LEEFTIJD


 In de afgelopen periode is het begrip "leeftijd" nogal eens aan de orde geweest. In onze vakantie kwamen we natuurlijk heel veel leeftijdsgenoten tegen. Logisch, want alleen mensen die geen verplichtingen meer hebben kunnen met vakantie gaan wanneer zij dat willen, of het zijn mensen die niet op de één of andere wijze met het fenomeen schoolvakanties te maken hebben. 

Afijn, wij troffen in de vakantie dus heel veel mensen van onze leeftijd of ouder. En dan blijkt leeftijd opeens relatief te zijn. In de eerste week van onze vakantie hebben we een keer heel spontaan met verschillende campingburen om ons heen gebarbecued. Was heel gezellig en omdat de gesprekken bij dit gebeuren lekker over koetjes en kalfjes gaan, is de leeftijd altijd wel een dankbaar gespreksonderwerp. Ik bleek met mijn 66 jaar de jongste te zijn. Volgens anderen, sommigen waren de 75 al gepasseerd, was ik nog maar een jonkie en kwam ik pas kijken in pensionadoland. Heer lijk om zoiets te horen!

Ook de leeftijd van de caravan wil dan nog wel eens ter sprake komen. Onze caravan is al weer 15 jaar oud en hier en daar begint zich toch een licht verval af te tekenen. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat we dat ding al weer 15 jaar hebben, ik zou eerder denken aan een jaar of zes, zeven, maar nee het is echt al weer 15 jaar. 

En dan past de uitspraak: je bent zo oud als je je voeltt natuurlijk ook in dit blogje. Het heeft mij nooit aangesproken omdat ik mij er niets bij kon voorstellen. Hoe moet je je dan voelen als je dertig bent, of vijftig? Dat weet je pas als je zo oud bent. 

Zo langzamerhand begin ik nu toch echt wel te voelen dat de jaren gaan tellen en dat is compleet nieuw voor mij. Komende week ga ik na 18 jaar de Nijmeegse Vierdaagse weer lopen en ik ben eigenlijk maar wat blij dat ik gezien mijn leeftijd, dit keer maar dertig kilometer per dag hoef te lopen en geen veertig of zelfs vijftig, wat ik ook twee keer gedaan heb. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik dat nog zou kunnen, maar daar heb ik ook niet voor getraind, want voor vier keer vijftig kilometer per dag is er wel meer voor nodig dan dat wat ik nu gelopen heb. 

Mijn beertje laat ik thuis. Die is veel te oud, al 65 jaar, om mee te gaan. Niet dat ik dat ooit gedaan heb hoor, maar op de antiekmarkt in Angers zag ik ook zo'n oud exemplaar zitten en dat bracht mij er toe om dit blogje met deze foto's te illustreren. 

Ik weet dat het moeilijk is, om de vele indrukken, die ik op zo'n vierdaagse opdoe, in woorden te vangen, maar ik ga mijn best doen als ik weer terug ben. En ik zal zeker een paar foto's maken die hopenlijk de sfeer dan weer zullen geven. 

                                klik

hanscke Zondag 16 Juli 2017 - 1:55 pm | | Standaard

zeven reacties

Jeanne

Veel plezier de komende week en succes!

Jeanne, (URL) - 16-07-’17 16:31
Marjolijn

Prima toch, om als grijze golf net voor alle drukte van een fijne vakantie te genieten, scheelt ook nog een beetje in de kosten…!
Veel wandel plezier de komende week…!

Marjolijn, (URL) - 16-07-’17 17:14
Rietepietz

Ook bij de vierdaagse ben je voor vele nog een jonkie, er lopen waardig wat 80plussers mee;-) Ik ga het natuurlijk op TV volgen want het is een geweldig evenement. Petje af dat ooit wél de 50 km per dag gelopen hebt, dat is voor de dames niet verplicht. Heel veel plezier en succes.

Rietepietz, (URL) - 16-07-’17 17:56
Mrs. T.

Succes met de vierdaagse!

Mrs. T., (URL) - 16-07-’17 21:08
therese

Ja, dat is een relatief begrip, die leeftijd. Wat knap van jou dat je de Vierdaagse weer gaat doen. Veel succes Hanscke. Gaat echtgenoot ook mee?

therese, (URL) - 16-07-’17 23:20
Rietepietz

Hoop dat je de hitte doorstaan hebt, succes.

Rietepietz, (URL) - 20-07-’17 09:36
ria

Je hebt het in elk geval gehaald, volgens mij op je sloffen ;-)

ria, (URL) - 23-07-’17 10:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.