ANDERE VISIE


Ik dacht, dat ik per week niet zo heel veel uren zoet breng met televisiekijken, maar zo langzamerhand kom ik er achter, dat de werkelijkheid een beetje anders is. Omdat we, toen kleine dochter en haar vader hier waren, weinig tv hebben gekeken, heb ik het één en ander opgenomen. Nu anderhalve week later heb ik nog steeds niet alles gezien wat ik heb opgenomen.

Inmiddels hebben we wel de oudejaarsconference van Guido Weijers gezien. Hij had het onder andere ook even over tv kijken en hij deelde de mening met allerlei deskundigen (onder wie Haagse politici)  dat dit een achterhaalde zaak zou zijn. De jeugd zou bij wijze van spreken niet eens meer weten hoe een tv-toestel er uitziet. Alles moet tegenwoordig digitaal, online, via internet.

Toch is tv-kijken nog steeds onze populairste tijdsbesteding, ook bij jongeren. We kijken gemiddeld twee uur per dag en gepensioneerden kijken vaak nog een uurtje meer dan die twee uur. Televisie kijken is qua tijdsbesteding torenhoog de favoriet en dan is de nieuwe trend Netflix daar nog niet eens in meegeteld.

Mark Ritson, hoogleraar marketing aan de Melbourne Business School stelt, dat de ouderwetse tv verre van dood is, zo las ik in Max Magazine. Ik heb even gegoogeld wie die Mark Ritson dan wel niet was, maar het schijnt een gerenommeerd persoon te zijn die vele belangrijke publicaties op zijn naam heeft staan. Dus als Ritson stelt: "de enige manier waarop Google en Facebook televisie zouden kunnen verslaan, is de tv op te kopen en het vervolgens af te sluiten", zal dat wel waar zijn. 

Kastje kijken is dus ook in deze tijd nog een hele normale manier van tijdbestding. Tot besluit een korte opsomming van programma's waar ik graag naar kijk: Expeditie Robinson, jammer dat het afgelopen is, De Mol is gelukkig begonnen, Pappadag heb ik een hele leuke serie gevonden en ook ik, net als vele anderen, heb met heel veel plezier naar het Dagboek van Hendrik Groen gekeken, The Voice wordt al breiend ook gevolgd en het nieuwe programma van Linda de Mol vond ik ook aardig om te zien. Daarnaast zijn er nog wel meer programma's die ik los/vast bekijk. En op dit moment volg ik de Australian Open tenniswedstrijden.

Het is een aardige opsomming geworden en natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig waar u als bezoeker van dit blog graag naar kijkt, laat het me weten.

                                                          klik

hanscke Woensdag 17 Januari 2018 - 11:10 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Behalve in het weekend wat woonprogramma’s kijk ik vrijwel nooit tv.

Sjoerd, (URL) - 18-01-’18 13:23
Wieneke

Goeie films en Engelse/Scandinavische detectiveseries namen wij ook op om later te bekijken, maar het opnameding heeft een paar maanden geleden de geest gegeven. Het staat nog te bezien of wij hem gaan vervangen. Voorlopig missen we hem niet eens. Als een programma heel erg de moeite waard is geweest, dan kijken we wel even op de computer (Uitzending gemist). Maar ook dat gebeurt eigenlijk vrij weinig. Het tv-kijken is hier in huis echt heel erg verminderd wegens gebrek aan interesse. Overdag kijken we helemaal nooit en ‘s avonds gaat de tv vaak niet eens aan of we kijken even een kort programma zoals bijv. Andere tijden. Ik hoor wel van meer mensen, dat ze de tv niet meer zo boeiend vinden.

Wieneke, (URL) - 18-01-’18 15:04
Rietepietz

Genoten van hendrik groen. Journaals, crime series en dingen als 2 voor 12 en tussen kunst en kitsch dat is wel ongeveer wat ik kijk.

Rietepietz, (URL) - 18-01-’18 17:09
Marjolijn

Ik kijk tussen de bedrijven door ook graag even t.v.
De programma’ s van s’ avonds laat neem ik ook op.

Marjolijn, (URL) - 18-01-’18 18:16
ria

Ik kijk eigenlijk nooit. Oh ja toch Idols, vrijdagavond, makkelijk te onthouden. Spoorloos, maandagavond ook makkelijk. De rijdende rechter, maar dat is vaak toeval omdat Joop daar ook naar kijkt. Wij keken met oud en nieuw naar Youp, die had het ook nog over tv kijken, dat ouden van dagen alleen nog naar zo’n belachelijk groot scherm zitten te kijken de yup kijkt op zijn laptop of weet ik veel waarop. Ik zie hier ook jonge mensen naar een klein schermpje kijken ‘s avonds, iets wat ze dan wellicht even willen zien. Ik geloof echt dat het verandert. Hier in huis tenminste zeker.

ria, (URL) - 19-01-’18 20:31
Renesmurf

Ja, tv kijken is leuk en interessant, maar ik snap werkelijk niet dat er mensen naar commerciële televisie kijken, die mensen worden graag voor de gek gehouden.

Renesmurf, (URL) - 20-01-’18 00:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.