OPTOCHT


Gisteren en vandaag is het feest in ons dorp. Ikzelf heb niet zoveel met dat feest, maar de optocht vind ik altijd wel leuk. Aan die optocht zijn vele ongeschreven regels verbonden. Zo heeft bijna elke straat een versierde wagen met daarop de kinderen van die straat tussen de zes en twaalf jaar. De kinderen tussen de vier en de zes komen op de wagen van de kleuterschool en de kinderen boven de twaalf zorgen voor een eigen invulling als zij met de optocht mee willen doen. Een heel spel dus.

Op vrijdagmorgen start de optocht en worden de wagens gejureerd. Dit jaar was ik ook gevraagd om samen met een andere straatbewoner de wagens te jureren. Zo heeft elke straat een afvaardiging die punten aan de wagens toekent, behalve natuurlijk aan de wagen van de eigen straat.

Dit is de wagen van onze straat en deze heeft de eerste prijs gewonnen
De optocht zet zich in beweging
Grote hilariteit als volwassen mannen zich als majorette kunnen tooien
Een wagen met een eervolle vermelding
Ook de straten zijn versierd. Onze straat had dus ook het thema Suske en Wiske. (De oranje vlaggetjes is toeval en hebben niets met het voetballen te maken.)

Ach, het is een hele aardigheid. Op zaterdagmorgen om 9 uur wordt de optocht opnieuw gehouden en dan is er ook bekend welke wagen heeft gewonnen. De rest van het feest laat ik wel aan mij voorbijgaan. De zeskamp op de vrijdagmiddag trekt mij niet zo, de band in de tent op vrijdagavond speelt zo hard waardoor je geen woord met iemand kunt wisselen, dus daar ga ik ook niet heen en datzelfde geldt voor de matinee op zaterdagmiddag en de kerkdienst op zondagmorgen zie ik ook niet zo zitten. Maar de optocht is elke keer weer een leuke gebeurtenis om naar (uit) te kijken.

hanscke Zaterdag 24 Juni 2006 - 11:43 am | | Standaard

vier reacties

wies

en ook nog mooi optochtweer. :-D

wies, - 24-06-’06 12:28
Renesmurf

Ik vind het altijd jammer dat er eentje moet winnen.
Alsof een beter is dan een ander, maar ja.
Ik vind altijd alles mooi, en dan vooral als het een geheel is, samen.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 24-06-’06 17:36
Penguin

Leuk hoor, En is dat nog naar aanleiding ergens van?

Penguin, (URL) - 24-06-’06 19:48
smek

Ziet er gezellig uit. En goed te lezen dat ze niet alleen in ons dorp dat soort rare fratsen uithalen! ;-)

smek, (URL) - 03-07-’06 21:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.