GLORIA


Kerst 2017 is weer voorbij. Het zal bij ons de boeken wel in gaan als de kerst waarin ik met een michelinmannetje vergeleken werd. Dochterlief liet mij weten, dat mijn benen er wat merkwaardig uitzagen, dit kwam, zo zei ze, doordat ze de boorden van de kniekousjes door de legging heen afgetekend zag. Ook zoonlief deed een duit in het zakje, want hij had zich al afgevraagd of ik mijn laarsjes met blote voeten aan had. Hem waren de randen van kniekousjes dan weer niet opgevallen, maar wel de bloot lijkende enkels.

Echt blij was ik natuurlijk niet met die kritiek, maar gelukkig nam kleindochter het nog iets voor mij op. Zij merkte op, dat als ik stond, het niet te zien was. Miijn zwarte kokerrok was lang genoeg, waardoor ik, als ik staand in de spiegel keek, zelf niet kon zien wat die randen van de kniekousen door de legging heen, met mijn benen deden en dat, als ik zat, ik het ook niet kon zien. Kortom, het was mij niet kwalijk te nemen dat ik het zelf niet gezien had.

Ach in de loop der jaren heb ik geleerd niet overal op in te gaan en het maar als kennisgeving moet aan nemen om later te beslissen of ik er wat mee doe. Het heeft in ieder geval verder geen invloed gehad op de sfeer, want we hebben gezellig als familie samen genoten van de gourmet. Ach, in elke familie zal zoiets wel  eens gebeuren, denk ik dan maar. Blijven glimlachen en gewoon doorgaan.

Dat brengt mij naar de musical ON YOUR FEET waar wij met de beide dames op tweede kerstdag naar toe zijn geweest. Hoewel het Beatrixtheater in Utrecht nu niet direct in de omgeving ligt, was het zeer de moeite waard om de reis er naartoe te ondernemen.

Het verhaal gaat over het leven van Gloria Estefan. Het geeft een aardig inzicht in het familieleven van haar en dan mag je concluderen dat het er tussen haar en haar moeder zo nu en dan wel heel erg heftig aan toeging. Daar bleef het niet bij een terloopse opmerking.

De muziek, de kleuren, het steeds maar wisselende decor, het was een lust voor het oog, we hebben er allemaal heel erg van genoten. Dit was nu de derde keer, nee niet op rij, maar wel in de afgelopen zes of zeven jaar, dat we op tweede kerstdag naar een musical zijn geweest en wat mij betreft mag het wel een familietraditie worden. Het is een heerlijk uitje waar je helemaal wordt overspoeld, waar je niets anders hoeft te doen dan alleen maar genieten van al het moois wat er te zien is. Ik houd het in ieder geval voor volgend jaar in gedachten. 

                    klik

hanscke Woensdag 27 December 2017 - 2:57 pm | | Standaard

vier reacties

Marjolijn

Fijn dat je genoten hebt van de musical…!
Op naar een mooie jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Marjolijn, (URL) - 27-12-’17 18:17
Rietepietz

Ja die kniekousjes zijn killers, vooral op dagen dat je veel zit.trouwens álle stofjes van de tegenwoordig zo strakke kleding vraagt veel voorzorgen om niet als een rollade rond te lopen.

Rietepietz, (URL) - 27-12-’17 19:23
ria

Ik vind kniekousjes ook echt niet kunnen hoor Hanscke hahaha, vreselijke dingen. Ik snap het eigenlijk niet. Je had een legging aan en een kokerrok waarom niet een panty en je kokerrok?

ria, (URL) - 28-12-’17 12:53
Renesmurf

Het kan ook vaker, maar dan moet men wel tijd hebben natuurlijk!
Wij dragen altijd onze normale kleding, dat zijn we zo gewend.

Renesmurf, (URL) - 29-12-’17 00:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.