BUCKETLIST


Vanmorgen was dit bij Edwin Evers in de uitzending weer eens een item, het hebben van een bucketlist. Ik heb hem niet en ik ga hem niet maken ook, want ik zou niet weten wat ik op dat lijstje zou moeten zetten. Mijn leven van alle dag is eigenlijk interessant genoeg.

Uiteraard heb ik even opgezocht waar en wanneer het fenomeen bucketlist is begonnen. Bucketlist betekent letterlijk emmerlijst of loodjeslijst. Het woord zou misschien komen van kick the bucket, wat vertaald kan worden met de pijp uitgaan. De naam is vooral bekend geworden door de in 2007 uitgekomen film The Bucket List. Heel vaag herinner ik mij dat nog wel, maar ik heb de film niet gezien. 

Bij veel twintigers en dertigers schijnt het tegenwoordig een must te zijn om een bucketlijst samen te stellen. Hieruit moet dan blijken dat zij een hele brede belangstelling hebben; zij oog hebben voor wat werkelijk interessant en de moeite waard is en, ook niet onbelangrijk, het moet op zijn minst outreaching en origineel zijn.

Heb ik dan helemaal geen wensen en verlangens? Nee, eigenlijk niet. Oh, ik zou best wel eens een keer in New York willen kijken en een weekje Aruba of Curacao zou ik ook niet afslaan, maar om nu te zeggen dat ik dat beslist gedaan zou willen hebben alvorens ik sterf, nou nee, dus zijn ze niet bucketlist waardig. 

Laat mij maar gewoon lekker ronddobberen in het leven wat ik nu leid. Daarin voel ik mij zeer comfortabel en van saaiheid is geen sprake. Ik hoef mijn leven echt niet op te vijzelen met zo'n bucketlist. 

Oei, dit laatste klinkt bijna veroordelend, maar zo is het niet bedoeld, want ik ben wel benieuwd wie er wel een bucketlist heeft en wat er dan zoal op staat. 

                                  klik

hanscke Maandag 18 September 2017 - 2:58 pm | | Standaard

acht reacties

Rietepietz

nee, hier ook geen bucketlist.

Rietepietz, (URL) - 18-09-’17 18:02
Sjoerd

Ik heb een bucketlist met plaatsen die ik wil bezoeken om voor mij interessante onderwerpen te zien. Deze beperkt zich tot plaatsen die ik heen en terug binnen een dag kan doen.

Sjoerd, (URL) - 18-09-’17 20:19
Jeanne

Ik zou niet weten wat ik op die lijst moest zetten. Ik ben eigenlijk gewoon tevreden met hoe alles gaat en er komt genoeg op mijn pad.

Jeanne, (URL) - 18-09-’17 22:43
Renesmurf

Ik denk dat mensen het gewoon over een lijst hebben, zonder dat ze echt die lijst ook hebben. Het is meer de suggestie dat het er op zou kunnen staan als men zegt dat het er op staat. Denk ik.

Renesmurf, (URL) - 18-09-’17 23:31
ria

Ik denk dat renesmurf gelijk heeft en dat het een zwaar overtrokken iets is en als dat niet zo is vind ik het ook prima. Voor mij in elk geval ook geen lijstje. ;-)

ria, (URL) - 19-09-’17 10:10
Marjolijn

Nee, zo’n lijst heb ik ook niet…!

Marjolijn, (URL) - 19-09-’17 17:03
Mrs. T.

Geen bucketlist. Ik heb niet echt wensen. Hoop alleen dat ik nog lang gezond en blij mag zijn.

Mrs. T., (URL) - 19-09-’17 21:11
Ximaar

Ik heb er nooit 1 gehad en hij gaat er ook niet komen. Wel heb ik een flinke lijst in m’n hoofd met mogelijke opties. Dwz als ik ergens in de buurt ben, ik er tijd voor vrij kan maken en m’n hoofd er naar staat, dan ga ik er vast even langs.

Ximaar, (URL) - 25-09-’17 14:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.