OP HERHALING


Een paar weken geleden bedacht ik opeens, het was al wat later op de avond, dat ik het wel erg leuk zou vinden om nog een keer naar Monschau te gaan. Die keer dat wij daar geweest zijn had ik het daar wel heel mooi gevonden, maar ik ben toen meer met de beleving van mijn vader bezig geweest en met de zorg die ik toen voor hem had, dan dat ik al dat moois op mij zelf had laten inwerken. Kortom ik wilde het graag nog een keer over doen. Na een beetje zoeken vond ik een hotel in de buurt van Monschau, en na enig oveleg tussen P. en mij heb ik het die zelfde avond nog geboekt. 

En toen begon de grote onzekerheid: hoe zou het weer zijn. De vorige keer waren we nog met de caravan, maar gezien het slechte weer van toen wilden we dat niet weer. Het regende

die eerste keer dat we in Monschau waren en de rest van de week was het bar koud. Nee, dan maar een kortere vakantie maar wel lekker comfortabel in een hotel. De weken voor ons vertrek was het hier erg slecht weer en veel regen. Regelmatig heb ik mij afgevraagd of het niet beter was om ons tripje te annuleren....maar toen we vertrokken werd het stralend mooi weer met lekkere temperaturen van boven de twintig graden.

Toen we bij het hotel aankwamen waren we vroeg genoeg om nog een mooie wandeling in de buurt te maken. Een jas was niet nodig. Op de zondagmorgen waren we net als de vorige keer al bijtijds in Monschau, maar wat een verschil. Nu was het stralend weer en het terras zat vol

Dit keer liepen we dus onder een strakblauwe lucht door dit schilderachtige stadje en wat hebben we genoten. Bij de toerist info heb ik voor 50 cent  een beschrijving van een wandeltocht gekocht en 's middags hebben we in een wandeling van rond de tien kilometer Monschau van bovenaf bekeken.

Ook de andere dagen hebben prachtige wandeltochten gemaakt, maar dan vanuit ons hotel. De uitzichten waren echt fantastisch. 

De jongens waren ook mee en zij hebben zich prima vermaakt. Duitsland doet wat minder moeilijk met loslopende honden dus zij konden heerlijk gaan en staan waar ze wilden. Echt ver weg van ons gaan ze niet, zij lopen alles twee keer, doordat ze een vijftig meter vooruitspurten om dan met een zelfde noodvaart weer bij ons terug te komen.

Behalve de prachtige bomen waren er hier en daar ook schitterende paddestoelen.

Ik heb werkelijk tot in de tenen genoten en om dit niet zomaar in de vergetelheid te laten geraken, heb ik er toch maar even een blogje aan gewijd en  dit keer met meer foto's dan gebruikelijk is bij mij, maar dat is te wijten aan het feit dat er zo verschikkelijk mooi was. 

                          klik

hanscke Vrijdag 20 Oktober 2017 - 7:30 pm | | Standaard

acht reacties

Mrs. T.

Wat een heerlijk uitje moet dat geweest zijn.

Mrs. T., (URL) - 20-10-’17 21:18
Mirjam Kakelbont

Fijn dat jullie het met het weer getroffen hebben. Dat maakt je vakantie!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 20-10-’17 21:56
Marjolijn

Helemaal goed, zo een paar dagen er tussenuit en lekker genieten…!!
Fijn weekend.

Marjolijn, (URL) - 21-10-’17 07:06
Renesmurf

ja, dat is heerlijk, even fijn ergens rondkijken en wandelen! En dat er altijd overal zoveel mensen op terrassen zitten vind ik altijd zo merkwaardig, maar dat is beter dan dat ze allemaal zouden wandelen.

Renesmurf, (URL) - 21-10-’17 12:20
Sjoerd

Monschau is een mooie plaats, maar heel erg toeristisch. De omgeving is wel super, vooral als ja van boven op de stad neer kunt kijken. Ik kwam er voorheen wel vaker als we met de MG op pad waren in de Eiffel.

Sjoerd, (URL) - 21-10-’17 12:27
Rietepietz

Begin jaren 60 was Monschau ér in als vakantie bestemming. Mijn ouders waren er erg lovend . In die tijd waren er verschillende jonge kennissen óók naar Monschau geweest en kwamen zonder uitzondering als a.s. ouders terug, de lucht bleek daar erg vruchtbaar, gelukkig ben ik er zelf nooit geweest en kon dus keurig slank trouwen.

Rietepietz, (URL) - 21-10-’17 15:54
Ximaar

Een jaar of 5 geleden kwam een van m’n fietsetappe’s in Monschau uit en heb ik er middenin een fraai B&B gevonden. Ook toen van dat prachtige weer en dus eveneens mooie herfstfoto’s. De dag er op wilde ik Wallonië in fietsen (ik kwam uit de richting Keulen). Maar dat ging door het geslinger mis en zo had ik een prachtige bosroute met de Rur (Roer) mee naar Einruhr. Dat gebied moet echt fantastisch zijn om te wandelen.

Ximaar, (URL) - 22-10-’17 09:54
ria

Verschrikkelijk genoten en verschrikkelijk mooi, dat zegt alles! Fijn dat de jongens ook mee konden.
@Ria, ik had het zelf ook al gezien, taalkundig niet erg mooi dus heb ik het nu maar veranderd.

ria, (URL) - 22-10-’17 14:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.