TERUGZIEN


Vooruitzien en terugblikken met daar tussenin de werkelijkheid, mooier kan ik het niet omschrijven. Voorafgaande aan het op vakantie gaan, kan ik  helemaal opgaan in het mij verheugen dàt ik op vakantie ga. Zo nu en dan zoek ik op de computer dan alvast plaatjes op van de omgeving waar we heen zullen gaan. Verlekkerd kan ik dan naar òf een kasteel, òf naar een mooie natuurfoto òf naar iets anders kijken wat verband houdt met de streek waar we naar toe gaan. 

De werkleijkheid, de vakantie zelf, geeft mij veel. Ik kan heel intens genieten van alles wat ik zie, maar ook van wat ik doe. Niets doen is er bij mij niet bij. Altijd bezig, en ook als we even "niets" doen heb ik nog genoeg te doen door te zien, te kijken, waarnemen van wat er om mij heen gebeurt en het registreren van gebeurtenissen. Maar ook de dagelijkse routine dingen zoals opstaan, douchen, ontbijt klaar maken, ik vind het allemaal even leuk om te doen.  's Morgens buiten ontbijten met een vers croissantje en stokbrood wat nog zo lekker knapperig vers is vind ik iedere dag weer een feestje, maar dat geldt ook voor het vijf uur gevoel. Meestal zijn we rond die tijd weer terug bij de caravan en wat is er dan lekkerder om òf een heerlijk koel biertje te nuttigen of, als het iets minder warm is, een lekker glas rosé. En ondertussen heerst er één en al bedrijvigheid op de camping van mensen die net zijn aangekomen en zich, vaak voor één nachtje, gaan installeren. 

Eenmaal weer thuis, kan ik dit soort dingen echt even missen. Nee, niet in de eerste dagen, want dan heb ik het druk genoeg met de was, het opruimen van allerlei spullen en de tuin weer op orde maken. Wanneer dat allemaal weer klaar is, kan ik echt gaan genieten van het terugblikken op de afgelopen weken. Ik plaats dan de foto's op de computer, ik schift de folders die ik her en der heb opgedaan en ik probeer in gedachten even terug te gaan naar de dag van, bijvoorbeeld de dinsdag, van de vorige week, van die week daarvoor en van de eerste week. Zo probeer ik mijn herinneringen en mijn ervaringen wat vast te zetten en een plekje te geven. 

Wat ik de eerste dagen een beetje mis zijn niet de croissantjes en het stokbrood, dat heb ik dan wel genoeg gehad, maar wel het vijfuur drankje, maar ook dat ebt na een paar dagen wel weg en ben ik weer reuze tevreden met mijn kop thee rond drie uur. 

Kortom ik ben weer thuis, al is het dit keer maar voor even, want het vierdaagse evenement van Nijmegen staat al aan de deur te rammelen. 

                              klik

hanscke Dinsdag 11 Juli 2017 - 9:56 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik vier meestal de vakantie thuis, heerlijk wat klussen in en om het huis, Ik hoeft niet meer zonodig op pad. En nu onze kleindochter hier wel vaken de boel overhoop komt gooien zijn we gewoon het liefste thuis.

Sjoerd, (URL) - 12-07-’17 10:49
Rietepietz

Vooraf genieten van vakantie vind ik moeilijk, maar ik ben ook geen echte vakantieganger en wat het leven op een camping ben ik niet zo gecharmeerd .
Maar een lekker ontbijtje kant en klaar voor m’n neus kan me wel bekoren.

Rietepietz, (URL) - 12-07-’17 16:08
Marjolijn

Voorbereidingen treffen en je ergens op verheugen is altijd leuk.
Nu de kuiten maar gaan smeren voor de 4daagse, ook leuk…!!

Marjolijn, (URL) - 12-07-’17 17:23
Renesmurf

ja, dat vind ik ook erg fijn van vakantie, lekker de ochtenden met brood en ik maak altijd een bakje pap. En koffie drinken en de middag plannen. En uitvoeren enzovoort.

Renesmurf, (URL) - 12-07-’17 22:12
ria

Genieten kan thuis ook, daar hoef ik niet voor op vakantie, lekker mijn eigen bedje en een rossetje of een ander wijntje als ik er zin in heb, ik ben gewoon het liefste thuis en jij gaat graag even weg, prima!
De foto’s staan er weer hoor, dus je kunt weer plaatjes kijken ;-)

ria, (URL) - 13-07-’17 22:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.