MUSEUMBEZOEK


 Heel vaak neem ik het mij wel voor om naar een bepaalde expositie te gaan, maar komt het er gewoon niet van. Dat zou mij bij deze expositie niet gebeuren, zo had ik mij voorgenomen. The American Dream in het Drents Museum in Assen wilde ik heel graag zien, mede omdat daar ook werken van Edward Hopper zouden hangen. Het werk van deze schilder fascineert mij sinds wij een jaarlang tegen de mooie kalenderplaten van hem hebben mogen aankijken. Het heeft te maken met de leegheid van zijn werken, iets wat ik associeer met het leven in Amerika. Ik weet het, het zou zomaar een vooroordeel kunnen zijn, maar de uitleg van deze expositie geeft voor mij feilloos weer hoe ik het zie.

 

Dit is een tweeluik, erg mooi om in werkelijkheid te zien. Het is van Robert Birmelin. het verstrijken van de kostbare tijd - time is money - is te zien in de schimmen van de passanten

Een afbeelding van onderstaand werk was ik al eens eerder tegengekomen toen ik op zoek was naar een passende illustratie bij het blogje over Black Friday, maar ik had toen niet ingeschat dat het om een echt schilderij gaat en niet om een foto. Ik heb echt goed gekeken en heb toen gezien dat er eigenlijk veel meer gebeurt op het schilderij. In de weerspiegeling van de etalageruit zijn bv ook voorbijgangers en auto's te zien.

Ook dit is een schilderij en geen foto.

Het was een waar genoegen om deze expositie met vriendin D. te mogen bezoeken. Ik heb er echt van genoten en ik had gehoopt, iets van mijn koudwatervrees om tentoonstellingen te bezoeken kwijt te raken, maar dat is helaas niet helemaal het geval. Bij het verlaten van de parkeergarage heb ik nogal wat schade opgelopen. De rechterzijspiegel van de auto raakte de muur, waardoor deze afbrak. 

Een museumkaart is een rijk bezit, het  geeft je voordelig toegang tot de musea, maar als er dan hoge bijkomende kosten komen door dit soort akkefietjes, dan wordt het toch nog een duur uitje.

Tja, het had me ook kunnen overkomen na een middagje shoppen, dan was het nog een veel duurder uitje geweest, zo spreek ik mijzelf maar sussend toe en ik wil mij hierdoor niet laten ontmoedigen, want ik wil dit soort dingen toch vaker te gaan doen, desnoods alleen. Ik heb het leuk gevonden en ik was verbaasd over het grote aantal museumbezoekers die er tegelijk met ons waren.

                                      klik

hanscke Donderdag 30 November 2017 - 12:12 pm | | Standaard

zes reacties

Jeanne Hinke

Wat een pechvogel ben je, zo jammer dat zo’n leuk uitje een wrange nasmaak krijgt.

Jeanne Hinke, (URL) - 30-11-’17 16:24
Sjoerd

Jammer dat zoiets zo’n mooie dag toch een zwart tintje geeft.

Sjoerd, (URL) - 30-11-’17 17:48
Wieneke

Da’s niet leuk, maar je moet er maar niet in blijven hangen. Het is maar geld, he? Als jij en je vriendin lichamelijke schade hadden opgelopen was het veel erger geweest. Ik ga eens kijken naar deze tentoonstelling. Goeie tip!

Wieneke, (URL) - 30-11-’17 18:40
Marjolijn

Jammer dat de gezellige dag minder leuk eindigde.
Maar gelukkig kan dat ook weer gemaakt worden.

Marjolijn, (URL) - 01-12-’17 07:34
ria

Zo gauw een schilderij op een foto gaat lijken vind ik het nog weinig met fantasie te maken hebben, knap/kunstig is het natuurlijk wel. Jammer van die spiegel.

ria, (URL) - 01-12-’17 14:27
Rietepietz

Heel jammer dat je schade op liep maar ja, dat hoort bijna een beetje bij het auto rijden.

Rietepietz, (URL) - 01-12-’17 20:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.