MAROKKOREIS 1.Na een niet geheel voorspoedige reis, we misten het vliegtuig omdat we ruim twee uur in de file stonden, maar met een groot improvisatietalent, kwamen we toch nog op dezelfde dag aan in het juiste hotel in Rabat, zodat we nog op tijd de aansluiting met de groep vonden.

Na van een welverdiende nachtrust genoten te hebben kregen we de volgende morgen pas echt goed oog voor de omgeving. De lobby, lounge of hoe die ruimte ook mag heten, mocht er wezen. Omdat wij nog niet echt kennis gemaakt hadden met het landschap van Marokko, het was immers donker toen wij met de taxi van Casablanca naar Rabat reden, vond de groep het prima, dat wij vooraan in de bus, waar je het beste uitzicht hebt, plaats namen. Deze dag zouden we van Rabat, via Meknès naar Fes rijden.

Het eerste wat mij opviel, en dat had ik 's avonds in het donker ook al gezien, was, dat er naast de palmbomen ook bomen met blad langs de kant van de weg stonden. Het zijn sinasappelbomen met zure sinasappels. De vruchten worden niet gebruikt, maar de bloesem wel om er een kleurstof oranje van te maken. Verder was het straatbeeld in Rabat vrij normaal, veel auto's waaronder de Dacia, die hier ook zijn intrede heeft gedaan, maar ook heel veel brommerds in plaats van de moderne scooters. Zo hier en daar zag ik al wel mannen in een djellaba gekleed.

We reden door een glooiend landschap en het oogde best wel groen. Bij de eerste koffiestop, viel het mij op dat er in het café eigenlijk alleen maar mannen zaten èn dat er binnen flink gerookt werd. In deze plaats was er ook de gelegenheid om dirhams te pinnen, want daar waren we op Schiphol niet meer aan toegekomen.

Van onze reisgenoten kregen we veel complimenten over het feit, dat we er toch in geslaagd waren om  verder met de reis mee te kunnen doen, maar we voelden ons nog wel wat een vreemde eend in de bijt. De anderen waren in Casablanca samen in de bus gestapt en hadden die middag al kennis met elkaar gemaakt en 's avonds samen gegeten. Het diner was bijna afgerond toen wij arriveerden en de meesten gingen toen naar hun kamer om te gaan slapen.

Na de koffiestop reden we verder naar Meknès. Daar stopten we bij de eerste bezienswaardigheden zoals de prachtige poorten, stadsmuren, de paardenstallen en graanpakhuizen, gebouwd in de 17e eeuw, de gouden eeuw van die stad. Ik liep nog een beetje onwennig rond. Was dit het waarvoor we gekomen waren?     

                                          klik

                      graanpakhuis

                   paardenstallen

hanscke Vrijdag 02 Februari 2018 - 8:51 pm | | Standaard

vijf reacties

Rietepietz

Dat lijkt me een vervelende start van een reis. Maar het is allemaal nog goedgekomen. Mannen in djellaba zie ik regelmatig als ik Den Haag doorkruis, vooral op vrijdagmiddag. ;-) Maar je gaat gaat vast nog dingen laten zien die we hier niét zien.

Rietepietz, (URL) - 03-02-’18 16:57
Marjolijn

Welkom thuis…!
Gelukkig heb je de start van de vakantie snel van je af kunnen zetten.
En ben je lekker gaan genieten van alles wat nog moest komen.

Marjolijn, (URL) - 03-02-’18 17:31
Sjoerd

Ik hoop dat je de rest van de reis gezien hebt wat je ervan verwachtte.

Sjoerd, (URL) - 03-02-’18 17:47
Renesmurf

Een valste start is altijd nog beter dan helemaal geen start! En je komt natuurlijk ook om je deels te laten verrassen. En dan valt niks tegen, want je komt het tegen.

Renesmurf, (URL) - 03-02-’18 22:36
Ximaar

Zo te lezen is dit een mooie periode om zo’b land te bekijken. In de zomer kan het er akelig warm worden. Daar moet ik niet aan denken.

Zelf heb ik veel gevlogen en maar 1x vanwege een verzorgde vakantie. Die vlucht haalde ik maar net. Tussen trein uit en vliegtuig in zat minder dan15 minuten. Kreeg in die tijd zelfs m’n koffer ingecheckt en het vliegtuig met mij vertrok op tijd. Vanwege de trein durfde ik later te komen, maar 1 trein van een half uur eerder miste ik door een te lang praatje met de buurvrouw.

Ximaar, (URL) - 05-02-’18 10:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.