AAN DE ROL


Verschillende jaren achtereen heb ik de gewoonte gehad om via een brug op mijn blog het nieuwe jaar in te gaan. Dit jaar is het er (nog) niet van gekomen, maar ondanks dat er al tien dagen van het jaar voorbij zijn, verbreek ik deze gewoonte niet. Het is tenslotte mijn eerste blog in het nieuwe jaar.

Dit jaar ben ik gestart in de rol van praktizerende oma en ik heb het met heel veel liefde en plezier gedaan. Kleine dochter uit het buitenland en haar vader, zoonlief dus, zijn ruim een week bij ons geweest en het was een heerlijke tijd. Ik kwam weinig aan mijn eigen dingen toe, maar dat vond ik niet erg. Ik had kleine dochter  ruim een jaar niet gezien, dus we hadden heel wat in te halen en dat hebben we gedaan.

Ik weet bijvoorbeeld nu dat ze van muziekinstrument is veranderd, van blokfluit is de overstap naar hobo gemaakt. Dat was mede een reden voor zoonlief om op Nieuwjaarsdag voor ons vieren een heen en weertje naar Amsterdam te organiseren om het nieuwjaarsconcert uitgevoerd door het Nederlands Blazersensemble,  in het Concertgebouw te kunnen bezoeken. 

Wat heb ik genoten, van het concert, maar ook van de hele entourage; het stond al lange tijd op mijn wensenlijstje om eens naar het concertgebouw te gaan. Het concert had een Fries tintje, want Leeuwarden is dit jaar Culturele hoofdstad en dit onderwerp was er helemaal in verwerkt. Het duet met de trombones deed mij wat denken aan de muziek van Kyteman, muziek waar ik ook erg veel van houd.  

En dan aan het eind de vele  ballonnen, honderd procent biologisch afbreekbaar en losgelaten uit hergebruikte netten. De vele knallen maken het als nieuwjaarsconcert dan natuurlijk helemaal compleet.

En zo ben ik met deze korte terugblik weer helemaal bij de tijd.

 

hanscke Woensdag 10 Januari 2018 - 2:21 pm | | Standaard

zes reacties

Marjolijn

Helemaal goed om zo met leuke bezigheden het nieuwe jaar in te stappen…!!
Fijn dat je er zo van genoten hebt…!

Marjolijn, (URL) - 10-01-’18 17:55
Rietepietz

Lijkt me niet verkeerd dat nieuwjaarsconcert.

Rietepietz, (URL) - 10-01-’18 18:09
ria

Leuk Hanscke, je hebt er van genoten! En nu weer even bijkomen!

ria, (URL) - 10-01-’18 20:27
Sjoerd

Ik geniet ook geweldig van mijn kleindochter… En zo’n concert zou me ook wel kunnen bevallen.

Sjoerd, (URL) - 10-01-’18 22:01
Mirjam Kakelbont

“Wie een brug bouwt naar een ander, kan altijd heen en terug.”
Daar moest ik aan denken toen ik las dat je elk nieuwjaar begon met het plaatsen van een foto op je blog.
Hobo…wat een mooi instrument om te bespelen.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 10-01-’18 22:40
Renesmurf

Fijn dat je zo genoten hebt! En wat fijn dat er zo om het milieu gedacht wordt, dat maakt het allemaal extra feestelijk! Een hele ervaring lijkt me, daar naar toe te zijn geweest.

Renesmurf, (URL) - 10-01-’18 23:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.