FEESTEN


De zomer vordert, maar het echte zomerweer is er niet echt. Voor mij is de zomer een feest als het zo tussen de 25 en 28 graden is. Dan geldt voor mij: mooi weer en lange dagen. Dat feestje valt dus een klein beetje tegen, maar dat wordt dan weer goed gemaakt door allerlei andere feesten.

De Canal Parade bijvoorbeeld, dit vond afgelopen zaterdag plaats en het schijnt weer één groot feest geweest te zijn, alleen dit keer niet zo nadrukkelijk alleen voor homo's. lesbo's , transgenders of biseksuelen; het wordt steeds meer een feest voor iedereen. Sommige groeperingen betreuren dit, maar het spreekt mij juist heel erg aan. Verdraagzaamheid naar elkaar toe zonder steeds de nadruk te leggen op het verschillend zijn. Voor mij komt zo langzamerhand het moment dat er te nadrukkelijk aandacht gevraagd wordt voor het anders zijn.

Gelukkig speelde dat geen rol bij het volgende feest, het feest van de Leeuwinnen. Ook ik ben in de afgelopen weken in de ban geraakt van het vrouwenvoetbal. Wat een genot om naar te kijken. En wat een feest! Dwars tegen de stroming in om te stoppen met mensen te verdelen in: mannen en vrouwen, staat het vrouwenvoetbal opeens als een huis tegen over het mannenvoetbal. Of moet ik gaan vrezen dat er in de toekomst nog een derde groep bij zal komen, die van de transgenders? Want hoe gek kun je het maken. Wanneer een transgender aan een bepaalde sport wil gaan doen die vrouw- of mangebonden is zal er toch een keuze gemaakt moeten worden, waar hij/zij zich bij zal aansluiten. Onder het kijken naar onze Leeuwinnen vroeg ik mij af wie er liever een man zou zijn geweest....Maar alle gekheid op een stokje, het was een mooi feestje en het was leuk om te zien. 

En vandaag hebben we dan alweer een feestje. Hond Hessel is vandaag zes jaar geworden. Hoog tijd om samen even op de foto te gaan, maar daar hadden de heren niet echt zin in. Het leek er zelfs op of ze samen aan het saboteren waren. Hoewel heren, wij hebben namelijk wel onze vraagtekens of Hessel zich wel echt een mannetjeshond voelt, hij gedraagt zich er lang niet altijd naar en als er in de dierenwereld ook iets van voorkeuren bestaat, dan zou onze Hessel misschien ook wel uit de kast kunnen komen. Voor ons maakt dat geen verschil. Ze zijn ons beide even lief. 

Uiteindelijk is het dan een beetje gelukt. Echt een mooi staatsie portret zat er even niet in, maar ach het heeft wel wat, het laat in ieder geval zien dat de jongens het uitermate goed met elkaar kunnen vinden en het vrijwel altijd met elkaar eens zijn. 

                         klik

hanscke Maandag 07 Augustus 2017 - 5:08 pm | | Standaard

negen reacties

Marjolijn

Proficiat met hond Hessel, maak er samen maar een mooi feestje van.
Ze staan mooi op de foto…!

Marjolijn, (URL) - 07-08-’17 18:07
Jeanne

Wat maakt het uit wat je bent, als je maar kunt doen wat je witl! Als je maar jezelf kunt zijn. Ik heb zaterdag genoten van de Canal Parade. Zo’n goede sfeer van alle mensen onder elkaar en de trots van ‘ik mag er zijn’ bij de LHTB groepen, straalde ervan af. Heerlijk!!

Jeanne, (URL) - 07-08-’17 19:29
Renesmurf

Ik heb dan weer niks met volksfeesten, en vind ook dat de nadruk op de overeenkomsten moet liggen en minder op de verschillen.
Dat voetbal heb ik ook al niks mee, en vind dat we de zomer aardig doorkomen, maar echt standvastig is die niet.
En 6 jaar is een mooie leeftijd.

Renesmurf, (URL) - 07-08-’17 22:16
Sjoerd

Ik heb vrienden en vriendinnen welke zich niet thuis voelen in de voor hun bedachte rol, mij maakt het niets uit…

Sjoerd, (URL) - 07-08-’17 23:35
Wieneke

Wat een leuke honden zijn het toch. Die Hessel, alweer zes jaar. Time flies…

Wieneke, (URL) - 08-08-’17 14:25
therese

Ik kan je wel zeggen dat in de vogelwereld er zeker aardig wat homo’s zijn en dat is wetenschappelijk bewezen. Dus waarom nog veel landen toch zo moeilijk blijven doen, is mij een raadsel. Gefeliciteerd overigens met Hessel. Ik vind het wel een leuke foto geworden, hoor.

therese, (URL) - 08-08-’17 15:05
Mrs. T.

Gefeliciteerd met Hessel. Mooie honden!

Mrs. T., (URL) - 08-08-’17 17:48
ria

Ik ben voor mensenvoetbal al dat onderscheid moet maar eens afgelopen zijn ;-)
Gefeliciteerd met de jarige!

ria, (URL) - 08-08-’17 21:17
Rietepietz

Leuk feestje van de honden, die twee andere feestjes laat ik graag aan me voorbij gaan.

Rietepietz, (URL) - 10-08-’17 14:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.