UNDERBOOP


"Nog aardig bij de tijd", zo dacht ik over mij zelf, toen ik het pakketje met de twee BH"s die ik besteld had, in ontvangst nam, maar ik merk dat het met dat bij de tijd zijn hard hollend achter uitgaat. Werkelijk ik had nog nooit van een underboop shirt gehoord, laat staan dat ik er één gezien zou hebben, maar door die paginagrote vreemde foto in de krant van de boop top (een korset zonder borstdeel) en de bijbehorende tekst daarbij, maakte ik nu kennis met deze nieuwe modestijl. De tekst met de kop: 'krijg nu tieten' gaf in twee kolommen naast de foto een aardige uitleg hierover, alleen ik voelde mij tijdens het lezen steeds maar dommer worden. 

Er werden vele namen genoemd, maar behalve Rihanna zeggen mij de namen Emily Ratajkowski,  Bella Hadid en Gigi Hadid, Miley Ray Cyrus evenals Kyle Kristen Jenner en Kedall Nicole Jenner helemaal niets. Ik heb ze allemaal even opgezocht en stuk voor stuk schijnen het hele beroemde dames in Amerika te zijn die, naast dat zij een televisiepersoonlijkheid zijn, tevens model zijn en, zoals op de inzetfoto aan het begin van dit blog, zich zo kleden en zich regelmatig zo laten fotograferen. Het schijnt in die kringen dus heel chique te zijn om zo rond te lopen.

Ik bespaar mij de moeite om al die namen uit mijn hoofd te gaan leren. Dan word ik maar steeds dommer. Dat proces houd ik toch niet meer tegen. Ik weet in tegenstelling tot een twintig jaar gelden, ook al lang niet meer welke groep nu wat zingt. En toen ik voor het eerst over 'de jeugd van tegenwoordig' hoorde die op één of ander festival zou optreden, duurde het ook even voor het kwartje viel, maar zij schijnen in het rijtje van Broederliefde en andere groepen met dergelijke namen thuis te horen. 

Ik ga het feit onder ogen zien, ik word een oudere die niet meer van alles op de hoogte is. Ik kan het allemaal niet meer bij houden, maar dat hoeft ook niet. Zo is het leven. De herfst toont nu eenmaal andere dingen dan het voorjaar en daar ik nu in de herfst van mijn eigen leven ben aangekomen geniet ik van heel andere dingen dan de jeugd van tegenwoordig.

Deze week hebben we een prachtige herfstwandeling gemaakt waarbij ik deze paddenstoel tegenkwam en dat is toch ook schitterend. O ja, ooit was er een popgroep met deze naam, maar deze is waarschijnlijk na verloop van tijd in het niets opgegaan zoals alles ooit opkomt en ook weer zal verdwijnen. Zo gaat het leven en het dommer worden neem ik dan maar op de koop toe. 

                                     klik

hanscke Zondag 08 Oktober 2017 - 1:41 pm | | Standaard

negen reacties

Jeanne

Heel herkenbaar, dat proces van niet alles meer (willen) weten. Toch zou ik het niet dommer noemen, maar iedereen heeft zo zijn specialismes.

Jeanne, (URL) - 08-10-’17 16:26
Mirjam Kakelbont

Dat je ouder wordt en niet meer van het laatste nieuws over mode en muziek op de hoogte bent, wil niet zeggen dat je dommer wordt. Je focus ligt gewoon elders. En die tut-hola’s in die veel te korte truitjes vind ik aanstellers. Neem nou Rihanna, ze kan goed zingen, ziet er goed uit en loopt er halfnaakt bij. Een ruggengraat heeft ze ook niet want ze draagt bont. Daar kijkt de jeugd dan tegenop. Het is om te schreien.
Geef mij ook maar liever een foto van een rode paddenstoel met witte stippen!
Herfstige groet.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 08-10-’17 16:59
Margo

Nou, als je al die omhooggevallen modelletjes niet kent dan ben je echt niet dom hoor! Het zijn allemaal ego’s die niets anders presteren dan in de picture staan, zo veel mogelijk. En zo bloot mogelijk. Exhibitionisme heetten dat vroeger.
In onze tijd moest iemand echt wel iets presteren om op te vallen, of dat nou iets bijzonders was of niet. Van underboobs heb ik nog nooit gehoord, ik moest wel lachen wat ze nu weer verzinnen. Maar daar kunnen wij rustig aan meedoen toch? Of zakken jouw boobs nooit vanonder je bh uit?

Margo, (URL) - 08-10-’17 17:02
Marjolijn

Ik zie ook liever een rode paddenstoel met witte stippen, dan alle mode grillen van tegenwoordig.

Marjolijn, (URL) - 08-10-’17 17:08
Rietepietz

Ja zoals Mirjam als zegt, iets niet weten heeft niets met dom zijn te maken.
Vraag bijv. een professor , die toch echt niet dom is, eens naar de naam van iemand die in GTST meespeelt.

Rietepietz, (URL) - 08-10-’17 18:07
Mrs. T.

Oh, wordt helemaal getriggerd door jou eerste zin. Ik moet ook nodig nieuwe bh’s.

Mrs. T., (URL) - 08-10-’17 19:25
Sjoerd

Voor mij hoeft dat ook niet allemaal, Maar als Miley Cyrus naakt op de “Wrecking Ball” haar zangkunsten toont kijk ik niet weg, met die stem heeft ze dat volgens mij niet nodig.

Sjoerd, (URL) - 08-10-’17 21:40
Renesmurf

Het leuke van muziek is dat je dat niet hoeft bij te houden, dat gaat als vanzelf zo. Ik weet nooit van namen van artiesten of groepen, ik geniet alleen van de liederen, en die namen weet ik ook al nooit. En de mode verzint steeds weer wat nieuws, en daar doe ik ook al niet aan mee. Geen baard hier.

Renesmurf, (URL) - 08-10-’17 22:57
ria

ook nog nooit van gehoord hoor en ik ga het ook niet opzoeken en zo’n ding is hartstikke onpraktisch. Ik bestelde ook pas een paar bh’s ;-)

ria, (URL) - 10-10-’17 10:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.