GEZELLIG ZITTEN


We zitten er weer gezellig bij. Hoewel ik niet een echte liefhebber van de kerst ben, ga ik wel mee in de gewoontes en de gebruiken rond kerst. De kerstboom staat er weer, ook dit jaar weer met de groene en groenblauwe ballen en niet met de ballen van vroeger en van heel vroeger. Behalve dan het vogeltje en het kerstklokje. In een opwelling heb ik besloten dat er dit jaar in mijn hoofd ruimte is voor deze twee nostalgische kerstversieringen waar de herinneringen vanaf druipen.

Om het een beetje gezellig te houden, is het beter om die herinneringen wat te doseren, omdat anders het gevaar te groot is dat ik in het verleden blijf hangen. Dat brengt mij bij het eigenlijke onderwerp waarover ik wilde bloggen. Het is mij in de afgelopen weken opgevallen dat mensen liever schijnen te hangen dan te zitten, als ik de folders tenminste mag geloven.

Iedere keer wanneer ik een meubelfolder onder ogen krijg, zie ik dat mensen niet meer gewoon op een bank zitten. Men zit met de benen onder zich gevouwen op de bank, of in een vreemde hoek, of men hangt languit, maar gewoon zitten lijkt niet meer aan de orde te zijn. Ik weet een beetje uit ervaring hoe dat is, dochterlief heeft namelijk ook zo'n bank met voeteneinden, maar ik word er doodmoe van. Ook zijn die banken allemaal zo breed waardoor je geen steun in de rug hebt. 

Het zal wel een modisch verschijnsel van deze tijd zijn, want elke tijd heeft zo zijn eigenaardigheden. Ik geef toch de voorkeur aan mijn eigen stoel, ik ben er erg blij mee. Ik heb er een hocker bij, maar ik gebruik het ding bijna nooit. Inwendig moet ik een beetje om mijzelf lachen. Wij staken er vroeger een beetje de draak mee als (oudere) mensen een "eigen" stoel  hadden en nu zijn we zelf net zo geworden

Het zal wel bij onze leeftijd passen en ik zit er totaal niet mee als men ons interieur misschien wat oubollig vindt. Lekker kunnen zitten is voor ons een belangrijke voorwaarde om het gezellig te kunnen hebben.

En dat gaat de komende dagen vast wel lukken met dochterlief en kleindochter. Samen genieten van de kerstboom, de brandende kaarsen, de lekkere hapjes en drankjes; even tijd hebben voor elkaar. 

 

In vroeger dagen hield men er van om in stijl gezellig bij elkaar te zitten

              klik

De stijl van anno nu.

hanscke Zondag 24 December 2017 - 5:04 pm | | Standaard

zeven reacties

Rietepietz

Ja klopt, die lounche toestanden zijn een ramp voor mensen die niet zo heel lang zijn of korte benen hebben. Wij hebben ook nog een “gewoon” setje banken, iets hoger dan normaal en zeker niet zo diep dat je niet meer overeind kunt komen.

Rietepietz, (URL) - 24-12-’17 20:46
Renesmurf

Ja, ik zit ook altijd graag op mij stevige stoel, achter de buro met de laptop.

Renesmurf, (URL) - 24-12-’17 23:12
Hanneke

Ik zit eigenlijk vrijwel altijd met mijn benen op de bank. Dat hoort dus niet op mijn leeftijd?

Hanneke, - 25-12-’17 00:01
Marjolijn

Voor mij hoeven die lage brede banken ook niet.
Fijne dagen en geniet van elkaar.

Marjolijn, (URL) - 25-12-’17 07:45
Mirjam Kakelbont

Geef mij maar een gewone bank waar ik op kan zitten. Wel hoog genoeg zodat ook mijn schouders steun hebben. Dat hangen is niets voor mij.
Fijne kerstmis! Ik wens je warmte, licht en liefde. Voor jou en allen die je dierbaar zijn ♥

Mirjam Kakelbont, (URL) - 25-12-’17 17:46
Sjoerd

Ik moet ook niets van al die lage lounge banken hebben. Alhoewel ik wel eens languit op de bank wil liggen.

Sjoerd, (URL) - 25-12-’17 21:21
ria

‘s Avonds altijd languit en overdag wil ik graag iets onder mijn voeten. Loungebanken vind ik ook niets, je komt er niet uit, of vanaf, daar zijn we te oud voor ;-)

ria, (URL) - 26-12-’17 20:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.