MAROKKOREIS 4.


Na Fèz rijden we richting Marakech. Het is een behoorlijk eind, maar dat is iets wat ik helemaal niet erg vind. Ik vermaak mij opperbest met het naar buiten kijken. Onderweg zijn er de wonderlijkste dingen te zien, een wereld vol tegenstellingen. Naast de snelweg is er een boerenzandpad waarop men zich met een ezel verplaatst. De moderne wereld van nu hand in hand met het tijdsbeeld van eeuwen geleden. Ooit verplaatsten Jozef en Maria zich ook met een ezel, dus is er na al die eeuwen wat dat betreft nog niets nieuws onder de zon.

Bij de afgelegen boerderijen staan vaak een ezel of een paard geparkeerd, meestal geen auto. Wel zijn er overal op de daken schotelantennes te zien. 
Ook zie ik, dat de straten in de dorpjes nog voornamelijk zandpaden zijn. Geen klinkerwegen of asfaltwegen.
Die dag gebruiken we de lunch op het dakterras van een nieuw gebouwde uitspanning. En opeens begreep ik de verhalen in de bijbel waar sprake was van een plat dak. Natuurlijk hoort het bij deze cultuur. In dit jaar getijde moeten we de jas nog aan houden, maar ik kan mij voorstellen dat als het 's zomers een stuk warmer is, men heeft het over 45 of zelfs 50 graden, men gek is op een verkoelende wind.

De volgende dag zouden we een stuk door het hoge Atlasgebergte rijden, maar door het extreem koude weer boven in de bergen, kan dit wegens afsluiten van de bergpassen door sneeuwval niet doorgaan. Ik vind het niet zo heel erg, want hierdoor zijn we iets eerder in Marakech. Nu kunnen we Marakech eerst bij daglicht bekijken
Na ons in het hotel opgefrist te hebben gaan we terug naar Marakech. Daar laat de gids ons eerst het plein in het donker zien.

.

In de tijd dat het donker werd zijn er een enorm aantal eetgelegenheden opgezet. Dit gebeurt iedere avond. Wij gaan ergens binnen eten waar ook een soort liveshow van zang en dans plaats vindt. Al valt het onder folklore, ik houd er wel van. Nog twee dagen te gaan.

                                              klik


hanscke Vrijdag 09 Februari 2018 - 8:51 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Je ziet veel tijdens zo`n reis! Ik ken de bijbel niet zo dus die vergelijking zie ik dan niet zo. Ik hou op zich ook niet zo van toerisme, maar ja, je moet toch wat.

Renesmurf, (URL) - 10-02-’18 00:55
Marjolijn

Een volle dag en genoeg te zien….!!

Marjolijn, (URL) - 10-02-’18 08:25
Wieneke

Rukken ze nog steeds kiezen uit met een nijptang op dat plein? :-)

Wieneke, (URL) - 10-02-’18 11:46
Sjoerd

Ik zie het al, een prima reis met voldoende indrukken om mee te nemen.

Sjoerd, (URL) - 10-02-’18 17:03
Rietepietz

Dat lijkt me nog het meest wonderlijke, die twee werelden naast elkaar. Ik hoop dat jullie ook nog wel wat tijd op eigen gelegenheid konden rondkijken.

Rietepietz, (URL) - 10-02-’18 19:42
platoonline

Ha, ben ik net weer begonnen met bloggen, val ik hier in een fantastische reis. Lijkt me een interessante reis en leuk om de Marokkanen eens in hun eigen omgeving te zien. De tijd lijkt er in sommige opzichten stil te staan.
Geniet ze… die laatste paar dagen.

platoonline, (URL) - 12-02-’18 15:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.