagen veel te kort. Wat mij betreft zouden die hier wel 28 uren mogen duren ...

Maar goed, niet getreurd, breien en haken kan ik thuis ook doen, net als lezen. Ik bedoel maar... Ik ga echt weer met een tevreden gevoel naar huis. Het is weer mooi geweest

                                       klik voor de onderste foto

hanscke Woensdag 05 Juli 2017 - 11:11 am | | Standaard

vijf reacties

Ria

Zo fantaseren we wat af. Gelukkig toch een happy end, een goed gevoel en blij om weer thuis te zijn.

Ria , (URL) - 05-07-’17 12:16
Marjolijn

Fantasieën kunnen mooi zijn, maar bij teveel kunnen ze ook je hele dag verpesten…!
Goede reis terug…!

Marjolijn, (URL) - 05-07-’17 16:52
Rietepietz

Ja net wat je zegt, breien , haken en lezen kun je thuis ook al kán het in de vakantie wel voorkomen dat je even lekker rustig wilt zitten lezen om uit te rusten. Goede reis terug.

Rietepietz, (URL) - 05-07-’17 18:32
Sjoerd

Alvast een welkom terug… En je hebt weer een hele berg met herinneringen mee naar huis te nemen.

Sjoerd, (URL) - 05-07-’17 20:57
Renesmurf

Ik vind dat juist het leuke in het leven, dat alles toch net even anders gaat dan geplanned. Ik laat me juist erg graag verrassen.

Renesmurf, (URL) - 08-07-’17 23:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.